Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marylu a imie dla synka masz juz? W profilu nic nie widze 🥴
Moj Maly spi. Tak dziewnie troche bo juz dosc dlugo spiocha. 😮 😮 W srode mial szczepienie moze wciaz to odsypia? Pewnie organizm wciaz walczy, a za kilka dni zaczna sie zielone kupy 🤢 🤢 Tak bylo ostatnio 🤢 🤢 🤢
Biore sie za sprzatanie lazienek - bleeee 😉. Milego popoludnia dziewczeta 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Maja to zalezy... srednio 2-3 kupy dziennie...musze zmienic GP bo ten to sie do niczego nie nadaje...
i pojde niech zbadaja i dadza wreszcie sobie spokoj z wymyslaniem chorob dla Olka... 😠 😠 bo skoro dziecko wieksze niz angielska srednia to znaczy ze chore ;/
dzis dalam Olkowi kaszke bananowa na sniadanie 😁 wcinal az mu sie uszy trzesly :P
w Asdzie jest baby event 🙂 a w tesco ostatnio Huggiesy 52 sztuki za £4.99 kupilam 😁 😁
obok nas stala babka i wszystkie pieluchy rozmair 4+ z polki sciagnela... ja zdazylam wziasc tylko 3 opakowania 4... Ci ludzie to czasami zachowuja sie jakby nigdy w zyciu nic nie widzieli... promocja promocja ale zeby od razu wszystko z polek sciagac??!!

• Mamusie
midorada będzie Krzyś. Tak jak Tata 😉 już było zadecydowane nim się okazało że chłopak...
Pewnie Dominik po szczepionce taki śpioszek. Ale lepiej żeby to przespał. Może jakoś łagodniej to przejdzie.
ninatrn a co oni za choroby mu wymyślają?? jestem w szoku- bo zazwyczaj nie widzą żadnych chorób, a tu nagle was męczą.

• Mamusie
marylu HV mi powiedziala ze to nie jest normlane zeby dziecko 4.5 miesieczne bylo takie duze... nawet kiedy powiedzielismy ze Robert byl identyczny kiedy byl maly...
Olek jak sie urodzil wazyl 3950g i tyle samo Robert... dzis rozawialam z tesciowa i powiedziala ze Robert tez byl taki duzy i tez w wieku 4 meisiecy wazyl prawie 10 kilo...
a oni tu od razu rzucaja nazwami chorob...
bylam u polskiego pediatry zbadala zmierzyla zwazyla... powiedziala ze wszystko jest tak jak powinno byc i ze nie mam sie martwic bo dziecko mam zdrowe...

• Mamusie
Nareszcie w domu 🙂Jak fajnie wstac bez Marysi i perspektywy spotkania z nia 😁 Szkoda tylko,ze jestem tak chora,ze stac nie moge..ehhh zawsze cos.Ninatrn jesli polski lekarz powiedzial,ze wszystko jest ok to zlej ich.Ale tez jestem w szoku,ze tak sie na was uwzieli.Ja sie do dzis testow na alergie nie doprosilam,a Jula byla mega odwodniona i robila po 20 kup dziennie...Dobra,lece dalej pod kocyk

🙂 bozeeee skonczylismy wczorajsalon malowac po 7 godzinach szok, najwiecej oczywiscie czyszczenia itd niz samego machania walkiem. Oczywiscie takMichala zalatwilam,ze musial sie mala zajmowac ,a my malowalismy z para znajomych.Ale w koncu jest ok i przemeblowanie zrobilismy, czemu wczesniej na to nie wpadlam 😮 😁jest o wieeele wiecej miejsca teraz.
wysunelam Zuzi szuflade w komodzie i zajela sie na dobra godzine, wklada tam wszystko lacznie z klockami, ksiazeczkami itd. chyba spiaca jest bo sie do stolika przytula hehehe
mam w planach spacerek i przy okazji pieluszki musimy kupic bo nam sie koncza. a od rana mala chodzi w kolko bo zadowolona,ze ma wiecej miejsca 😁 hehhe
u nas sloneczko 🙂
kurde jak pomysle,ze jeszcze gora nam zostala do malowania to mnie wszystko boli...
Zuzia w koncu normalnie jje i juz poliki jej urosly 😁 ciekawe ile wazy......a i zeba madrosci chyba bede miala calego bo sie od czasu ciazy wyzyna a teraz znow ruszyl troche mnie boli prawa strona szczeki 🤨 lekarz powiedzial,ze jest caly i nie ma prochnicy wiec mam mu dac spokoj.....

