Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Meldunek

Gabrysia niestety ma katarek i kaszel... słychać że ma chrypkę 🤨 Mama przychodzi do nas pilnować Gabi bo nas kuzyn zaprosił do siebie po południu bo jego młodszy synek kończył roczek. A nie chcę brać młodej bo nie chcę by zaraziła Miłoszka czy Szymonka 🙂

Generalnie to wstawiłam rosół także się gotuje a zaraz się biorę za kurczaka 🤪

Jutro do pracy od 10 do 18 także nie wiem jak to przeżyję hehe, tym bardziej, że położnej nie będzie więc będę sama. Oczywiście w między czasie przyjdą szefowe i Dyrektorka ale muszę chyba wziąć laptopa żeby się nie nudzić bo dzieci dopiero od środy...

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej u nas ok mały kaszelek juz ma z głowy został jeszcze katarek ale tez juz koncówka Martusia mi przepisała stodal i kaszelek zaras minoł takze polecam a ja sie wziełam za porzadki z ciuchami bo mały mi ze wszystkiego powyrastał i musze jeszcze jakas zupke ugotowac;;a w sobote bylismy u znajomych wiec sie troszke rozerwałam zaras inaczej jak sie wyjdzie z domu he 😉ide działac dalej potem zajrze pa miłego dnia 🙂

• Mamusia
Meldunek 🙂

My z Gabi jedziemy do naszego prywatnego lekarza sprawdzić co i jak bo oprócz katarku i kaszelku miała lekką temperaturę wczoraj także może jakiś wirus siedzi... Sprawdzimy i zobaczymy co i jak i będę spokojniejsza. A w sumie bierze 40 zł także nie jest źle...

Ja generalnie siedzę w pracy sama do 18 i tak mi się dłuży że szok 🤢 Dobrze, że już połowa zaraz minie to może już zleci ten czas 🙂 Od środy mamy już parę dzieci więc skończy się laba haha.

Wieczorem przychodzi przyjaciółka z mężem na piwko także cieszę się bo jutro wolne więc można trochę posiedzieć. Ogólnie znamy się 21 lat 🤪 Dacie wiarę? Kupa czasu... I tyle przeżyłyśmy razem, że szok 🙂 I smutki i radości... ach mnie na sentymenty wzięło 😜

Ulcia, super, że się rozerwałaś w końcu 😁 🙂 Takie wyjścia są konieczne od czasu do czasu bo człowiek by na głowę dostał 🙃 Swoja drogą my taki wypad bez dziecka wczoraj mieliśmy a dzisiaj mam kaca hehe, wieczorkiem się wyleczę bo jutro wolne od pracy 🙂

Zrobiłam przemeblowanie w sypialni/pokoju Gabi także teraz mi się bardzo podoba 🙂

Miłego poniedziałku 🙂

No hej mam teraz laptopa wiec zaglądam jak sie da m,ój zasnoł 🙂Zdrówka zycze Gabrysi byle szybciutko przeszło 🙂Ulcia ja tez jestem zadowolona ze Stodalu 🙂Kurcze mój Adas bardzo duzo zaczoł jesc az mnie to dziwi a wasze dzieciaszki jak jedza mój to miseczke zupy zje odrazu i mu mało 😁Czekam za mezem bo juz wyszedł z pracy 🙂Dziewczyny musze sie pochwali ze ja sie odchudzam juz drugi tydzien i biore tabletki sa rewelacyjne mam nadzieje ze do wiosny bede laska hehe jak to sie mówi 😁

• Mamusia
Hej ;;Renia moj tez tak je zupki uwielbia i je codziennie byle była z makaronem he klucha mała 🙂a co do odchudzania to tez by mi sie przydało pochwal sie Renia co za tabletki magiczne sa i czy jest efekt chetnie sprobuje 😉ja nie mam takiego zaparcia na wprowadzenie sobi jakiejs drastycznej diety chociaz moja bratowa jest na diecie białkowej i schudła duzo a mi by sie przydało teraz ma Olusia komunie i mamy 3 wesela wiec przydało by sie 🥴a jutro na wywiadówke ide chociaz moja Ola uczy sie rewelacyjnie oby tak dalej bo jedzie na 6 a w czwartek do koscioła ze swieca na poswiecenie teraz mi sie zacznie latanie 😮A i musze wam sie pochwalic ze Patryk juz sam sie puszcza do chodzenia daje 3 kroczki i bach a jaka ma radoche 😁 ide do niego bo marudzi zaras kompac i spac miłego wieczorku zajrze potem

