Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc dziewczyny'

kurcze, a u nas sie wozek 3funkcyjny sprawdza hmm mam zamiar w gondoli pochodzic przez cala zime , a pozniej spacerowka moze do roczku no i fakt kupimy inny bo ten nasz jest tylko do 13 kg spacerowy 😮 ale poki co uwazam za zakup wozka za dobry wybor no,ale jeszcze najgorsza zima do przetestoweania przed nami 🙂 wiec moze zmienie zdanie 😉

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej Laseczki śląskie 🙂
A ja 😁 czułam ból tylko na skurczach partych, bo reszta porodu utajona -same skurcze bezbólowe 🙂))wszystkim tego życzę 🙂i Tak KASIA trzymać!! dobre samopoczucie to podstawa!

Justi, no nie wiem czy Wojtuś będzie chciał Ci leżec jeszcze całą zimę w gondoli. Zazwyczaj 4-5-6 misięczne dziecko juz podnosi główkę, nie spi tak na spacerach zawsze i chce jeździć na półleżąco, a potem na siedząco i się denerwuje, że go kładziesz do gondoli. Moje młode tego nie lubiły, zreszta ja gondoli to w ogóle prawie nie używałam.

Ja miałam dzisiaj okropny dzien, nawet mi sie nie chce gadać. Ciągle nerwy...

AAAAAAAAAAAAAA, zauważyla doperio, że Natalka ma dziś 19 miesięcy!!!

• Mamusia
Heloł

Potwierdzam słowa Ani... moja Emila od miesiąca się denerwuje na spacerach. Nie chce już leżec w gondoli. Dlatego spacery z Emilą to dla mnie wyzwanie 😲 Szczerze to boje sie spacerów! Jeszcze jak było cieplej to ją wyciągnęłam, jak płakała, ale teraz w takiej zimnicy nie bede jej wyciągac! a plakac przeciez nie moze! Spacerowka niestety za duza, doslownie sie w niej gubi.

• Mamusia
Cześć Mamusie,

wybrałam się wczoraj na zakupy z mężem i weszliśmy przy okazji do sklepu dziecięcego. No i zakochalam się w jednym łóżeczku Drewex Miś http://www.drewex.com/asortyment_3-501,lozeczko_MIS.html , jest śliczne 🙂 Jest też bardzo dużo łóżeczek turystycznych i w sklepie bardzo polecają. Miłayście takie łózeczka czy one są w ogóle potrzebne?

Kasiu, łóżeczko z misiem jest śliczne. A turystyczne owszem, mam i uzywam, jak jadę na wakacje, w gości i bardzo sie przydaje. ale tak na co dzień jest raczej niepraktyczne, dziecko jak sie podciaga, to nie ma za co chwycić nawet, ale na wyjazdy jest super i jak sie sporo jeździ, to bardzo polecam.

Oj, mała się o budziła..lece

• Mamusia
Hej 😉
Zuziek zdrówka 😘

KasiuW łóżeczko fajne, też mam z Drewexu, ale z hipciem, transparentny biały 😉
A co do turystycznych, to jedni polecają inni odradzają. Mam dwie koleżanki, które przy drugim dziecku wybrały turystyczne i są bardziej zadowolone niz przy łóżeczkach drewnianych. W turystycznych są takie kółeczka do podciągania, więc mysle ze dziecko sobie poradzi 😉
Tak czy siak, ja postawiłam na tradycyjne i jestem zadowolona. Fakt, czasem nóżki Małej lądują między szczebelkami i wtedy jest płacz, bo nie potrafi ich wyciągnąć.

Piękna pogoda na Śląsku 🤪

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂
Kasiu pogoda faktycznie słoneczna, taka prawdziwa złota jesień i dlatego za godzinke uciekam na spacer do parku. Z tym parkiem to mam fajnie bo 10 od domku piechotą i w dodatku z mini zoo więc będzie atrakcja dla maluszka 🙂
Co do łóżeczka to uzgodniliśmy z mężem, że kupimy MISIA a potem jak będzie potrzebne i maleństwo będzie już troszke większe to najwyżej kupimy turystyczne. Mam też teraz misje: znależć jakieś fajne lampy, karnisze, zasłonki i firanki do pokoiku 🙂 więc wciąż buszuję po allegro.

No widzę weekend pelna parą u Was. A ja siedzę w domu sama z dziećmi, bo Małż pojechał w zamojskie na grób babci a ja nigdzie nie jadę, bo groby mam w Wadowicach i w rzeszowskiem. No więc siedziałysmy dzisiaj same, sniadanko, obiadek, spacerek, potem gofry w Silesii i mała już śpi a z Alicja oglądam zaraz Mam talent.

wiceie co, pytam dziś Natalkę, jak ma na imię, a ona na to: "Dzidzia". No ładnie, zamiast ja po imieniu nazywać, to gadamy na nią dzidzia i tak się nauczyła..ups

yyy...slodkie, no niby tak, ale ktoś sobie pomysli, że ma Zdzisława na imię 😁 😁, od dzis edukacja dziecka, tak jak ma na imię. Na razie patrzy na mnie jak na wariatke, jak jej wmawiam, że NIE Dzidzia, tylko Natalka....nabroilismy. A propos Alicje nazywaliśmy z kolei Niunia przez pierwszy rok. Powtórka z rozrywki 😁 😁

Dziś mi mała gorączkowała, podejrzewam, że od ząbków, bo nic jej sie oprócz tego nie dzieje.

A ja zamiast na groby, pojutrze, czyli 1.11 mam dyzur..wrrr

• Mamusia
hej laseczki
korzystam z tego,ze moj skarb sie obudzil i chcial papu.Teraz smacznie śpi,a ja mając wielkie oczyska wskoczylam na BRZUSIO.Mielismy troche strachu,bo maluch dostal biegunki i wlaściwie mieliśmy zostawić go w spitalu.Jednak determinacja taty i łzy w oczętach sprawiły,że kochana pani doktor podala nam przepis na kleik ryżowyi pozwolila iśc do domciu.Dzis opanowana już kupka wyrysowala usmiech na buziach rodziców
Mam nadzieje,ze terz będee częściej zaglądala na BRZUSIO.Pozdrawiam Was wszystki ebrzuszki i dwupaczki.WSKAKUJE DO ŁÓŻECZKA

hejka, ja jestem padnięta po wczorajszym dyzurze, więc ide spać nie owijając w bawelnę.aha, chcioała obejrzec Usta Usta, ale nie wiem czy dotrwam.

I po kwiatuszku dla każdej jeszcze zostawię 🙂