bry 🙂
Monia zdrowiej i wypoczywaj
mi sie wydaje, ze angielscy gp za przepisanie lekow albo zlecienie specjalistycznych badan dostaja kary cielesne 😁
a tak na serio to nas kazdy gp zbywal, az naklamalam hv ze mala miala robione testy uczuleniowe w pl i wyszlo ze jest uczulona i to ona wyslala list do dietetyczki. i ta dietetyczka jest mega super, wszystko nam zalatwila 😉

kupilam malej wozek wczoraj quinny buzz, a tak sie zaklinalam ze nie kupie trojkolowca:P teraz sie pierze wszystko
nie wiem co mam zrobic z Maryli wloskami. kreca jej sie i rano jak wstaje to ma dredy z tylu i jak te dredy rozczesze to ma szoope. moze odzywki odrobine jakiejs hypoalergicznej jej dawac

• Mamusie
ninatrn jeśli Twój Robert był taki sam, to naprawdę nie ma się czym martwić! szkoda tylko dziecko ciągnąć na różne badania. Zależy jeszcze co będą chcieli sprawdzać.
moniad biedna Ty jesteś z tymi bólami! współczuję, nie wiem jak Ty dajesz radę za mała latać.
nusia27 hehe żebyś wiedziała że lekarze tu muszą się tłumaczyć z przepisywania co silniejszych leków (czytaj wszystko prócz paracetamolu). Więc czasem im się nie dziwie że nie chcą się narażać.,..
MajaCHajjj ząb mądrości może poboleć. Oby nie męczył Cie zbyt długo tylko szybko wyrósł

• Mamusie
Hejka,
Nusia - wózek czadowy kupilas. Quinny sa b. dobre. Tez sie nad tym zastanawialam, ale za ciężki jak dla mnie. Myśle ze będziesz zadowolona. 🙃
MoniaD - ale Cię sieklo 😞 trzymaj sie i nie daj przeziebieniu. Odpoczywaj i jedz dużo wit C. Herbata z miodem zagryzona czochem i cebula tez powinna pomoc 😁 Ale masakryczna mieszanka 😁
MajaCh - widzę ze jakiś generalny remont domu macie. 🤪 To sie pewnie pędzlem namachasz 😁 Jak skończysz, to będziesz tak wprawiona, ze śmiało firmę dekoratorska możesz otwierać 😁
Ząb mądrości to czasem meka - mój rośnie mi już 12 lat !!!! 🤪
Marylu - ślicznie imię dla synka. Mam do tego imienia pewien sentyment 😉 🙂

Dziś dzien minął mi jak z budzą strzelił. W sumie nic nie zrobiłam, nawet nie było kiedy z małym na spacer wyjść 🤢 nadrobimy to jutro. Pa

🙂 czesc babeczki.
No dzis Michal maluje sypialnie ,ciekawe......hehehe a my z zaba mala sie krecimy.
Dzis idziemy po poludniu na urodzinki naszej malej kolezanki roczniaczka 🙂
ja chyba padne jakas grypa mnie bierze chyba....wczoraj wieczorem taki mialam bol kosci a dzis jeszcze niewyspanie.....

• Mamusie
MonisiaD wejź nie zarażaj ludzi 😜
Ja dziś wreszcie wybrałam się na zwiedzanie szpitala. Szykowała się od lipca 😁
Trochę dziwne uczucia miałam wędrując tam, jakoś tak realne wszystko się stało. No ale na dzień dzisiejszy zapowiada się że przenoszę. Bo dosłownie nic się nie dzieje 😉

Monia napij sie energetyka mi ta ucho sie odetkalo po tigerze hehehe
mam pomalowane pol sypialnia DOSLOWNIE pol ...i bylismy na urodzinach kolezanki Zuzi dziewczyny sie wyszalaly i mala zasnela w wozku jak wracalismy i spi juz na dobre tylko ja przebralam w spioszki juz bez kapieli.....a w dzien spala moze z 30 minut albo i mniej i to tez w wozku bo ja wybiagnelam pospacerowac przy porze drzemki bo tata malowali nie mialam gdzie jej pollozyc a ona nie zasnie za chiny w salonie.
nazarta jestem jak swinia 😁

Marylu ale masz jeszcze czas na objawy 🙂 to przychodzi nagle ..

Monia mountain dew to nie energetyk mialam na mysli red bull cz cos takiego.
Nocka niefajna ale przynajmniej o pierwszej w nocy zamienilam sie miejscem z mezem i on wstawal ale mial nerwa hehehe. Niech poczuje to co ja kazdej nocy 😜