• Mamusia
Hejka 🙂

Reniu, gratulacje z powodu diety 🙂 Dalszych sukcesów życzę 🙂
Ulcia, gratulacje puszczania się Patryka hehe, Brawo 🤪

Gabi ma zapalenie ucha aczkolwiek lekarz był zdziwiony że tak łagodnie przechodzi bo mówiłam, że nie płacze tylko maruna i że nie ma gorączki. Dajemy jej Amotaks i kurujemy się syropem na kaszelek Deflegmin 🙂Oczywiście sól morska i inhalacje również 🙂 Ulcia jachodzę do Willimborek, teraz już bierze 50 zł także średnio na jeża ale warto mieć kogoś prywatnie. Kornacki nadal przyjeżdża na wizyty domowe??

Jutro i pojutrze do pracy.... Lecę spać 🙂

Dobranoc 😉

Hej kobiety przedewszystkim zdrówka dla Gabrysi bo ból ucha to cos okropnego 😞byle szybciutko przeszło.Ulcia te tabletki to THETM LINE2 są super nie c mi sie jesc i czuje wstred do jedzenia hehe 🙂Biore jedną tabletke przed sniadaniem a druga pół godz przed obiadem bo one są na bazie kofeiny to tak jak po kawie nie chce sie jesc 🙂W stylowej kosztują 39zł 120szt jest promocja to na cały mies mam zapas 🙂Wiem ze sa skuteczne efekt widac ze zjerzdza sie z wagi po 2 tyg bo bratowa schudła 🙂Pózniej zajrze tylko wam powiem ze mój to ciagle gada cos po swojemu hehe 😁

• Mamusia
Hej melduje sie;;;ale zimnooo co 🤪wychodzicie z dzieciaszkami na dwor?Zdrowka zycze dla Gabrysi u nas narazie ok katar minoł jeszcze od czasu do czasu zakaszle ale jeszcze daje mu stodal mam nadzieje ze minie;;Reniu sprobuje te tabletki moze u mnie tez cos zadziałaja;;ide robic obiadek bo po południu do koscioła ide z Olusia bo maja poswiecenie swiec ;;pa miłego dnia 😉

No hej no mróz ze nie ma co ale my siedzimy w domciu mały spi juz godzinke a ja pije kawke .Szukam po sklepach łózka pietrowego dla dzieciaszków bo chcemy kupic ale nie jestem do niektórych przekonana 😞jak fajne to bardzo drogie 🙂Juz sama nie wiem moze podpowiecie gdzie szukac bo w Agata meble jest prawie za 2tys z materacami to troche dla mnie za drogie 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny, wracam po długiej nieobecności!!! Dzisiaj byliśmy na Biorezonansie z Elizką, żeby sprawdzić na co jest uczulona i ewentualnie zabiegi odczulające. Jutro Myszka kończy roczek, moja Kochana 🙂 może wyskoczymy gdzieś na babskie walentynki???? Elizka jest bardzo zadowolona ze żłobka, ale pewnie to zasługa Martusi 🙂 ponoć ostatnio nie za bardzo chciałą z Krzysiem iść do domu hehe 🙂 Renius po co Ci odchudzanie? na zdjęciach jak oglądałam masz super figurę 🤪 jak mój Krzysiek wyjeżdza w trasę to nie mam za bardzo czasu na jedzonko więc spadłąm do 49 kg 😁 także samo leci bez diety 😉

