Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

Justi, dzieci czesto tak mają, albo może mieć wiotkość kratni,to ja sobie przysnie, to charczy- często u malych dzieci, a może rzeczywiście ma sucho. nawilżaj mu wodą morską ten nosek i zobaczysz. w każdym razie to wszytsko przejdzie, co by to nie było.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no i kolejne pytanie mi się nasuwa 🙂 jesteście taką skarbnicą wiedzy że sobie to wykorzystam 😁

co sądzicie o szkołach rodzenia - czy warto, czy nauczyłyście/dowiedziałyście się czegoś przydatnego, czy polecacie. Może macie jakies konkretne przykłady tych szkół do których warto się udać??

och, ja to uważam, że ćwiczenia ze szkoly rodzenia(sumiennei wykonywane) sprawiły, że urodziłam tak szybciutko. na teorie nie chodziłam akurat, bo dla mnie to nic interesującego, ale ćwiczenia to błogosławię..

Justi, i jak Wojtuś??

Monic, a co byś chiała-chłopca czy dziewczynkę? i masz juz jakieś imiona wybrane?? jejku, ale mnie jarają takie rzeczy..

I ja sobie wykorzystam waszą wiedze i zapytam 😉
bo byłam ostatnio u lekarza i powiedział mi że mam juz rozwarcie 🤪
to powiedzcie po jakim czasie wy urodziłyście od czasu jak sie rozwarcie zrobiło ?? ;>
Bo ja nie mam pojecia jak to jest

Chorzów-Babimed w pierwszej ciązy, a potem w Siemianowicach, ale polecałabym raczej babimed w chorzowie, bardziej kameralnie i fajniejsze te ćwiczenia itd. maja strone internetową 🙂

Oj dzięki, Ty tez na zachętę ode mnie i reszta też 🙂

Dosik, ja w pierwszej ciązy chocdziłam z rozwarciem na 1 palec od 30 tygodnia, na na dwa palce miałam od 36 tygodnia(przy czym tez juz nie miałam szyjki, znaczy sie była zgładzona), a w drugiej to samo, ale sie tym nie stresowałam bo wiedziałm że jest ok.

Dosik, no i dobrze,to znaczy, że wszystko przygotowuje sie do proodu, będziesz mieć krótki poród przynajmniej. z taka zgładzona szyjka mozna se chodzic i przenosic nawet, a jak jest rozwarcie, to też ok.
ja nie leżałam i urodziłam o czasie 🙂

Niom to dobrze 😁 lekarz mi powiedział że poród tuż tuż 😁
teraz każdy ból itp to ja juz przestraszona 😉
ale znów są upały i jest mi tak cieżko 😞 plus ten ból kosci ogonowej ehhh 🥴

Bo ja się zastanawiam bo mam takie bóle czesto dosc ostatnio i położna z poradni powiedziała bym poszła do szpitala i poprosiła o zrobienie KTG ale czy ja wiem czy tak się da bo ponoć w niektórych szpitalach bez skierowania lekarza nie robią 🥴

a dziś o niebo lepiej 🙂
przespałam całą noc, tyle że wieczorem żle sie czułam cholerny ból krzyża i kości ogonowej
nie mogłam siedziec bo jak wstawałam to mi aż łzy z bólu leciały

Dziewczyny byłam w szpitalu na KTG
i zetknełam sie ze strasznie nie miłą babą tkz ordynatorką patologi ciąży ;/
mój to jak ją usłyszał to juz widziałam po jego minie że by jej cos powiedział
Bo pyta mnie a na co pani czeeka a ja że na KTG a ona ja tu jestem kierownik ordynator wiec ja chce wszytko wiedziec
no to jej tam mówie i wkoncu wzieła mnie na samolcik na badanie
Powiedziała mi że kanał rodny jest już częściowo otwarty ( to chyba o to rozwarcie chodzi )
i mi mówi a pani tu ma zakażenie grzybicze pani wie a ja ze wiem a ona i lekrza nic z tym nie robi
a ja jej mówie ze lekarz powiedział ze w ciaży nie da sie tego wyleczyc a ona strzeliła mine jakby ją bocian w dupe dziobał
i mówi mi te bóle krzyża i kości to mogą być i to bardzo silne bo się kosci też rozchodzą blisko porodu.
póżniej już przeszłam na to KTG to taka strasznie miła pielegniarka mnie podłączała do tego jaki to hałas słychać serce wiatry szumy itp
i tak sobie leżałam ponad 30 minut na tym KTG. Wkoncu ide do do tej dyżurki z tym wyciągiem pokazuje lekarzowi a on mi tylko
skurczy porodowych jeszcze nie ma dziekuje.
I jajo nic wiecej mi nie powiedziali