Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej dziewczęta!
Nawet nie zdawałem sobie sprawy jak dużo nas jest w tej grupie. Co chwile jakaś nowa dla mnie mamuska sie odzywa. Fajnie 😎
Straszne co ten człowiek zrobił 😲 😞 Pytanie, czy wy macie u siebie Polska telewizje?
Dziś fajnie dzień minął. Dobrze ze pogoda Przestała wariowac 😉 Od razu człowiek sie lepiej czuje. Dziecko zreszta tez. 😆
Któraś z Was wspominała, ze chodzi na zajęcia do children's centre. Napiszcie jak tam jest i ile miały wasze dzieci odkąd zaczelyscie chodzić. Tak sie zastanawiam czy sie nie wybrać, ale Dominik ma dopiero 11 tyg. Czy to nie za wcześnie? 🥴

Midorada ja chodze na playgrupe,dziewczyny tez chodza. Nam babeczka mowila,ze to ni ma znaczenia czy dziecko juz chodzi czy nie ja poszlam jak Zuzia zaczela juz przy stolikach sama sie przemieszczac. Ale kolezanka jest z synkiem ktory jeszcze nie chodzi i naprawde musi uwazac bo inne dzieci aktywnie sie teleportuja i trzeba miec oczy dookola glowy zeby jakas zabawka nie dostal bo dzieci chca sie z nim bawic. Mozesz sie przejsc ale uwierz,ze Dominik bedzie po tym bardzo zmeczony moze nawet placzliwy dlatego,ze jest malusi a tu kazdy nowy dzwiek,zapach ,glos to dla niego bomba wrazen...tak szczerze to narazie bym nie szla .Chyba,ze na jakies masaze itd, gdzie sa wyrazne kategoryczne grupy wiekowe dzieci.
Zuzia beksolinka w nocy ze 3 razy mnie budzila bo pic bo poglaskac.

• Mamusie
Bry 🙂
Mia polecam Durdle Door,najpiekniejsze miejsce,jakie w tym kraju widzialam 🙂Na fb mam folder o takiej nazwie ze zdjeciami,poogladaj sobie.Ja sie zakochalamw tym miejscu 🙂
Midorada ja z Julia jak byla taka malutka,to chodzilam na masaze,bo tak jak Maja mowi,na playgrupach moga maluszka staranowac 😉A co do tv to mam i polska i angielska.W tej chwili ogladam kuchenne rewolucje Geslerowej 😁
Nusia az mna wstrzasnelo,jak przeczytalam ten artykul.Boze,co za poparancy chodza po tym swiecie
Sylwia kochana wpadaj czesciej:*
A moje dziecko znalazlo sobie nowa zabawe-za wlosy mnie ciagnie w kitce 😁 😁 😁
Maja jak Zuzia dzisiaj po wypadkach?I jak zabki?

• Mamusie
hej, melduje sie 🙂
wczoraj skonczylam czytac bardzo fajna ksiazke pt "emigracja uczuc" - splakalam sie na koncu jak bobr 🤨 wczoraj jak wrocilam z pracy to z przerwa na niezbedne zajecia domowe i zajmowanie sie Kaya, od ksiazki nie odeszlam 🙃
ale tak to juz ze mna jest niestety, ksiazka wciaga zawsze mnie bardziej niz internet i wszystko inne razem wziete 😮
jak chodzilam do szkoly, to potrafilam nie isc , bo nie moglam sie oderwac od ksiazki ( pamietam, wtedy siedzialam nad wszystkii czesciami Ani z Zielonego Wzgorza 😁 )
jesli chodzi o telewizje, to mamy i angielska i polska, ale niestety angielska wlaczamy tylko na bajki lub muzyke 🤨 nie moge sie wgrzyzc w angielska, moze macie swoje ulubione programy, ktore mozecie polecic? wtedy latwiej mi bedzie cos zaczac ogladac, bo normalnie placimy kupe kasy i guzik z tego ogladamy 😠

u nas ciagle piekna pogoda, duzo czasu spedzamy w ogrodzie, mala ma basen i wiekszosc czasu spedza pomiedzy piaskownica a wlasnie basenem 🙃

ja tez odradzam playgrupy z takim malym maluszkiem, czesto mamy przychodza z dziecmi przeziebionymi czy kaszlacymi...
tv mamy polska a angielska tylko freeview. i tez po angielsku tylko bajki

