Skocz do zawartości

Gdzie spędzicie brzuszkowego Sylwestra? | Forum o ciąży

ziu

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny,
ciekawa jestem, jakie macie pomysły na spędzenie brzuchatego Sylwestra. W moim przypadku imprezka odpada, bo się zbyt szybko męczę. Myślałam, że w kinach są jakieś seanse, ale tam też imprezki. Nie chce mi się siedzieć z teściami :-( A u nich na razie mieszkamy. Pomysły?

• Mamusia
Nie wiem co Ci poradzić...

Romantyczny wieczór we dwoje, gdzieś sam na sam ze swoim facetem?
Albo umówić się paczką z najlepszymi przyjaciółmi na coś a;la domową imprezkę, gdzie w razie czego zawsze mogłabyś wszystkich przeprosić i się np. wcześniej położyć. Tylko wtedy musiałoby to być u któregoś z nich, żeby nie z teściami.

Ja mam zgoła inny dylemat. To będzie pierwszy Sylwester mojego maluszka... I nie wiem czy damy radę go spędzić jakkolwiek inaczej niż z dzidzią w domu. Zwłaszcza, że będzie on raczej za malusi, żeby nawet go do znajomych brać.

Choć nigdy nie wiadomo, zobaczy się...

W każdym razie impreza typu "sylwestrowy bal" raczej w tym roku odpada. 😉

• Mamusia
no nie wiem co Ci poradzić 🙂

My z mężem wprawdzie nie mamy planów jescze na Sylwestra, znajoma też jest w ciąży coprawdz w polowie stycznia rodzi, ja na poczatku lutego wiec moze razem go spedzimy. Raczej w domu bo szkoda wydac pieniadze jak i tak się nie pobawię za duzo z brzuchem 🙂 A tobie polecę jakiś miły wieczór z ukochanym albo moze wspolne wyjscie na jakiś rynek zebys chociaz troche poczuła ze sylwester bedzie 🙂

A ja Sylwestra spędzę jak Beatasz :laugh:

To już mój drugi taki Sylwester bo pierwszego synka też mam z grudnia i też było na zmianę pieluchy i karmienie ale miło się wspomina bo pomimo maluszek co pojawił się na świecie a już będzie o rok starszy :laugh:

• Mamusia
Moze umowcie sie z przyjaciolmi na takiego malego kameralnego sylwestra 🙂wiesz w ciazy lepiej unikac glosnych imprez albo spedz go romantycznie razem ze swoim mezczyzna w Waszym pokoju 😁
Ja rok temu bylam na sylwestra w 2 miesiacu ale i tak nigdzie nie bylismy tylko razem we dwojke sobie siedzielismy 😁 a w tym roku spedzimy go we trojke 😁 jakos szkoda mi maluszka zostawiac mimo ze bedzie mial juz 5 miesiecy 🙂 ale za rok juz na bank sobie to odbijemy:laugh:

• Mamusia
Jeśli nie masz ochoty na spędzenie sylwestra na jakiejś imprezce to może rzeczywiście spotkajcie się w gronie przyjaciół.

Chociaż powiem Wam dziewczyny, że ja w 33 tygodniu ciąży pomimo już dużego brzuszka świetnie bawiłam się na weselu przyjaciółki. Z mężem wychodziliśmy jako ostatni z parą młodą.
Jakbym miała okazję to poszłabym sobie gdzieś potańczyć, pogadać i sie pośmiać 🙂

My w tym roku też już we trójeczkę, bo chyba nie chciałabym zostawiac mojej 4 miesięcznej córeczki z babcią 🙂 Chociaż nawet nie wiem czy czasami oni nie będą szli gdzieś poszaleć:P

• Mamusia
Ja też spędzam Sylwka tak jak Beatka 🙂 Ja zresztą już długo nie byłam na imprezie sylwestrowej; rok temu miałam akurat nocny dyżur w szpitalu. Pamiętam za oknem fajerwerki a ja z kol. mieliśmy akurat przyjęcie i ja zakładałam cewnik... 2 lata temu umawialiśmy się z znajomymi na domową imprezkę, ale nie wyszło... W każdym bądź razie w tym roku będziemy w domku z naszym kochanym synusiem 🙂

• Mamusia
Fajowsko byłoby sam na sam z mężem, tylko że nie mieszkamy sami. Znajomi odpadają, bo każdy gdzieś idzie na bal albo wyjeżdża. Wyjeżdżać z kolei ja nie chcę. Dupa, jak mawiają prości ludzie. Za rok ja też będę przy pieluchach i nie będę marudzić z tego powodu :-). A teraz kurka coś by się porobiło jeszcze. :-)

• Mamusia
UWIEŻCIE,ŻE SYLWESTER Z NAJBLIŻSZYMI JEST NAJLEPSZY!!!!JA W TAMTYM ROKU BYŁAM W 3-CIM MIESIĄCU CIĄŻY I BYLIŚMY U MĘŻA BRATA SPĘDZILIŚMY MIŁO SYLWESTER W 4-RKĘ PLUS DWOJE DZIECI I FASOLKA W BRZUSZKU 🙂A TERAZ MYŚLĘ,ŻE ZROBIMY MAŁĄ IMPREZKĘ Z NASZYMI CÓRECZKAMI,A JAK ONE PÓJDĄ SPAĆ TO ZJMĘ SIĘ MĘŻEM:P :P :P :P :P :laugh: BO NIBY JAKI SYLWESTER TAKI CAŁY ROK:P :laugh:

• Mamusia
Ziu, ech, rozumiem... Ja najchętniej zabrałabym małego pod pachę i poszła się bawić... 😁 Ale bez przesady, tak się jednak nie da. :P Zwłaszcza, że ile on będzie może wtedy miał? Ledwo ponad miesiąc! 🙃

Choć jak dziewczyny zauważają, brzuszek nie zawsze jest przeciwwskazaniem do zabawy. Jeszcze do Sylwestra kupę czasu, nigdy nie wiesz jak właśnie wtedy będziesz się czuć. 🙂