Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
MonisiaD napisał(a):
Nocka suuuuper,to i moj humor super 😁 Ostatnie 2 noce dalam jej syrop Sedalia dla dzieci polecony przez pania w aptece na problemy ze spaniem u dziecka.Dlugo sie przed nim opieralam,az w koncu sie poddalam i dzieki temu spimy 😁 To jest syrop homeopatyczny wiec jest bezpieczny.A jak bede w Pl to wybieram sie znowu do pediatry

to super Monia 🤪 🤪 🤪 ciesze sie bardzo 🙂

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

MonisiaD napisał(a):
Nie bardziej niz ja 😁

super, ze Julce syrop pomogl 🙂
ja sie witam z praaaaaaaaacy (wielki ziew 🙂) szukam jakiegos ciasta na jutro . mialam wczoraj robic z kubusia ale jak zobaczylam ile to roboty to mi sie odechcialo:P myslalam, ze wystarczy do kubusia dodac skladniki, wymieszac i do piekarnika a tu sie tak ni da:P

• Mamusie
Dobry dzień 🙂
nusia dużo ciast w swoim życiu upiekłam i od razu po zdjęciu widać, że to przekładaniec z kremem a więc sporo paprania i bruuudnych naczyń hahaha 😁 Teraz nie piekę nie mam jak bo mój piekarnik nadaje się tylko do przypalania .... ale mam sprawdzoną polską cukiernie i ciasto chyba zamówię na koniec miesiąca - mam ochotę na jabłecznik mniam 😁
Monia super sprawa z tym syropem sporo już tak bardzo długo się męczyłaś. Wiem, że w Polsce są syropy z melisy właśnie też na sen dla dzieci - podobno pomagają bardzo też.

🙂 Kasia dzieki za pamiec, u mnie lepiej. Poczawszy od porzadku na glowie poprzez Michala,ktory chwilowo "zgrzecznial" nie wiem na ile ale cieze sie ta chwila.
Monia Sedalia powiadasz. Od jakiego wieku mozna dawac? mojej kolezanki cora tez sie budzi w nocy, moze jej polece.
A ciasto .....zapomnialam juz jak to jest piec.Nie polece nic..
A ja balwana zrobilam kiedy mala spala,wlasnie wstala i go zobaczy, na FB wrzucilam zdjecie Mariana 😁

a Zuzia naprawde zaczela miesko podjadac. To paroweczka,to zupka z kurczakiem ,a teraz dalam jej plaster piersi indyka bo zupki nie chce i musialam pokombinowac wiec pomidor,serek, idynk i buleczka i wcina , zwlaszcza pomidory.

Ale Zuzia zachwycona,szkoda,ze nie nagralam jak wstala wzielam ja na rece do okna a ona WOOOOOOOOOWWWW i paluszkiem na niego 😁 i ciagle do niego macha 😁 siema Marian 😁 po swojemu heheh

MajaCh napisał(a):
Ale Zuzia zachwycona,szkoda,ze nie nagralam jak wstala wzielam ja na rece do okna a ona WOOOOOOOOOWWWW i paluszkiem na niego 😁 i ciagle do niego macha 😁 siema Marian 😁 po swojemu heheh

to nagraj ja jak ja na dwor do niego wypuscisz 🙂

Kasia a Kaya juz ladnie je? bo Manini wybrzydza jak tylko sie da. jak tylko talerz z obiadem zobaczy to jest ble ble i pluje jedzeniem. wezmie z obrzydzeniem do buzi jak ja czyms przekupie (co nie jest dobra metoda). musze sie zawziasc i nie dostanie do jedzenia nic dopoki nie zje tego co jej ugotowalam... wczoraj ogladalam program i babka walczyla tak ze swoja corka przez 11h godzin az mala pekla i zjadla to co jej przygotowala

• Mamusie
Kaya juz je, ale nadal je swoim tempem i smakiem 😉 tak, jak pisalam wczesniej: ma "szwecki stol" podchodzi i je kiedy chce i na co ma ochote, a jak czegos nie widzi, to mowi na co ma ochote.
wczoraj oprocz rannego mleka z platkami zjadla, 2 parowki, duze monte, duzy serek, 2 ogorki kiszone, kotlecika, rybe i lizaka 😁

• Mamusie
Wrocilismy z parku 😁 Ale sie wyszalelismy na sniegu 😁 Aisak ten syrop jest wlasnie z Polski i jest lekiem homeopatycznym.W skladzie ma same ziolka,wiec jest bezpieczny.Maja mozna go od 1 roku stosowac przez max 10 dni.Ja po 2 widze poprawe.Zaluje,ze go wczesniej nie otworzylam,ale balam sie jej cos dac...Nusia Julia od kiedy ja tak przetrzymalismy je wszystko i to tyle,co 3 dzieci razem wziete 😁 😁 Bylo trudno,ale warto bylo sie przemeczyc 😁

• Mamusie
Moja Ala je w swoim systemie - czyli je tak jak Ona chce. Chyba to najlepsze wyjście. Zmuszanie nic nie pomoże bo im bardziej zmusza się tym dziecko się bardziej buntuje. Moja Ala zjada np. połowę obiadu a resztę dojada w między czasie, albo je zupę rękoma też jej nie zabraniam haha bo zawsze coś zje ( ziemniaczka, kalafiorka z zupy itp. ) 🙂

• Mamusie
aisak_89 napisał(a):
Moja Ala je w swoim systemie - czyli je tak jak Ona chce. Chyba to najlepsze wyjście. Zmuszanie nic nie pomoże bo im bardziej zmusza się tym dziecko się bardziej buntuje. Moja Ala zjada np. połowę obiadu a resztę dojada w między czasie, albo je zupę rękoma też jej nie zabraniam haha bo zawsze coś zje ( ziemniaczka, kalafiorka z zupy itp. ) 🙂

Kaya na szczescie do zup tez wrocla, ale daje sie pokarmic i prosi o dokladki 😁

nusia27 napisał(a):
MajaCh napisał(a):

to nagraj ja jak ja na dwor do niego wypuscisz 🙂

tak zrobie 😉

Monia a ty nie mozesz sie nie puknac nie stunac zeby zdrowa byc co 😜
utknelam w kuchni z muzyka i bialym winem. zabralam sie za ciasto i jak juz wyrobilam to sie skapnelam ze nie mam kakao i dzemu i dzem robie:P