Skocz do zawartości

ból kregoslupa w odcinku piersiowym?!? | Forum o ciąży

oaga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jestem w 19 tyg ciazy,od trzech dni mam straszne bóle kregoslupa w odc.piersiowym tylko po prawej str.Dziwne,bo wszedzie pisza o bólach w odc.ledzwiowo-krzyzowym.
Wdodatku ból jest od czasu do czasu(takie ataki)niezaleznie od pozycji.Najgorzej w pracy.Czy któras z was tak kiedys miala?Czy to normalne?

• Mamusia
oaga Witaj 🙂 to niestety jest normalne 🙂 Twoje ciało dostosowywyję się do ciąży. Takie bóle. pojawiaja sie w różnych czesciach pleców. Ja miałam takie bole w 22 tygodniu, trwały 14 dni i nagle ustapiły. Dziecko widocznie przybiera pozycje ktora wywiera ucisk na ten odcinek i niestety Cie boli. Jesli dalej ból bedzie sie utrzymywal lub wzmagał powiedz ginowi o Tym zapisze moze jakąs nospę 🙂 POZDR

• Mamusia
Najprawdopodobniej jest tak jak piszą dziewczyny. Dzidziuś rozsuwa wszystko naokoło po kątach. Będzie coraz większy nacisk na narządy wewnętrzne, stąd mogą się brać różne bóle, w różnych miejscach (aczkolwiek radzę zawsze w rzie niepokojów sygnalizować lekarzowi co się dzieje). Także kości - zwłaszcza żebra się rozsuwają by pomieścić dzidziolka. Z czasem może być to nawet czuć po staniku... gdy zrobi się przyciasny. 😉

• Mamusia
Oaga to że Cię teraz boli kręgosłup nie znaczy że przy porodzie tez będzieszz mieć bóle krzyżowe. Chociaż mi lekarz powiedział ze jak sie zaczely moje problemy z kregosłupem w 22 tyg to że już do konca tak będzie. Na szczescie się mylił i ból ustał. Teraz cieszę się ciążą 🙂no i jeszcze 12 tygodni i zostanę mamą 🙂

• 1 rok później...
  • Mamusia
oaga ja też jestem w 19 tygodniu i właśnie w środę dopadł mnie ból w odcinku piersiowym nie do zniesienia, nie mogłam wysiedzieć w pracy i poszłam do lekarza. Okazało się że jak się ma wadę postawy, czyli jak ja i kręgosłup w kształcie litery s to takie bóle są często, dał mi skierowanie na terapię manualną, takie lekkie masaże i kazał dużo leżeć z nogami podniesionymi do góry pod kątem 90 stopni. Może Tobie też to pomoże bo ja już czuję się lepiej.
A tak w ogóle to zapraszam do sierpnióweczek, tam nas jest dużo i bardzo się wspieramy 🙂