No hej kobietki jak miło ze zajrzałas Karolinko 🙂WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE dla Elizki jutro jej wielki dzien 🤪Jesli chodzi o odchudzanie to Karolinko jest z czego ty pracujesz jestes w ciągłym ruchu a ja niestety siedze w domu a wiesz mi jest z czego sie odchudzac mam nadzieje ze mi sie uda zjechac troche do wiosny 😜Dzis kupujemy łózko pietrowe 🤪sosnowe w koncu znalazłam 🤪w sobote męzus bedzie montowac w naszą rocznice slubu hehe 😜Kacper bedzie miał radoche bo juz mówi ze bedzie spac do góry a Adas na dole tylko jego przełozymy na półtora roczku tak na lato bo niechce zeby juz do nas przychodził hehe 🙂

• Mamusia
Hejka kochane 🙂

Karcia, oj wiesz doskonale że dla mnie opieka i edukacja Elizki to priorytet! Widać, że się jej podobało i lubi przebywać wśród dzieci 🙂 Trzeba jeszcze ustalić tą dietę, może Ty ustalisz co ona ma jeść i wtedy będziemy zamawiać jej właśnie to! Szefowa dzwoniła dzisiaj zmartwiona że malutka ma wysypkę...
Reniu, koniecznie pochwal się tym piętrowym łóżkiem!!! Dużo zapłaciłaś?? Oj ja w dzieciństwie marzyłam o takim łóżku hehe.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZEJ PRZEPIĘKNEJ ELIZUNI!!!! TO JUŻ ROK 🤪 Wszystkiego dobrego kruszynko nasza!!! Rośnij zdrowo 🙂

• Mamusia
Ogólnie to spijam piwko i jem chipsy także "bardzo zdrowo" haha, no ale w końcu weekend bo w tygodniu nie mogę sobie pozwolić na takie szaleństwa. Praca z dziećmi wymaga kompletnej koncentracji! Same wiecie... W żłobku jesteśmy odpowiedzialne za "czyjeś" dzieci a to jest dopiero stres 🤪

Ale wiecie jak super, uczymy się jeść przy stoliczkach,, myjemy ząbki, nocnikujemy hehe i wiele innych cudownych rzeczy 🙂 Na razie są zabawy tzw wolne ale uczymy się po woli zajęć zintegrowanych, grupowych i zespołowych. Ja ponoć mam prowadzić rytmikę i zajęcia plastyczne 🙂 Pierwsze prace trójki starszych dzieci już mam, w poniedziałek reszta dzieci 🙂

Nie zanudzam 🙂 Idę się szybko wykąpać 🙂

Do zobaczenia kochane , miłego wieczorku :*

• Mamusia
Hej;;Wszystkiego najlepszego dla Elizuni w 1 urodzinki 🙂Martus ciekawe masz zajecie a powiedz mi czy masz ze soba Gabrysie czy zostawiasz ja z kims;;ja tez bym chciała juz wrocic do pracy ale po pierwsze nie ma takiej pracy ktora godzinowo by mi odpowiadała a po drugie nie chce jeszcze mojego małego zostawiac jeszcze wydaje mi sie za wczesnie no i nie moge pozwolic sobie na cały dzien pracy bo moj mezulek pracuje od 7 do 19 takze cały dzieni 🥴ach przyjdzie pora to cos na to poradzimy;;;a co do tej małej Madzi to tragedia własnie ja znalezli martwa pod zwirem i sniegiem co to za matka zostawia swoje dziecko jak nie potrzebna rzecz okrucienstwo 😞a ciekawe co u Ewci nie wróciła jeszcze Ania kazała was pozdrowic i przekazac ze zyje tylko nie moze sie zalogowac na stronie;;;lece na małe zakupki i pomyslec o obiadku pa miłego dnia 😉

No czesc kobietki Elizko WSZSTKIEGO NAJLEPSzEGO Y OKAZJI1 URODZIN 🤪Martus super ze jestes zadowolona z pracy 🙂kupilismy lozko 🤪Kacperek juz spal pierwsza noc i jest przeszczeliwy bo mi powiedzial 🙂nie schodzi z lozka ciagle tam siedz 🙂kupilismy je z materacami wynioslo nas1500zljeszcze czekamy bo zamowilismy bok na dol ze jak Adas bedzie spal to zeby nie spadl 🙂jest w kolorye sosnz tak jak jego mebelki 🙂Jesli chodzi o to zdarzenie o Madzi to straszna tragedia naprawde tak mi szkoda tego dziecka 😞

