Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziekuje za fachową odpowiedź 😁 też raczej nie chcę kupować w markowych sklepach tym bardziej, że ciuszki te za kilka miesięcy będą na mnie za duże (mam taką wielką nadzieję 😁 )
dlatego myslę też nad używaną.. bo po co przepłacać - tym bardziej, że za niedługo zaczną się ważniejsze wydatki

• Mamusia
Dokladnie tak myśle.Zawsze zapytaj czy mają taką odzież,bo jest jej naprawde niedużo w takich sklepach,przeważnie mają jakiś kawałeczek wydzielony.Ja natomiast jestem upierdliwa i szukalam nie tylko ciążowych.Tuniczki,ktore kupiłam,to regulowane pod biustem cieńkim paseczkiem.Dla chudych 😁 i grubych: 😁

• Mamusia
dziekuje dziewczyny za wszystkie gratulacje i mile slowa

my z Wojtusiem od pon. szczesliwi w domku' .. . . ... klimatyzujemy sie
Ja jeszcze dochodze do siebie po porodzie wszystko byloby super gdyby nie te ciagnace szwy . . . byle do piatku wtedy je sciagam . . . . . . . .

o porodzie nie opowiem poki co . . . sa rZeczy/sytuacje ktore chce sie od razu zapomniec 🥴

pełen podziw , szacunek dla kobiet ktore rodziily Sn wiecej dzieci na prawde Ania dla ciiebie uklony rowniez

jak sie ogarne wrzuce fotki naszego cudownego Glodomorka , dla ktorego zrobie i przetrwam
wszystko

• Mamusia
Justynko
narescie,czekalam na tę wiadomość od Ciebie 🙂 🙂 🙂 hurraaa ,ze jesteś juz po wszystkim i szczęsliwa.Narazie mnie prosze nie strasz,bo ja i tak siede juz wlaśćiwie na spakowanej torbie do szpitala.W poniedzialek,to oka nie zmrużylam,myslalam,ze juz pojade a to dopiero zaczął sie 33 tydzień.
Czekamy na foteczki i napisz coś wiecej o maluszku Wojtusiu 😁.Jejku,nie masz pojęcia jak sie ciesze,ze wszystko graa 🙂 Buziole w pępol dla Ciebie i maluszka 😁

O rany Justi, było aż tak źle?? oj zapomnisz o tym..zapomnisz i inaczej będziesz mówi za pare miesięcy 🙂)ze mna na sali leżała dziewczyna, któa rodziła 30 godzin i zarzekała się zaraz po, że nigdy więcej, a przy wyjściu już planowala nastepne dziecko 🙂
no i Wojtuś duży chłopczyk! kiedy go pokażesz?
a co się Maluda stało???wytrzymaj no jeszcze trochę!!!

• Mamusia
Hej 😉

Justi super ze juz jestescie w domu 🙂

Justi ja tak na prawdę przeżyłam dwa porody, bo długo się męczyłyśmy z córeczką. Główka już była praktycznie na zewnątrz. NIESTETY zakonczylo sie cc. Niestety bo powrot do normalnosci po cc i rownoczesna opieka nad noworodkiem jest KOSZMAREM. Długo płakałam z bólu i z bezsilności, że nie mogę opiekować się moją córką. I tak samo zarzekałam się, że już nigdy przez to nie chce przechodzić. A od jakiegoś tygodnia już rozmawiamy z meżem o drugim dziecku oczywiście za jakiś czas 😉

Tak więc to prawda co wszystkie mamy piszą, o tym się zapomina 🙂

Jeszcze raz gratulacje 🙂

Jak bedziesz miała chwilę wrzucaj fotki Wojtusia 🙂

Hey dziewczyny 🙂
Ja też jestem w sumie z okolic Katowic bo z Rudy Śląskiej
mam pytanko do Ciebie Justi5 gdzie rodziłaś jak moge zapytać ?
No i składam serdeczne gratulcaje ! :*

• Mamusia
Maludko 😘 😘 😘 😘
nie bede Cie straszyła kazdy porod jest inny , zycze ci mozliwie najmniej bolesnego 😘 bedze dobrze zobaczysz WSPANIAŁA NAGRODA na koncu ktora jest i dzieki ktorej wiesz, ze mozesz zniesc doslownie wszystko wynagrodzi wszystko
dzieje sie cos, ze juz siedzisz na walizkach ?? 😞
wytrzymaj kochana jeszcze troszke
Buziaczek od Wojtusia

Aniu hmmm czy było źle . . . . mysalam,ze bedzie inaczej po prostu . . .
mialam porod rodzinnym z mezem . . . .wyobrazalam sobie, ze on nie bedzie nic widzial bedzie jakis parawan,kotara cokolwiek, a tutaj . . . . widzial wszystko 🥴 😞 😞 😞 co dla mnie bylo i jest duzym obciazeniem 😞 i wydaje mi sie, ze jest to zle pomyslane . . .gdybym wiedziala,ze tak bedzie nigdy nie zdecydowalabym sie na taki porod . . . .choc niewiem jak bez meza dalabym rade spisal sie na szostke z plusem . . . . . . .
kocham go za to jeszcze bardziej choc myslalam,ze bardziej sie nie da ☺️ ☺️
tylko obawiałam sie jego traumy co do seksu, a dzis rano co słysze :"ale bym sie z toba juz pokochał, a tu musze czekac przynajmniej 6 tyg " szoooooooooook 😮 wiec moze nie bedzie tak zle jak myslałam