• Mamusie
midorada polecam baby massage 🙂 my bylismy super sprawa 🙂
na playgrupe jeszcze za wczesnie sama bylam na tummy time jak maly mial 2 miesiace i dzieci omal go nie zadeptaly 😞 wiekszosc z nich juz raczkowala albo chodzila...
a tych artykulow to ja nie moge czytac bo mnie krew zalewa... jak mozna takie rzeczy robic dziecku 😠 😠
a my sie dzis z Olkiem powyglupialismy chyba z godzine bez przerwy... tyle smiechu bylo ze az mnie brzuch rozbolal 😁 z tego wszystkiego zasnal...
a co do tv to mam tylko angielska freeview i musze Wam powiedziec ze to najlepszy sposob na podszkolenie jezyka...wiecej angieslkiego nauczylam sie z tv niz przez 11 lat w szkole...

ja pije drina za prace "Piotera" 😁
Kasia poczytalam i czemuz by nie 🙂 taka na czasie i prawdopodobna 🙂 to co? deal??? tylko ja nie umiem przelewow robic przez internetowe konto banku :P wiec lepiej przez ebaya buy it now ? 😁

• Mamusie
Aaa ja troche pochorowalam ostatnio, moj Radek to samo!Milan na szczescie nie zlapal ,ale za to kielki wychodza na gorze w sumie juz sie przebily i bylo troche marudzenia i placzu 😞
Teraz ten czort daje mi w kosc...zaskakuje mnie codziennie! Jak ja bylam malutka to mi mama opowiadala ,ze aniol... a ten to ja nie wiem w tatusia sie musial wdac w takim razie!Teraz zaczal mi wszedzie wchodzic,nie zdziwie sie jak na lampe wejdzie jeszcze!Dzisiaj goza juz nabil!Aaaa same zajoby :P

• Mamusie
hahaha zapomnialam! z synem w banku wczoraj bylam ,bo mialam spotkanie umowione!I tak czekam na babke i Milan zaczal wpychac mi paluchy do buziala i mowie dziecko nie dawaj do buzi paluszkow,a on dalej swoje!I ja patrze a On zwymiotowal i to tak porzadnie! caly byl w wymiocinach na bluzie,bluzce,spodenkach,buty!!!! dodam ,ze byl na rowerku...ok chwile pozniej przeslimy do sali z babka na szczescie ona znowu wyszla na chwile ,a Milan nagle czerwony jak burak i cisnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! myslalam ,ze padne...i ciagle wstawal i wyciaga rece ,ze na raczki chce!Ludzie no tak mnie zalatwil haha bieglammmmmmm do domu pod te gory u mnie i prosto do wanny!!!!:P

• Mamusie
Hej,

Dzieki za opinie. Moze rzeczywsice sie wstrzymac troche z tymi zajecimi, pomimo iz sa one dla baby. W poniedzialek moze sie przejde bo sa to jakies zajecia muzyczne. Ciekawi mnie co na nich robia ;
Moja health visitior wspominala o zajeciach z masazem. na te chyba sie wybiore 🙂

MonisiaD gratulacje dla mezowskiego. 😉 Tatusiek wracajacy wczesniej z pracy jest na wage zlota. 😆 Niestety moj jak wychodzi to dziecko jeszcze spi, a jak przychodzi to Dominik juz zazwyczaj spi 😞 Monia, jak w ogole sie czujesz po tym zastrzyku? Czuc juz jakas poprawie? 🤔

NInatrn zgadzam sie z Toba co do TV. jest to najlepszy sposob na nauke jezyka. Ja rowniez mam tylko freeview. Nigdy nie mialam polskiej Tv w UK. Teraz to nawet mi dziwnie w Pol filmy z lektorami ogladac 😁 😁 Oczywsicie Nie potepiam tych co po, tv maja. Ja w ogole teraz tv nie ogladam bo nie mam czasu, ale postanowilam ostatnio, ze czas juz powoli wracac do swiata zywych. W niedziele nawet udalo mi sie obejrzac COLOMBO 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

MajaCh jak sie czuje corcia? Jak jej dziasla i zeby? Mam nadzieje, ze obylo sie bez lekarza i lekow przeciwbolowych 🥴

Kasiak fajna Twoja corcia 😆 😆 😆 😆

Do jutra mamuski - dobranoc 😘 😘 😘

• Mamusie
Brawo, brawo- Kaya to bardzo madra dziewczynka.
Monia gratulacje dla meza.
Ja mojego to wcale nie bede widywala, zamierzamy sie wspolnie dzieckime zajmowac wiec jak ja bede w pracy to od z Iza, ja wolne on do pracy, a ze bedzie tylko nocki bral wiec i w nocy go nie bede widziala-nie wiem jak dlugo tak pociagniemy.

