Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tuska zbliża się twoja godzina zero 😁 😁 😁

Monia mója Zuzka raz wypiła 150ml mleka i nigdy więcej potem maks było 120ml a raz po 60ml przespałą mi całą noc 🤔 ale ona to nigdy mleka nie lubiła... 😠

Aguś to dobrze że spada... 😉

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kurna ja bardzo nisko czuję główkę synka.. rusza się mało co i leciutko, ale tylko się ruszy to mnie w kroczu kuje...no i czuje jak obija się główką, a czasem czuję bardzo dokładnie jak nią rusza..

dziewczyny powiem Wam, że mnie przycisnęło 🤢 poleciałam do kibelka, no i wyleciało mi coś biało-żółtawego..ciągnącego się.. kiedyś już takie coś mi wyleciało, ale w małej ilości, no a dziś więcej tego było 🤢 czy to może być ten cały czop?

no to przynajmniej tyle 🙂 choć na pewno cały nie wypadł.. choć to już 3 raz coś takiego mi wyszło. 😉 kurna muszę się zebrać sprzed tego kompa i zacząć sprzątać, a tak mi się nie chce 😞 no ale jak się coś poruszam to i mały się może ruszy 😜

• Mamusia
😉 Tuska odpoczywaj zbiera siły mnie to się wogóle nie chciało na samym końcu 😜 chociaż w 36 i 37 mialam syndrom wicia gniazda popierniczałam ze szmatką wszędzie a ja przecie sprzątać nie lubie 😎 😎 😎 😎
a jak się wogóle czujesz?

ja wróciłam właśnie z PLATANA musiałam młodej kupić pampersiory i kaszki a przy okazji dłuuuuugi spacer zaliczyła 😎 😎 śliczna pogoda i nawet nie zimno 🙂 lekki mroźny wiaterek 🙂

z Zaborza do Platana? 😮 mnie by się nie chciało .. czuć czuję się ok, tylko czuję tak jakby mały pchał mi się tam w dół i strasznie kuje mnie w kroczu jak chodzę aż się zginam.. A. się już przestraszył i pytał czy jedziemy już, ale po co jak nie mam skurczy ani wody nie odeszły... chociaż jak leżę to też mam to kłubie w kroczu tylko mniej intensywne

• Mamusia
Cześć Mamusie i nasz Brzuszku 😉

My jutro z Pawełkiem idziemy na pierwszą po wypisie ze szpitala wizytę kontrolną u pediatry.
Ciekawe jak to będzie. A powiedzcie mi czy te pierwsze szczepienia w szpitalu to wasze dzieciaczki miały w ramionka?
Tuska jak tam się czujecie?

Kasiu hmm nie zastanawiałam się nad tym, ale tak...bo miała taki brzydki strupek który odpadał dość długo i brzydko się goił na swojej lewej rączce, a gdzie pozostałe to nie wiem 🙂

Tuska ho ho 🙂 to gratuluję 😁 moze urodzisz jak moja koleżanka 😁 dowiedziałam się że ona wczoraj była na basenie hehehe no i dzisiaj czop 😁 myślałaś o tej 'metodzie'? 😁

• Mamusia
Tuska to lekko 30min szybkim spacerkiem 🙂
z brzuchem se tego nie wyobrażam 😁 😁 😁
a kłucie w kroczu oznacza że się się szyjka skraca i rozwiera... 😉 czyli juz tusz tusz :*

ojjj Kasiu nie pamietam wiem że krewke pobieraja z główki! ale szczepienie chyba w ramie aaaa przypomninam sobie tak w ramie bo Zuzka miała strupka po szczepieniu ale to normalne podobno tylko nie wolno tego dotykac zdrapywać itp.

• Mamusia
Pawełek właśnie na lewym ramionku ma taką grudkę, dokładnie w tym miejscu co dorośli mają ślady po szczepieniach. I zastanawiałam się czy to po szczepieniu czy jakaś krostka duża mu się tam robi. Ale dla pewności spytam jeszcze jutro panią doktor.
Dziewczyny a wasze maluszki na początku też miały tak, że w dzień spały a zaczynały marudzić i popłakiwać wieczorem i w nocy?

• Mamusia
to na bank szczepionka 😉 i może zacząc się ślimaczyć bo u nas było to samo tylko absolutnie tego nie dotykaj nie zdrapuj itp.

a widocznie twój maluszek nie ma jeszcze uregulowane i nie rozróżnia dnia z nocą z czasem się to unormuje...

hmm..basen powiadasz? o tym nie pomyślałam...tylko gdzie ja tutaj mam najbliższy? 😜 bo na pewno nie w Zabrzu.. no tak aqua park w Tarnowskich Górach. To ta Twoja koleżanka co miała termin na 11.urodziła?

no ja wiem, że w Zabrzu jest jeden, ale też wiem jaką opinią się cieszy. A. powiedział, że jakby co to by trzeba do aqua do Tarnowskich, a jak ja chcę na sam olimpijski to się nie opłaca..bo chyba na zjeżdżalniach nie pozjeżdżam? 😜 no nie wiem musiałabym się zapytać gdzie jest najbliższy 😁 ja całą ciążę miałam chęć na basen tylko stroju do tej pory nie kupiłam 😜

Tuska idz na basen 😁
koleżanka mi wczoraj pisała że jest na porodówce. rodzi w pyskowicach...
ale nic konkretnego jeszcze nie wiem...napisała że ma bóle i jest przerażona 🙂
także może basen to dobry sposób na przyspieszenie? najpierw ten czop a potem skurcze?
jak by co to zapraszam 😁 pójde z Tobą 😁

nie mam stroju kąpielowego, a bez mojego już nie wychodzę na zakupy 😜 no a on teraz śpi po nocce, ale może jak wstanie to go namówię na to aby jechać kupić strój i na basen, sam pisał, że z chęcią by pojechał.. Aga a w Tarnowskich jest jakiś basen oprócz aqua? bo mimo tego, że ja chcę na olimpijski iść to muszę płacić tak jakbym miała korzystać ze zjeżdżalni i takich tam.

dzisiaj spróbuję jeszcze jednego sposobu - schody! 😁 jedziemy dziś do teściów na noc, bo jutro teściowa przyjeżdża z Niemiec, a i szwagierka idzie rano do pracy i teść, a urlopu nie ma, bo jedno zaczęło wczoraj staż, a drugie nową pracę 😜 a że mój A.ma na noc to przyjedzie po robocie tam i się położy spać, a jak teściowa będzie wyjeżdżać z Gliwic do zadzwoni do mnie i obudzę męża, no i pojedzie po nią.. a no sposób schody może być skuteczny, bo oni mieszkają na 11 piętrze 🤪 🤪

dziekujemy za głosy 🙂
no trzyma się ta moja Ewka...zobaczymy co będzie dalej 🙂

hmm Asiu, basen jest jeden, płacisz raz i masz i olimpijski i wszystkie inne bajery.
ale zjeżdzalnia z brzuszkiem? 😁 hehe no nie wiem 😁