Kasiu kurcze to wspolczuje ci 😞 takiego porodu . . .
własnie slyszlaam,ze po cc bardzo trudno dojsc do siebie , ale dalas rade sobie i jeli myslicie o drugim dziecku to zycze go wam z calego serca 😘i rzeczywiscie moze czas leczy rany . . . .

eh Ja poki co tez mam chwile ze placze , bo te szwy cholernie ciagna i nie wiele moge zrobic a chcialabym juz w koncu byc pełnosprawna, a nie czuc sie jak obolała 100 latka

ja podczas porodu uslyszalam jedno zdanie od poloznej ktore mnie zmotywowalo i wzielam sie za siebei , bo były juz trudne momenty " czy chce Pani zrobic krzywde swojemu dziecku ?? " i pozniej po kilku partych nie wiem ilu , bo szczerze wiele nie pamietam moj maz mi musial kilka rzeczy uswiadomic jak to bylo w trakcie . . . ..Wojtus był juz z nami 🤪

Dosik rodziłam w Rudzie Śląskiej na Goduli

wieczorkiem wstawie zdjecie moze dzis wyjdziemy na spacerek pierwszy na kilka minut tylko co ja mam mu ubrac zeby sie nie przegrzal i nie zaziembił ehh ??
wlasnie sobie uzmyslowilam,ze nie mam zadnego zdjecia z synusiem ehh musze to nadrobic . . .. .

To widze że tu gdzie ja będe rodziła i też chce wziąść męża bo jakoś nie chce sama
coraz bardziej obawiam się porodu 🥴
A powiedz mi jak położne tam an oddziale są jakieś miłe czy takie wredne baby jak były 4 lata temu jak kuzynka rodziła ??

• Mamusia
..DOSIK
pytaj . . .. pytaj . . . pytaj
Ja w miare mozliwosci odpisze

trafilam na zmiane na dyzurze wiec mialam doczynienia kilkoma poloznymi i uwazam , ze maja duzo cierpliwosci i sa naprawde w porzadku nie masz co sie nie martwic

meza przygotuj i siebie do faktu, ze bedzie wszystko widzial co sie dzieje u ciebie na dole to bardzo wazne . . . lecz gdybym wiedziala,ze bedzie to tak wygladalo to bym sie nie zgodzila na porod rodzinny . . . bo gdzie jest jakas intymnosc ? brak

co wzielam do szpitala
neizbedne"
podklady 60x90 pakowane po 5 szt powinna ci paczka wystarczyc , a jesli nie to maz zawsze ci doniesie
mega podpaski 2-3 opak. poniewaz bedzie w nich lezec i non stop je zmieniac
Ja mialam bawelniane majtki
jednak lezy sie w lozku tylko a ta podpaska, bo jak jestes w majtkach a wpadnie lekarz na wizyte to jest wielkie obudzenie . . . . trzeba wietrzyc po prostu krocze i tyle ;O
biszkopty zaraz po porodzie bedziesz baaaaaaaaardzo glodna
biustonosz do karmienia
pieluszki , chusteczki dla maluszka
woda z dziubkiem na sal eporodowa ojjjjjjj chcialo mi sie pic
woda do pokoju jak juz bedziesz po wszystkim pragnienie murowane
1 recznik ciemniejszy do mycia
1 recznik wiekszy ja sie nim przykrywalam jak goscie przyszli do mnie jakos dawalo mi to wiekszy komfort
niedrapki dla maliszka oj moj byl bardzo podrapany
klapki pod prysznic
mi bardzo przdal sie poduszka jasiek latwiej mi sie karmilo naszego Glodomorka

c.d pozniej

Dziś już mu o tym mówiłam jak przeczytałam jak opisywałaś poród
w sumie on powiedział że tak myślał że tak to będzie wyglądać,
ja jednak mimo tego chce by był ze mną nie chce być sama 🙂
Jeejciu nie moge się już doczekać przyjśćia małego na świat
ale obawiam się tego bólu porodu itp 🥴
A powiedz mi małego dostawałaś na sale tylko na karmienie czy jak to jest ??

• Mamusia
maluszek jest 24 h z Toba
biora go tylko na jakies badania
i wieczorem do kapieli
chyba,ze chcesz sie wyspac to oddajesz maluszka Ja tego nie zrobilam ani razu wolałąm by byl przy mnie

dopisalam ci liste moja , ale jeszcze cos sobie pewnie z czasem przypomne to napisze

dziękuje Ci bardzo za liste no i za to że odpowiadasz na moje pytania a nasówa mi się ich masa 😉
a ta porodówka na goduli wyglada strasznie jak jakaś sala operacyjna czy jak bo ja nie umiemm sobie tego wyobrazić ??

• Mamusia
porodowka jest suuuuuuuuuuuper tzn dostajesz pokoj dla sebie z lazienka do dyspozycji
Ja spedzialm tam czas od 4-10 bo tyle trwaly skurcze i porod , ale wiekszosc czasu spedzialm w lazience jakos tam bylo mi najlatwiej 😮 😮 a maz caly czas jest z toba i cie wspiera

takze to maja fajne ze kazdy ma swoj pokoj do dyspozycji i moze tam w spokoju przezywac swoj porod . .. polozna, lekarze dogladaja jak przebiega cala akcja , a pozostala czesc jestes z mezem

No nie brzmi to tak grożnie jak sobie to wyobrażałam 🙂
A to przyjechałaś do spzitala tam na izbe przyjęć i odrazu an proodówke Cie wysłali czy jak to jest z tym ??