Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hey Dziewoje! 🙂
Siostra z córcią była u mnie od poniedziałku,więc ciasteczka,cukereczki,kolacyjki, piwko..o odchudzaniu mowy nie było :/ a ja niestety przytyłam dużo :/ ale w cycki też poszło 😜 mężowaty mówi,że cycki to mi urosły..haha 🙂 - mnie to ogólnie nie cieszy,pasowały mi takie jakie były po karmieniu(mnejsze),no ale cóź.
Kończę z piwkowkowaniem,chipsami,ciasteczkami i zobaczymy jak to będzie. Obiady normalne będę gotować,tylko zmnniejsze sobe porcje. no i zastanawiam się nad a6w...

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
magda123 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Dobry chidzielce

a ty to co jesteś niby?grubaska podpaska 😁 😁 😁 😁 😁
nogi masz fajne na basen chodzisz więc nie długo będziesz mega wyćwiczona 🙂

Wiesz,biorac pod uwage,co Iwona o sobie sadzi..a ja waze jakies 15kg wiecej niz ona hahaha 😁 😁

co do jedzenia..mój mężowaty stwierdził,że nie będzie jadał kolacji..ale dla mnie to jest bezsensu i postanowiłam robić nam sałatki/surówki na kolacje. Dzisiaj będziemy jeść sałatkę z pomidora,pekińskiej,ogórka z piersią z indyka pieczoną w piekarniku 🙂 - przyprawię jakoś i będzie ok.

• Mamusie
hej laseczki 🙂
Gosia naprawdę ja mam takie skoki, jak jem to mogę w tygodniu z 2 kg przybrać a w drugim je zrzucić....przybrałam i to zdrowo a to przez nieograniczone ilości lodów, w ogóle słodyczy i jedzeniu na noc... ☺️
Tusia chciałabym żeby mi w cycki szło a jakoś tam idzie na samym końcu...mój mi mówi że nie powinnam się odchudzać bo teraz są super 😜 😁 🙃
Dziś zabrałam się za lekkie ćwiczenia, tak żeby nie dostać zakwasów, zrobiłam 200 brzuszków i 15 min rowerka, w miarę możliwości chcę ćwiczyć codziennie...a wiem , że jak zaczne to nie ma mocnych, bo ćwiczenia są dla mnie jak narkotyk i będę musiała codzień coraz więcej 😉

• Mamusie
a teraz coś na poprawę humoru, dziewczyny znacie to? 😜
przychodzi mąż z pracy i mówi do żony: przynieś mi piwo kobieto!
na to żona: może jakieś magiczne słowo?
mąż: hokus pokus, czary mary zapierdalaj po browary!
żona: czary mary, ence pence zamiast cipki masz dzis ręce!
mąż: skoro jesteś tak pyskata, to ominie cię wypłata
na to żona: bardzo mocne masz dziś czary, pędze szybko po browary 😜 😁 😁 😁

• Mamusie
Iwona znam to hahaa.Ale i tak mnie rozwalilo 😁
Tuska zgadzam sie z Iwona.Tez bym tak chciala.Mi niestety od razu w pyszczek i brzuch idzie.A co do cwiczen,to tez tak mam,ze jak zaczne to nie moge przestac.Ostatnie 2 tyg prawie nie chodzilam z roznych powodow,ale od poniedzialku ruszam pelna para 😁

hej,
a ja się chętnie z Wami wszystkimi podzielę cyckami i jeszcze mi zostanie :O ja nie chcę,żeby już m w cyce szło... 🤢
wczoraj na kolację mieliśmy sałatkę z piersi indyka(z piekarnka,przyprawioną bazylią,oregano i słodką papryką),pomidora,ogórka,pekińskiej,cebuli dymki,papryki,odrobnka fety,no i z sosem czosnkowym(z jog.nat.) ☺️ pyszna była 😜 ale zrobiłam mało,żeby się nią nie najeść 😜 a do tego było po pół lampce winka,bo nam zostało z dnia wcześniejszego,jak jeszcze siostra była.

no a dziś na śniadanko bułka razowa z szyneczką i pomidorkiem,a do tego kawka z mlekiem 😉

a tak poza tym z a6w stwierdziłam,że nie dam rady,więc przynajmniej jakieś brzuchy porobię...jak zacznę to będę ćwiczyć,tylko zebrać się muszę 🙂

no a na obiad mamy rybkę z ziemniaczkami i jakąś surówkę muszę wymyślić..rybka smażona,bo mój mężowaty sobe taką zażyczył..

• Mamusie
Doberek 🙂 Iwonka bidulko:*Zdrowko kochana:*Ja ostatnio zmagan z plecami ciag dalszy,ehhh.Jeszcze tylko poniedzialek wieczor i spokoj na jakis czas,z bieganiem i zalatwianiem,nie z bolem:P
Tuska nas tez dzis ryba tylko w innej postaci-woda sledziowa z ziemniakami 😁 Za moim kochaniem juz kilka dni chodzila 😁

• Mamusie
Ola, Iwonko zdrówka dla Was :******
Mój mały też znowu chory 😞 po kilku wizytach w przychodni i ciągłej diagnozie, że nic mu nie jest, poszłam do alergologa/pulmunologa, bo mały czwarty tydzień kaszle 😞 super lekarz, świetne podejście do maluchów. Powiedział, że to jednak infekcja, a kaszel jest od kataru. Stwierdził, że niepotrzebnie dostał wcześniej antybiotyk na takie przeziębienie. I tu plus dla niego, bo ja też za antybiotykami nie jestem.
BTW dziś chodzę non stop głodna. Rano buła, potem znów buła, na obiad naleśniki ze szpinakiem, w międzyczasie jogurt, jabłko i jeszcze zjadłam całą czekoladę i kilka ciastek. Teraz mi niedobrze 😞 ostatnio po cieście zwymiotowałam... tak mi niedobrze było 😞

😘
Ja nie komentuję mojego jedzenia.. rano nic, w pracy zupka chińska, i wieczorem żelki Matika i lody... :/
ale jak wracam po tylu godz ze sklepu to mi się nic nie chce robić tylko wkładam do buzi co jest gotowe:/

CAŁE ŻYCIE BĘDĘ GRUBA...