Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

Maja widzialam zdjecie na fb. ja bym sie chciala tam wybrac

http://en.wikipedia.org/wiki/Trinity_College_Library

a marzeniem moim jest miec biblioteke w piwnicy. polki z ciemnego drewan od podlogi po sufit, czerwona wykladzina (w ciapki, zeby nie trzeba bylo za czesto odkurzac) i olbrzymi stary fotel. i zakaz wstepu dla pozostalych czlonkow rodziny. a i jakis duch jakby sie tam od czasu do czasu zakrecil to tez by git bylo 😉

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dober.

Moje starsze dziecie dzis konczy 4 latka 🙂

Mlodsze dziecie dzis do lekarza, zeby go obsluchal i sprawdzil 🤨 Mam nadzieje, ze wsjo ok 🥴

Nocka bylaby ok, gdyby nie baczki malego, bo co jakis czas sie rozbudzal, prezyl i kopal, a ja razem z nim. A tak jad kolo 1szej w nocy i pozniej przed 5ta, wiec nie najgorzej.

Nusia taka wycieczka to kilkudniowa do tej biblioteki 🙂
ja w piwnicy to winiarnie pol na pol moze z biblioteka 😁 jakbym to podzielila szyba to niemoglabym sie skupic czytajac 🤪
Ale ta scianka na FB cudowna i nie zajmuje duzo miejsca. Wygodne 🙂

• Mamusie
nusiu, ja pamietam jak kiedys cos tam sprawdzlam polskiego na ebayu, to takie drogie bylo, kto sobie drobnostke tak 'ladnie' wyceni, ze stwierdzilam, ze nie bede przeplacac 😉
Z jakims ewentulnym lekarstwem domyslam sie inaczej, ale zobacze jeszcze czy moze nie robia tu jakies alernatywy ichniejszej i tanszej, a w razie czego mam zawsze wyjscie 😉
Ale dobrze wiedziec, ze mozna pewne polskie rzeczy na necie tez w uk kupic, w razie gdyby cos a gdbym z mama sie miala widziec dopiero za pare mi-cy 😜

no abdykuje, abdkuje z powodu choroby. jakos mi sie wierzyc nie chce, nwet nie wiedzialam ze moga abdykowac. jakos Jan Pawel byl ciezko chory i nie zrecygnowal. w ogole ten niemiecki papierz to jakis niewypal

wygralam wczoraj dla Manki 😉
http://www.ebay.co.uk/itm/BUNDLE-OF-GIRLS-CLOTHES-2-3-Yrs-Zarababy-Next-Gap-M-S-Miniclub-Mothercare-/271151351495?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEWAX%3AIT&nma=true&si=u9kVYSn9%252FpH7vby9R6eXJGBFcBY%253D&orig_cvip=true&rt=nc

• Mamusie
nusia, marylu - dziekujemy 😘

nusiu, chlopcu w tm wieku zyczy sie duzo zabawek - takich, przy ktorych mama zostanie przy zdrowych zmyslach 😁 😜 😉

marylu - 😞 duzo cierpliwosci kochana 😘 Moj R. zaraz zabiera Jaz'a do lekarza z tym kaszelkiem. A on tez od wczoraj sie wierci i kreci, z czyms mu niewygodnie 🤨 😞

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
http://www.ebay.co.uk/itm/BUNDLE-OF-GIRLS-CLOTHES-2-3-Yrs-Zarababy-Next-Gap-M-S-Miniclub-Mothercare-/271151351495?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEWAX%3AIT&nma=true&si=u9kVYSn9%252FpH7vby9R6eXJGBFcBY%253D&orig_cvip=true&rt=nc

jaka sukieneczka sliczna 😉 przydala by mi sie dziewczynka do ubierania 😉

marylu napisał(a):
nusia27 napisał(a):

jaka sukieneczka sliczna 😉 przydala by mi sie dziewczynka do ubierania 😉

a kto Ci zabroni synka w sukienke ubrac 😁 😜

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Madzia a Oskar mowi w obu jezykach?

wiesz, co przy mnie sie tak fajnie nie uczy, jak sie uczyl i nauczyl z moja mama w 3 tygodnie - bo ona w ogole po angielsku nie mowi. Ja do niego mowie po polsku, to rozumie, ale nie wszystko, z mowieniem gorzej. Ale wlasnie jak mama tu byla, to super mu szlo i bardzo szybkko sie uczyl i mowil. Takze musze nad nim popracowac. Tylko jak jest niegrzeczny i chce mu zwrocic uwage to zazwyczaj mowie do niego po angl., zeby miec pewnosc, ze on zrozumial, bo tak to mozna do niego czasem jak grochem o sciane 🤢

MadziaW napisał(a):
nusia27 napisał(a):
no abdykuje, abdkuje z powodu choroby. jakos mi sie wierzyc nie chce, nwet nie wiedzialam ze moga abdykowac. jakos Jan Pawel byl ciezko chory i nie zrecygnowal. w ogole ten niemiecki papierz to jakis niewypal

a ja czytalam, ze z powodu wieku 😮

pierwszy przypadek od 700 lat wiec cos sie za tym kryje...

• Mamusie
Wrocil maly od lekarza no i potwierdzil tylko, co przypuszczalam - wirus, ale ogolnie nie ma nic nie pluckach i jest z nim wszystko jak najbardziej normalnie, wiec ufff. Powidzial tylko, zebby obserwowac jak oddcha i jak oddychanie bedzie mu problem robilo (takie ciezkie oddychanie, ze bedzie widac na klatce jak gleboko wciaga powietrze), to wtedy sie zglosic, ale tak to wszystko w porzadku.

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
MadziaW napisał(a):
nusia27 napisał(a):

a ja czytalam, ze z powodu wieku 😮

pierwszy przypadek od 700 lat wiec cos sie za tym kryje...

o tych 700 latach tez powiedzialam R. 😁

No ja tez sie obczytalam i teraz papieza czarnego chca. A moim zdaniem to wielka rewolta sie szykuje bo Watyklan sie uchylil do zwiazkow homo 😁 wiec jak przewrot to ogromny, a poza tym ludzie wierza w przesady przepowiednie i takie tak ,i Ci co madrzy wiedza,ze mozna manipulowac i wykorzystywac naiwnosc wiec ten caly episkopat to pic na wode a kasa i korporacje na tylach stoja. A Borgiow czytalyscie ??? 😉 Tam sie wszyscy ze wszystkimi pukali 😁
Madzia dobrze,ze maly ma sie dobrze....
u nas lipka sie zaczela mala ma katar i skoki temp ,fuck to juz se pospalam w nocy....
A Michal mial miec dzis wolna noc a wrocil i mowi,ze ma nocke i jutro tez. 😮