• Mamusie
Jejciu Sylwia zdrowka dla was:* A co do rozrabiania to wiem o co ci chodzi.Jula tez wszedzie wlazi szatan maly.A wczoraj dostala ode mnie po dupie w parku.prawie na zawal zeszlam.Zaczela mi uciekac,ja za nia bieglam a w tym czasie z naprzeciwka koles rowerem jechal.Ona odwrocila sie,zeby sie posmiac,ze za nia gonie i prawie pod rower kolesiowi wpadla.Gdyby nie zachamowal i sie nie przewrocil,to by po niej przejechal!!Mowie wam,najpierw dalam jej klapsa i na nia nakrzyczalam,a potem sie poplakalam...
Kasia Kaya super mowi 🙂
Mia wspolczuje takiego mijania.Ja jestem przeszczesliwa,bo w nowej pracy Piotrek bedzie zaczynal o 5,a konczyl jak sie wyrobi z dostawami czyli miedzy 11 a 13 🙂 Tak wiec pol dnia bedzie z nami 😁 Kasa ta sama,tyle ze mniej godzin i sie nie narobi,bo on tylko bedzie miecho rozwozil,nie musi auta ladowac ani przygotowywac zamowien.Nawet nie wiecie,jak sie ciesze 😁 😁
A u nas dzis noc tragedia..Ale juz wiem czemu.Udalo mi sie zajrzec w paszcze i kolejna czworka nam wyszla.Dobijamy juz powoli do mety-jeszcze jedna 4 i wszystkie 5 🙃 🙃 🙃 No i ostatnia 3 musi calkiem sie przebic,bo tylko rozkiem wyszla

• Mamusie
MajaCh napisał(a):
ja pije drina za prace "Piotera" 😁
Kasia poczytalam i czemuz by nie 🙂 taka na czasie i prawdopodobna 🙂 to co? deal??? tylko ja nie umiem przelewow robic przez internetowe konto banku :P wiec lepiej przez ebaya buy it now ? 😁

Maja, ja kupuje z tej strony: www.ksiazka.co.uk 😉 jest z czego wybierac 🙂
potem odpisze na reszte postow, musze sie ogarnac, bo z pracy wrocilam niedawno 🙂

dzieki Kasia!
Sylwia zdroweczka a reszcie cierpliwosci 😁
Zuzia juz lepiej strupek coraz mniejszy na ustach i bryka dalej, zabki nie wiem bo nie da zajrzec ale slini sie i pcha paluszki caly czas w jedna strone czyli z prawej cos idzie znow.
Bylismy dzis z rana na carboodzie i kupilam jej dwie bluzeczki 50p kazda. i bardzo ladne zadbane az dziwne bo dzieci po roczku maltretuja i niszcza ubrania same wiecie 🙂 I lornetke Michal wyrwal taka pozadna za 3f i jest happy, urodziny dzis ma a mnie tak wkurwia od rana ,ze mam ochote go zamknac w komorce!Ale zagryzam zeby bo te urodziny ma musze byc milsza hehehe
a tak poza tym to troche mam stresow znow te jeb........councile pomacily....pisalam Wam ze babka z HB powiedziala,ze mam zle dane w JC i bede musiala om kase zwracac bo tam jest ,ze nie mam meza itd,ze niby to zatailam.Bylam wczoraj na podpisie w JB i powiedzialam babeczce ,ze taka akcja a ona wielkie oczy.....ze ktos strasznie niekompetentny mi sie musial trafic bo po 1. biore contribution i wcale nie musza miec inf.o mezu i jego zarobkach. po 2 mozna brac i JCA i HB jednoczesnie a baba w councilu mowila,ze nie. i ta z JB napisala list do HB taki czysto wyjasniajacy sprawe i wydrukowala mi moje details i zakreslila,ze tam jest zaznaczone,ze jestem married. Pierwszy raz wyszlam taka zadowolona z JC 🙂 a mialam isc z Michalem teraz do councilu ale Zuzia zasnela i on poszedl czekam teraz co oni kur......znow wymysla.....ehhhhhhhhhh tak sie ludziom ciezko do bledu przyznac,ze w zywe oczy klamia....

• Mamusie
hej
Maja masakra jesli chodzi o te sprawy z councilu itd. Ale to nie jest tak ,ze jak jestes mezatka to nawet tam wiecej dostajesz JB?
Monia tez na Twoim miejscu bym sie wystraszyla jakby Milan mi taka akcje zrobil.Takie sytuacje sa najgorsze,jesli dzieci gdzies biegna w strone ulicy itp ,bo biegniemy za nimi ,zeby je zlapac ,a one mysla ze to zabawa i maja jeszcze wiekszy ubaw!
Jeszcze meza bedziesz miala dosyc :P:P:P
Ja wrocilam godzinke temu z pracy i zaraz ide z malcem przejsc sie i na miasto.Pogoda taka srednia, niby cieplo ,w sloncu goraco ,ale wiatr taki paskudny wieje!Ale pewnie zejde nizej to nie bedzie tak zle 😉
Maja 100 lat dla Michala hehe i fakt musisz byc milsza ,zacisnij zeby! Ciesze sie ze Zuzia ma sie lepiej!:*