Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Też niedawno zjadłam śniadanko, jakoś mnie na miód wzięło i do tego kakao 😜
Mały też chyba właśnie aż dziwne bo zwykle broi o tej porze ale wcześnie rano powojował zdrowo więc pewnie tak jak Twój odsypia teraz. Brzuszek dalej ciągnie w dół, chyba jeszcze się obniżył. No strasznie ciągnie mnie skóra pod piersiami mimo, że smaruję się tam już nawet częściej niż na brzuchu, nawet sportowy bawełniany biustonosz mnie wręcz uraża...wkurzające to jest.Kurcze maruda się ze mnie zrobiła.
No i zastanawiam się jak to będzie w ten poniedziałek, co pokaże badanie...czy to już czy jeszcze.

A w ogóle dostałam wczoraj od koleżanko wanienkę z kaczuchą, normalnie się rozpłynęłam taka słodka. Mąż stwierdził, że kaczuszka wymiata 😁

• Mamusia
no i zrobilas mi ochote na mleko - tylko ze ja sobie zrobie shake truskawkowy 🙂
co do ciagniecia skory pod bistem to u mnie nie ciagla tylko robila sie jakby zdretwiala - jak po zastrzyku u dentysty ze znieczuleniem... brzucho mam niby na dole - tak przynajmniej mi mowia..a i wczoraj zaczela mi juz siara leciec tylko nie wiem czy to normalne ze przy okazji piers mnie bolala jakby byla przewiana 😞

a wanienke masz z termometrem czy dodatkowo bedziesz kupowac??ja jakis czas temu znalazlam z kubusiem puchatkiem i termometrem wmontowanym i odplywem...byla okazja za 30 zl - nikt mi nie chcial wierzyc ze tak tanio 🙂

• Mamusia
doberek ;*
szczerze wam przyznam że termometr nie jest wcale potrzebny :P wystarczy wam łokieć 😉 sprawdza się w 100% 😉 szkoda tylko kasy 🙂

Tuska Wszystkiego najlepszego zdrówka szczęścia lekkiego porodu i czego sobie zapragniesz ;* życzy Monika z małą Zuzią ;*

• Mamusia
Dosik napisał(a):
Mi w ogole nie robili KTG jak do lekarza chodziłam
tylko jak juz na porodóce byłam 🤢

Moja lekarka ma i usg i ktg u siebie w gabinecie więc teraz ktg mam na każdej wizycie robione. Duże ułatwienie bo nie muszę za każdym razem biegać do szpitala.

• Mamusia
Dosik napisał(a):
No to masz fajnie Kasiu 😉
prywatnie pewnie chodzisz ?? 🙂

Tak prywatnie, ale lekarka jest fajna no i ona pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić i jak tylko to będzie możliwe odbierze mój poród. Zresztą chodzę do niej już parę lat.