Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Monika ostatnio wiem co czujesz bo moja Alicja śpi tak samo jak twoja Mała. Aż mnie czasem nosi jak jest 3 w nocy a Ala do mnie: Mamo śpisz? Nie śpij ! Wstań ! A ja wtedy czuję jak mi krew oczy zalewa 😠 W dzień nie śpi w ogóle wstaje o 9 rano ale chodzi spać 2-3-4 w nocy kiedy poszła o 6 rano ! A do tego drze się w niebo głosy jak Jej karze leżeć ! I oczywiście nie ma mowy aby spała u siebie ostatnio dwie noce spała u siebie ale zasypiała tylko wtedy kiedy ja byłam przy niej dopiero później wychodziłam jak już zasnęła twardo.
Koleżanka poród miała super ekspress !!! Tylko pogratulować !! 🙂
Kasiu ja nie mogę nadal tego filmiku zobaczyć 😞

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasiu jak chce otworzyc ten film,to wysyla mnie do moich przeslanych filmikow.Aisak witam w moim swiecie.Ja mam tak prawie zawsze,ale ostatnio to juz jest przegiecie.Kiedys budzila sie na godzine,teraz czasem nawet i na 5 😞 W ciagu ostatnich 3 tyg nie bylo ani jednej nocy w ktorej nie byloby conajmniej 2-godzinnej pobudki.A uwierzcie mi,ze ostatnie na co mam ochote o 4 rano to zabawa w akuku albo dyskusje na temat tego,gdzie jest taka..Wszyscy mowili,ze po roczku z tego wyrosnie.Niedlugo 2 latka stukna a u nas bez zmian.A i w dzien tez praktycznie juz nie spimy.

• Mamusie
Kaja jest na prawdę bardzo mądra i widać Kasiu, że dużo czasu Ty Jej na naukę wierszyków poświęcasz. Moja Ala biega po domu i nie słucha tego co do Niej mówię a więc nie ma mowy o wierszykach hahaha umie tylko jeden plus kilka piosenek po angielsku ponieważ osłucha ich się na youtube.

• Mamusie
aisak_89 napisał(a):
kasiak napisał(a):
Ja Kayi dużo książek czytam. Ona kocha książki i uczy się ich na pamięć z czasem 🙂

Moja Ala w ogóle mnie nie słucha jak Jej czytam a więc na razie zaprzestałam i poczekam jeszcze troszkę aż zacznie zwracać uwagę na moje czytanie.

Kasiu, Kaya pewnie też by mnie nie słuchała, ale ja jej czytam już bardzo długo od ok 4 mies. życia 🙂

• Mamusie
kasiak napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
kasiak napisał(a):
Ja Kayi dużo książek czytam. Ona kocha książki i uczy się ich na pamięć z czasem 🙂

Moja Ala w ogóle mnie nie słucha jak Jej czytam a więc na razie zaprzestałam i poczekam jeszcze troszkę aż zacznie zwracać uwagę na moje czytanie.

Kasiu, Kaya pewnie też by mnie nie słuchała, ale ja jej czytam już bardzo długo od ok 4 mies. życia 🙂

Ja czytalam Julii w zasadzie od urodzenia,a i tak fanem czytania nie jest 😁 Od kiedy jest mobilna,to mi ksiazki zabiera i strony przerzuca 😁 U nas znowu cudna nocka-od 2 do 6 znowu niespalysmy.Ehhhh.Juz nawet wczoraj sie w salonie polozylismy,ze moze my ja w jakis sposob rozbudzamy-bo Piotrek potwornie chrapie,ale nie i tak wstala.Ehhhh

poczytalam, poogladalam... w szoku jestem jaka Kaya rogadana 😁
Manka spi ja jem i zaraz za ogranianie sie biore. wczoraj poslizgnela mi sie w lazience na zasiusianych kafelkach i uderzyla w glowe. guza nabila tak ogromnego, ze spac nie mogla na wznak. dostala paracetamol, zeby moc zasnac 😮

• Mamusie
Kaska a to co wczoraj pisalas,ze mamy kryzys przez niedospanie,to pewnie masz racje.Ja chodze zmeczona,niedospana i wszystko mnie drazni.Oczy mi sie same zamykaja,a tu zawsze milion rzeczy do zrobienia a sil i czasu brak.Julia do tego przez tego zeba caly czas sie drze.Powaga.Normalnie glowa mnie boli od tego darcia i na tabl przeciwbolowych jade juz jakis czas.Nie daje rady 😞 Odliczam dni do Polski jak babci ja sprzedam,a sama troche odpoczne.Koszmar,a najgorsze,ze nic na to nie moge poradzic,bo niektore dzieci tak maja i musza z tego wyrosnac.Tylko czy ja dozyje tego dnia.Sorki,ze wam smece,ale nie mam komu sie pozalic.Probowalam z siostra pogadac,to uslyszalam,ze ona jest biedniejsza i ma gorzej...tylko mi sie cisnienie podnioslo.

Monia moja siostra tez dostala przedwczoraj ipfona5 i sie jara zajebiscie 🙂 piekny telefon.
A jeszcze tak pomyslalam,ze moze rzeczywiscie Wy jej przeszkadzacie spac. Zuzia sie szybko odzwyczaila spania z nami w jednym pokoju. Niedawno byli goscie i my spalismy u niej w pokoju z nia to sie budzila ciagle w nocy itd.....ale ona lubi sama spac . Po kapieli i butli mowi mi mua czyli buziak i papa mi robi zebym sobie poszla juz.
A ja czytam ciagle Greya i juz jest przewidywalna....... 🤨

• Mamusie
MadziaW napisał(a):
Dzieki dziewczyny! 😘

Monia - te zastrzyki, zeby zapobiec powstawaniu zakrzepow. A co do spacerow, to Ty wiesz, ze Ty to w ogole aparatka niezla jestes 🙂

To ja takich zastrzykow nie dostalam,a tez cesarke mialam.A czemu jestem aparatka?I pisz kochana,jak sobie dajesz rade?
Maja my dzis sie w salonie spalismy wlasnie po to,zeby sprawdzic,czy to przez nas sie budzi,ale nie...i tak wstala.Aisak musisz byc twarda.Julia tez tak miala,ze musialam przy niej byc jak szla spac i to jeszcze klocka bujac.W koncu sie wkurzylismy i zdecydowalismy,ze czas ja sama nauczyc zasypiac.Owszem,pierwszy tydzien ciezko bylo,bo sie darla,ale za to teraz po kapieli kladziemy ja do wyra,pieluszka,czasem mleczko i wychodzimy.Czasem pada od razu,czasem pokrzyczy,ale i tak predzej czy pozniej padnie sama 😁