Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześc dziewczynki,a wlaściwie dobry wieczor
Przetrwalam ten masakryczny dzionek,a teraz jak Wy kladziecie sie spac,to ja buszuje.Teraz czuje sie jakoś takoś.
Poczytalam sobie co ta nasza Justi przeżyla na tej hihi Godluli( a dopiero sie bidula wypytywala jak tam jest i gdzie lepie).Super kochana,ze masz to za sobą 🙂

Mafiani,teraz pytanko do Ciebie.
Wszystko mi dokladnie tłumaczylaś jak jest na Piaśnikach i wogole wiem jak tam wygląda,wiec mam juz jakieś rozeznanie.Chcialabym wiedzieć jeszcze czy porod rodzinny wygląda tak jak u Justi na Goduli.Chodzi mi o to czy caly ten hihihi sprzet jest odkryty,troche tak głupio.Cholerka kobita nie dośc ,ze przed obcymi sie obnaża,to jeszcze chlop może oglądać.Mysle,ze dla pacjentki położna czy lekarz,to jest ok.Oni mają to na codzień.hmmmm
Jeszcze jedno pytanko,czy w Piaśnikach poród rodzinny jest płatny???Róznie to teraz bywa.
Pozdrawiam Was mamuski 🙂

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

chyba ci się iskra cos pomyliło...

Maluda, oczywiście, że rodzinny jest bezpłatny, nawet oni lubia, jak jest tatuś, bo pomaga, tylko musi siobie wziąc ze sobą klapki, jasne spodnie i podkoszulke, bo każa mu sie przebrac. co do sprzętu, to jest oczywiście, ale ja nie zdążyłam skorzystac 🥴, npo bo wiesz, wskoczylam tylko na łózko i plum, więc nie wiem do konca jak to wygląda. Ja byłam na sali na końcu pomieszczenia, calkowicie odsłonięta jest od reszty. a co do tatusia, to nie bardzo wiem, o co Ci chodzi z tym odgrodzeniem. Normalne, że jak jest i pomaga, wodę podaje, masuje plecki, to wszystko widzi, dla mnie to zupełnie naturalne, więc nie wiem. Jak sie krępujesz 😮faceta, to niech wyjdzie na korytarz na skurcze parte i już.

• Mamusia
Mam coś ostatnio szczęście na filmy o porodachi jak glupia patrze ale sie nie nakręcam.w kazdym razie porod rodzinny na filmach wygląda jakoś smaczniej.Wiadomo,ze nie krępuje sie ale mimo wszystko kobieta obnaża cała siebie
.Jakoś nie potrafie sobie tego do końca wyobrazić.Fakt,ze chcialabym aby jednak byl przy mnie ktos bliski 🙂,to pewnie pierwsza i ostatnia dla mnie okazja 🙂

• Mamusia
ja podchodzę do porodu w ten sposób - lekarz i położna i tak się już naoglądali 🙂 co do mojego partnera - skoro razem zrobiliśmy dzidzie to pewno juz mnie widział nagą więc za bardzo mnie to nie krępuje 🙂
a mam do was pytanie jeszcze odnośnie miejsca porodu. Już kiedyś pytałam ale nikt mi nie powiedział 😞 czy któraś z was może cokolwiek powiedzieć o porodach w tychach lub mikołowie?? słyszałam jeszcze o lędzinach i zamierzam się tam wybrać na zwiedzanie 😆 z gory dzieki za info

• Mamusia
Ale się rozpisałyście 🤪

Justi a mój maż nic nie widział... przynajmniej tak mi mówił... a może tylko chciał mnie uspokoić... bo też się stresowałam, że przeżyje jakąś traumę 😁
Siedział przy mojej głowie i trzymał mnie za rękę, a przy skurczach partych pociskał moją szyję do przodu.. eh jak to zabrzmiało... no ale rozumiecie 😁

No i faktycznie położne przemiłe... Jeden minus to dziecko biorą tylko w pierwszą dobę na oddział noworodków 😞 A po cc na prawdę nie można wstać, a co dopiero podnieść dziecko 😲

• Mamusia
Maluda faktycznie - obecność bliskiej osoby pomaga niesamowicie..

Monic to nie chodzi o nagość przy porodzie...
Wybacz, że tak wprost napiszę, ale przy porodzie (przynajmniej ja tak miałam) ma się wrażenie, że robi się pod siebie, że wszystko z Ciebie wylatuje 🤢

• Mamusia
🤢heheh Kasiu moj stal tez obok i itez dociskal mi glowe prz partych, ale cholera wszytsko widzial teraz sie z tego smieje , ze mial wszystko podane jak na talerzu i ze w sumie moglby byc ginekologiem , bo nie bylo to takie straszne . . .
Ja widzialam tylko łożysko i chcialam przejsc na wegetarianizm 🤢 🤢 oj nie dla mnie takie widoki

wiesz to moze sie zmienilo u mnie i na 2 dobe pytali sie czy dzieci zostaja z nami w sali czy maja je zabrac . . . .

Kurczę, ja jakos podchodze do tego inaczej, dla mnie akurat to nie pierwszyzna, a łożyska..szkoda gadac, na studiach byłam w kółku ginekologicznym, latalam oglądac porody i zbieralam łozyska do formaliny, żeby pisac pracę, bo potem oglądałam je pod mikroskopem..ech stare dzieje. A mój mąż..no cóż, jestesmy ze soba na dobre i na złe i bardziej wstydze się obcych niż jego. Myslę, że takie rzeczy bardziej scalają niż dzielą. Zreszta on jest dentysta, to krew i inne syfy dla niego to codziennośc.

No ta stronka bardzo fajna jest 🙂

• Mamusia
Aniu wiesz u was to zupelnie inaczej , bo na studiach wiele sie naogladaliscie

Ja jak ogladam film i jest scena z krwia to zamykam oczy hehhe a najlepsze w tym wszytskim jest to ,ze uwielbiam horrory szkoda, ze w najciekawszym momencie nic nie widze bo albo sie przykrywam koldra, albo zmaykam oczy 😜

Dosik jak z toba i z dzieciatkiem jest wszytsko ok to wypuszczaja po 48 h od porodu Ja rodzilam w sobote o 10 i o 11 w pon mioalam juz wypis

• Mamusia
szczerze ??????????
to maja cie gleboko w pupie . . . .

jedna laska wziela zapakowala dziecko do rozka i pojechala do domu tramwajem, wiec watpie zeby mieli jakies wymogi mojego dzieciatka nawet nie widzieli jak bylo ubrane i w czym wyjechalo , ale my mielisy fotelik samochodowy