Skocz do zawartości

Tycie | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

witam 🙂
oj jak miło 🙂
Ja również nie męczę się zbytnio przez odmawianie sobie tego na co mam ochote.
Pojutrze zaczynam 33 tc i przytylam ok 20 - 23 kg (na ostatniej wizycie jakies 3 tyg temu bylo +19).
Nie powiem, martwie sie ze tego nie zrzuce, ale cóz, w tym momencie najwazniejsze jest dla mnie zdrowie synka 🙂

Pozdrawiam wszystkie ciężkie ciężarówki 🙂

• Mamusia
Patka1306 napisał:
Hej, mam pytanie ile przytylyscie w ciazy? ja jestem w 23 tygodniu i przytylam 6 kilo przy czym nie odmawiam sobie niczego i zastanawiam sie czy taki przysrost wagi jest prawidlowy.
Pozdrawiam 😉

patka jesteś marcoweczką widzę , zapraszamy na forum dla rodzacych w marcu , ja tez nie odmawiam sobie niczego raczej ,ale staram sie jest dobre jedzonko duzo warzyw i owoców jedynie chleb zmienilam na ciemny i slodycze kuszą strasznie 🙂

Czesc Dziewczyny 🙂 Ja do 29 tc przytyłam 9kilo z tym ze przez sam 26,27,28,29 tc doszlo 5kg. Ale rowniez niczego sobie nie odmawialam a juz napewno nie slodyczy 🙂 🙂 Choc teraz sie troche z tym ograniczylam bo glukoza mi zle wyszla ale juz jest wszystko ok 🙂 mam to szczescie, ze po mnie nie widac tych 9 kg. Nie martwcie sie dziewczyny, kazda tyje inaczej i napewno zzrzycicie to po porodzie 🙂 🙂
Gratuluje wszystkim i zycze duzo szczescia i pociechy z dzieci 😘

• Mamusia
Hej dziewczynki ja za niedługo zaczynam 9 miesiąc i jak na razie 9kg do przodu,myślałam że zmieszcze się w 10 tak jak w poprzedniej ciąży,ale chyba jeszcze ze 2kg mi przybędzie.O zrzucenie się nie martwcie połowa odejdzie od razu a reszta potem sama gdzieś zacznie znikać.W poprzedniej ciąży zaczynałam od 45kg 🤪 skończyłam na 55 a po ciąży została waga 48kg także nie ma się czym martwić.A dodam że słodyczara jestem straaaszna 😁

• Mamusia
Cóż przy niedowadze powinnam "osiągnąć" około 18 kg do przodu... Dopiero teraz ze spokojem odważyłam się kuknąć na rubrykę z kilogramami w karcie ciąży. Jestem na końcówce i mam 16 kg więcej. Więc podręcznikowo. 🙂

Ale wcześniej trochę nie bardzo chciałam patrzeć na wagę. ☺️ Jak człowiek jest po tych różnych, żywieniowych "przejściach" to właśnie tak jest. Po pierwsze nie chciałam wpadać z tego powodu w jakiegoś doła, co by się źle odbiło i na mnie i na dziecku. Po drugie, jeszcze by mi głupoty przyszły do głowy i bym się zaczęła ograniczać z jedzeniem, etc.

A tu nie chodzi o wygląd, tylko o dobro dziecka. Więc dziewczyny starajcie się z całych sił nie przejmować czasem wagą. Wygląd to rzecz bardzo względna. Mi wszyscy mówią, że w końcu wyglądam lepiej / normalnie / zdrowo, etc. Chociaż ja naprawdę niekoniecznie to czuję. Jednak nie to jest istotne. Ważne, aby maleństwo było zdrowe i aby nie mieć wyrzutów sumienia.

(Jeju, przepraszam, że się rozpisałam i tak sobie i Wam sentymentalnie truję. :blush 🙂

• Mamusia
ja nie uwazam, z w cizay powinno sie pozwalac sobie na ogrom jedzenia... zadna przyjemnosc przytyc 30kg...jaj wiadomo norma ok 12.5 zaleznie od wagi wyjscoiwej...

przytylam 6kg... nadusia zdrowa a prz porodzie wazyla 3220, wiec jak na dziewuszke w sam raz

jestem 10 rtyg po porodzie i sie pocwale ze waze 6kg mniej niz przed zajsciem w ciaze 🙂