Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Magda siedziala w ogrodku przy stole i z krzesla sie chciala zsunac i przechylilo sie do przodu ,a ona z rozmachem przywalila o stol buzia i tak sie tez zatrzymala ,o tyle dobrze,ze jeszcze nie spadla ale ma poobcierana buzie 😞 to limo to juz fatalne,a nosek tylko prege widac ale spuchniety. Posmarowalam ja delikatnie tribioticiem na noc . Wiem,ze bez konsultacji itd ale wiem,ze nie zaszkodzi taka ilosc.

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dziewczyny Majka cały czas robi te kupy, co prawda dostała dopiero jedna dawkę leku ale boje sie że mi się odwodni, nawet pić nie chce bo wody nie lubi a cherbatę wyczula że coś tam dodaję:/ kurde jak będzie mi tak srać w nocy to na szpital jadę 😞 dupkę ma już tak podrażnioną, całą czerwoną, boli ją jak robi kupę, płacze...nie mogę juz na to patrzeć, wolałabym wziąść na siebie tą chorobę 😞

• Mamusie
Majka wstała dopiero przed piątą, zrobiła kupę, ale już nie taka wodnistą, dałam jej drugą dawkę nifuroksazydu i teraz śpi, gdyby ta małpa przepisała jej wczoraj rano to od rana wzięła by już 3 dawki i pewnie dzis byłby spokój...mówię Wam szkoda gadać na temat lekarzy w mojej przychodni, próbowałam na niej nawet wymusić ten lek, to powiedziała, że nie ma potrzeby 😮 smecta wystarczy 😠 dopiero lekarz do którego zawsze jeżdże, a który niestety przyjmuje popołudniami właściwie zareagował jak zadzwoniłam to kazał od razu przyjeżdżać....
a niedaleko mnie wczoraj samochód zabił 2-letnia dziewczynkę...Boże nie chcę sobie wyobrażać bólu rodziców, mieszkają przy drodze krajowej, więc nie wiem jak mogli tego nie dopilnować? wiadomo dziecko ma sto pomysłów na minutę i czasem wystarczy chwila nieuwagi....nie osądzam broń Boże, ale ta tragedia nie mieści mi się w głowie 😞

Iwonka dobrze, że Majce się poprawia :* ja teraz się boję bo w przedszkolu ospa panuje:/
Co do wypadku, o któym piszesz to zostawiam bez komentarza. Nie umiem sobie tego wyobrazić, nie chciałabym być świadkiem takiej tragedii.. i nawet myśleć nie chcę, że sama mogłabym nie dopilnować dzieci.. tym bardziej, że też mieszkam przy baaardzo ruchliwej ulicy a młodzi nie raz mi zwiali "do sąsiada":/ od razu myślenie się włącza..

Ciekawe jak tam Tusia i Alan...

Magda, Maja - dzięki za miłe słowa. Mam nadzieję, że szczerze:P bo akurat w tak ściętych włosach czuję się mega dobrze 🙂 na zywo wygląda lepiej niż na zdj moim zdaniem :P

My jutro mamy to wesele.. jakoś mi się nie chce:/ nic nie mam przygotowane.. kasa się kończy..ciężki miesiąc.

hej u nas tez nocka hujowa doslownie bo bolalo ja jak sie krecila ale na playgrupe idziemy do dzieci niech sie dziecko wyszaleje.
Iwona dobrze,ze ten lek podzialal....masakra jakis wirus ja dopadl co. Oby tylko wirus albo bakteria w jelitkach.
Gogr naprawde dobrze wygladasz, powodzenia w ogarnianiu dzis heh.
Ja nie moge tego ogarnac moim malym mozdzkiem zeby Zuzi cos sie stalo. Ile jest takis wypadkow smiertelnych codziennie. Szok 😞 A jeszcze jesli nie wina kierowcy to i dla niego trauma juz o rodzicach nie wspomne jaki bol 😞 Ja zawsze Zuzie za reke mocno trzymam jak idziemy ale ona juz zaczyna chciec siama i czasem probuje sie wyrwac. Juz szukam jej plecaka z szelkami do trzymania ale jakiegos porzadnego ktorego sama nie odepnie i sie nie wyrwie.

• Mamusie
Gosia jakie ścięte włosy? coś mnie ominęło? kurde mam ostatnio taki kołowrotek, że nie wiem czasami że żyję, razem z Majką od środy mam mniej o półtora kilo, chociaż to dobra strona tego wszystkiego....Mai już lepiej na razie kup brak, oby tak dalej 😉
Gosia moja Amelka przechodziła w przedszkolu ospę i powiem Ci że 2 tyg z głowy, ale lepiej jak się przechoruje w dzieciństwie, bo ja złapałam od niej i przeszlam to bardzo ostro( podobno czym człowiek starszy tym gorzej) wszędzie byłam zsypana, wyłam po nocach tak mnie swędziało...Amelka jakoś łagodniej to przeszła
a my wesele mamy za tydzień, wcale nie mam ochoty iść, kieckę już kupiłam, kolor taki jakby cytrynka bardzo jasna, zwykła prosta kiecka- mam zamiar czarne dodatki dołożyć albo miętowe...zobaczę teraz nie chce mi się o tym myśleć

idę do pediatry na 14. bo kazali nam to ściągać,ale szczerze z moim nie potrafimy .. bardziej się boimy,bo tam szwy i nie chcemy zerwać..niech mi pediatra pokaże jak mam to robić i czy wszystko tam ok..

Tuśka dacie radę :* trzymam kciuki!

Iwona już czekam na fotę w tej kiecce 🙂

a co do moich ściętych włosów to kilka str wcześniej zdj 🙂

• Mamusie
nie wiem jak mogłam nie zobaczyć wczesniej tych zdjęć ☺️ uważam że fryzura odważna, ale bardzo pasująca do Twojego stylu, w okularach Ci super, ja też powinnam nosić, ale nie wiem jak mi będą pasować:/
i piszę to naprawdę szczerze, bo ja na taki fryz bym się nie odważyła chyba i jeszcze jedno Gocha jaka Ty jesteś chudzinka, na twarzy to masz kosci normalnie.... 😜
a ja w tej jasnej kiecce to będę tam jak pulpet wyglądać ☺️ ale już mi wszystko jedno 🙃

i się ch..a dowiedziałam!!! Powiedziała mi,że ona czuje jakby mu sie tam coś rozchodziło..szczerze to bardziej ja z Arturem to naciągnęłam niż ona.. no,ale zadzwoniłam do tego chirurga i kazał do poniedziałku ściągać tyle co możemy i przemywać,a w pn przyjechać do niego,bo będzie w cms-ie na 17.00 i on zobaczy i nam najwyżej pokaże co i jak..w ogóle to chyba zacznę się zastanawiać tak samo jak moja znajoma(Kaliny mama) czy nie zmienić przychodni,bo Ci lekarze są tu okropni!! Ta u której byłam to jeszcze było ok,ale teraz masakra..nie wierzyłam Joli jak mi opowiadała,ale przekonałam się,że jest faktycznie z nią masakra!!!

bolał półtorej dnia po zabiegu i dziś po tej wizycie jak siusiał,no i teraz płakał i łapał się za pampka jak się zsiusiał,a jakąś godz.temu A. próbował mu ściągnąć skórkę i powiedział,że dziś więcej już zeszło..tylko mówi,że to wygląda jakby podwinięta ta skórka była do środka..chyba ma jeszcze opuchnięte za bardzo żeby zeszła do końca.a czemu pytasz??
Mąż m