Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dosik napisał(a):
Monia śpij śpij śpij póki możesz 😁 😁 😁
ile ja bym dała by przespać choć jedna całą noc 😮

Dosik pewnie mnie skarcisz za te słowa ale moja Zuzka przesypiała całe noce odkąd skończyła miesiąc... 🤨 ja to mam fajnie... 😎 do tego nigdy mi się nie darła bo chciała jeść 🤨 takiego Tadka Niejadka mam butli już nie pije bo odrzuciła tylko staram się jej dawać kaszki na mleku... ot takie dziwne dziecko...

Zuziek nawet nie wiesz jak CI zazdroszcze 🤪
Mój Kacper to ja w nocy nie zje z 3- 5 razy to sie żle czuje
nadodatek robi sobie w nocy przerwy w spaniu yhhh 😠
a ja póżniej wyglądam jak cień człowieka jak ja juz od wrzesnia nie przespałąm ani jednej całej nocy :P

• Mamusia
z tym spaniem to sobie nawet nie umiem wyobrazić 😞 na naszym wątku Kwasiek ma to samo i nawet gorzej 😞 młoda bardzo często się budzi i czasem jest masakrycznie wycieńczona... aż głupio czasem pisać że nocka była super bo zazwyczaj od 22 do 8 śpi bez żadnej pobudki...

• Mamusia
nie nie ja rodziłam na Traugutta w Zabrzu 🙂 bardzo jestem z tej porodówki zadowolona mimo że słyszałam tyle okropnych opinii 🥴

a co do tych podpasek to faktycznie trzeba było co chwile je zmieniać :p ja rodziłam w czerwcu więc też upały były... 🤨 to se wyobraźcie spocona i śmierdząca... 🤢

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Dosik napisał(a):
Weż sobie duzo tych podpasek poporodowych i podkłady na łóżko to jest najpotrzebniejsze 🙂
i idze to jak woda 😜

ja nie zużyłam ani jednego podkładu a podpaski miałam normalne duże z Belli 😜

Dziewczyny te podpaski poporodowe z Belli to mam dwie paczki, a podkładów na łózko kazała mi położna wziąć 5. Chyba starczy 🥴

• Mamusia
Podkłady i podpaski muszę mieć swoje, ale na dole jest sklepik z takimi rzeczami więc jak braknie to mąż podskoczy kupić najwyżej. Oprócz tego biorę:
- wkładki laktacyjne
- laktator
- dwa staniki do karmienia
- 2 koszule (na poród dają)
- klapki
- majtki siateczkowe ale takie które można prać
- dwa ręczniki
- wodę
- kosmetyki (żel, wodę termalną, pomadkę natłuszczającą, krem, pasta, szczoteczka itp.)
- skarpetki
- dwie tetry
a dla malucha:
- linomag,
- smoczek
- czapeczka
- pieluszki
- niedrapki

sporo tego 😜

dziękuję Dziewczyny za życzenia.. 🙂 niestety dziś do Was już nie zajrzę, bo mąż zrobił mi taką małą niespodziankę i wziął urlop na dziś! 😁 i na 17. idziemy do kinaa! 😁

😘 😘

dobry! :*

my szykujemy dzisiaj wszystko na przyjazd gości, sprzątamy i w ogóle.. 😉 także raczej mnie dziś tu nie będzie chyba, że na momencik się uda 🙂
zuziek widzę, że Twoja córcia bardzo lubi być fotografowana i kręcona! 😁

muszę powiedzieć Wam, że wczorajszy dzień na wielki + 😉 skusiłam się nawet na lampkę wina .. 😜 ale do końca ciąży już nic, a nic.. no i później jak będę karmić piersią tak samo.. tak długo nie piłam alkoholu, że wczoraj mała lampka wina i mi wirowało! 😜