Skocz do zawarto艣ci

Surogatka..brzuch do wynaj臋cia!!!! | Forum dla mam

Kasiula_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wystarczy wpisa膰 w wyszukiwark臋 internetow膮 odpowiedni膮 fraz臋, by znale藕膰 og艂oszenia nast臋puj膮cej tre艣ci:
.....,,Urodz臋 dziecko rodzinie niemog膮cej mie膰 dzieci, bez zb臋dnych formalno艣ci (z legaln膮 adopcj膮 i umow膮 cywilno-prawn膮).Jestem w trudnej sytuacji i potrzebuje pieni臋dzy. W sprawach finansowych mo偶emy sie dogada膰. Prosz臋 nie traktowa膰 mnie z g贸ry jak wyrodnej matki, dop贸ki nie znajd膮 si臋 pa艅stwo w bardzo trudnej sytuacji, kt贸r膮 mam. Je艣li jest kto艣 zainteresowany moj膮 ofert膮 prosz臋 o kontak na meila
W Polsce ten proceder, cho膰 kontrowersyjny, jest legalny!
Ka偶dy wi臋c mo偶e odszuka膰 agencj臋, kt贸ra po艣redniczy mi臋dzy zdesperowanymi rodzicami, a surogatk膮. Co wi臋cej, aby wynaj膮膰 matk臋 zast臋pcz膮 nie potrzeba nawet agencji po艣rednictwa. W sieci mo偶na znale藕膰 mn贸stwo og艂osze艅 kobiet oferuj膮cych ,,brzuchy do wynaj臋cia" oraz par, kt贸re takiego brzucha szukaj膮. Istniej膮 nawet specjalne fora internetowe, kt贸re dotycz膮 tematyki wynajmowania brzuch贸w - mo偶na znale藕膰 na nich oferty, porozmawia膰, rozwia膰 w膮tpliwo艣ci..

a jak z moralno艣ci膮??
--czy nie jest to kupczenie 偶yciem, kt贸re tkwi jeszcze w zarodku??
--czy nie mo偶na zaadoptowa膰 cudze dziecko i stworzy膰 mu dom??
--a co z nierozerwaln膮,naturaln膮 wi臋zi膮 ,kt贸ra tworzy si臋 mi臋dzy matk膮 a dzieckiem w brzuchu??
--czy jest to dla was normalny sposob贸w walki z bezp艂odno艣ci膮? ?
--czy da艂yby艣cie rad臋 urodzi膰 np.dziecko swojej niep艂odnej siostrze???
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ja bym nie mog艂a na co艣 takiego si臋 zgodzi膰, nigdy w 偶yciu.. nie ma sytuacji bez wyj艣cia, a zgodzi膰 si臋 na co艣 takiego to trzeba mie膰 nier贸wno pod sufitem.. Przecie偶 pod koniec ci膮偶y to ju偶 w og贸le robi si臋 taka nierozerwalna wi臋藕 z male艅stwem, a jak si臋 urodzi to ahhh.. szkoda s艂贸w. Wiele kobiet wtedy decyduje si臋 nie odda膰 dziecka. Tylko na miejscu rodzic贸w te偶 bym si臋 wkurzy艂a, bo to jednak "cz膮stka" ich organizmu. To w sumie ICH dziecko!! Je艣li np. kom贸rka jajowa i plemnik s膮 od nich.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
kasiul rozumiem o co ci chodzi...ale...jak wspomnialam - my patrzymy na to "jak na cos chorego" (przynajmniej niektore) bo mamy dzie ciaczki (niektore wiele przeszly - ale mamy swoje skarby)...oni ich miec nie moga 馃槥 smutne to troche - jest mi tych ludzi naprawde zal...

z drugiej strony - nie chce usprawiedliwac surogatek - ale czesto sa to kobiety wielodzietne - pomyslcie - ma taka 5-6 dzieciaczkow. nie ma pieniedzy, nie ma co do garnka wsadzic i przychodzi malenstwo i mowi "mamusi, glodny jestem" - naprawde zal mi takiej kobiety...powinna poszukac pracy ale z tym nie zawsze jest latwo...w takiej sytuacji naprawde dziwne rzeczy do glowy przychodza...bo jakbysmy sie czuly nie mogac zapewnic dziecku nawet jedzenia....
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Kasiula napisa艂(a):
no w艂a艣nie..czekaj膮,czekaj膮..a na koniec i tak nic z tego....to te偶 jest straszne 馃槥

wiesz te kobiety, kt贸re robi膮 to dla kasy na pewno maj膮 wyrzuty sumienia i milion pyta艅 czy za 20 lat nie stanie przed ni膮 5-cioro dzieci z pytaniem "czy to ty nas urodzi艂a艣" A robi膮c to regularnie i rodz膮c dzieci rok po roku to ju偶 jest si艂a przyzwyczajenia dla nich i raczej si臋 nad tym nie zastanawiaj膮
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Po urodzeniu w艂asnego dziecka, za 偶adn膮 kas臋 nie zgodzi艂am si臋, ba nawet nie pomy艣la艂abym o wynaj臋ciu swojego brzucha jako zarobek, bo obawiam si臋, 偶e by艂oby mi ci臋偶ko dziecko odda膰, nawet jakby kom贸rka jajowa nie by艂a moja, natomiast jakbym nie mog艂a mie膰 w艂asnych dzieci (tzn.donoszenie ci膮偶y itp.) to mo偶e przed adopcj膮, mog艂abym wzi膮藕膰 pod uwag臋 jeszcze takie rozwi膮zanie.
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...