• Mamusia
Hej dziewczyny,
na wstępie - najpiękniejsze życzenia dla małej jubilatki -Elizuni naszej kochanej, zdrówka, miłości, uśmiechu i wszelkiego szczęścia od cioci i Agatki 🙂 spóźnione ale szczere!!!
A nasza panna ma zapalenie oskrzeli 😞 leczymy się juz kilka dni i widać poprawę. Na szczęście karol jest w domu już ze 2 tygodnie i jest z Agatką i chyba będzie miał wolne do końca miesiąca, dopóki sroga zima 🙂
ok idę sprzątac w domku, o i Karol przywiózł mi tiramisu 😉 mniam 🙂 idę robic kawkę 🙂
miłego dnia 🙂

No hej widze ze Wercia zajrzała zdrówka duzo dla Agatki 🙂Dziewczyny dzis mam 6 rocznice slubu i maz szykuje niespodzianke 😜a na dole zle mam zaznaczone ze 5 lat hehe ah zeby sie tak pomylic 🤪

• Mamusia
Wróciliśmy z Gdyni parę dni temu - morze piękne o tej porze roku! Ale zimno jak w lodówce.... Także człowiek się podelektował 3 sekundy widokami, a potem w nogi 😉
Po pierwsze - Reniu, dużo miłości na wspólnej drodze - żebyście się zawsze kochali i byli dla siebie podporą 🙂!!! Super że udało Ci się w końcu kupić łózko piętrowe - wiem jaka to radocha, bo moi bracia mieli kiedyś 🙂 I gratulacje że udało Ci się zrzucić 3 kg! Ja nie mam tyle silnej woli, choć powinnam, bo ostatnio trochę mi się dupsko spasło 😉 Dla wytrwałych - polecam dietę kopenhaską, tzw. trzynastodniową. Hard core wśród diet, bo bardzo rygorystyczna, ale co tam - niezła, jak chce się szybko schudnąć 😉 Raz ją zrobiłam, a na wiosnę spróbuję znowu 🙂
No a po drugie - sto lat dla Elizuni!!! Niech nam rośnie kruszynka szczęśliwa i pogodna 🙂!! To które maleństwo będzie teraz następne obchodzić roczek, bo już się pogubiłam 😉? A co do figury - Karolcia, byś się nie chwaliła tym 49kg, bo się zawistne staniemy 😉 Hehe, a poważnie - po Tobie to w ogóle nie widać, żebyś kiedykolwiek w ciąży była, taka laska jesteś 🙂 Ale i Renia nie wiem z czego się odchudza, jak ją jakiś czas temu widziałam w sklepie. Ale to chyba 99% kobiet jest na diecie przez pół swojego życia, albo przynajmniej o tym mówi 🙂
A jak zdrówka dzieciaczków? Martuś, przeszło już Gabrysi zapalenie ucha? A w ogóle powiedz mi, jeśli to nie będzie jakaś kryptoreklama, w którym żłobku pracujesz? Można się jeszcze zapisywać? A jeśli tak, to do kiedy i od kiedy ewentualne przyjęcie? I jak z cenami? Jeśli nie chce Ci się tyle pisać, to chociaż napisz który to żłobek, to Cię sama w pracy nawiedzę i powypytuję osobiście 🙂
A może jakaś imprezka w przyszłym tygodniu?? Co Wy na to? Póki jeszcze karnawał.
A co do tej małej Madzi - strasznie smutna historia. Może to głupie, ale jeśłi rzeczywiście ta jej mama mówi prawdę, to mi jej bardzo żal... Nie usprawiedliwiam tego co zrobiła, ale w sumie sama nie wiem jak bym się zachowała w takiej sytuacji, w takim chyba szoku. Mam nadzieję, że po ludzku.. Ale przyznam, że jak nie oglądam i nie słucham za często wiadomości, tak ta sprawa mnie wyjątkowo ruszyła - miałam nadzieję, że się szkrab znajdzie cały i zdrowy 😞

• Mamusia
Hejka kochane 🙂

Zdrówka dla Agaci naszej!!! Miło, że się odezwałaś Wercia bo już się stęskniłam 🙂
Renia, gratuluję zrzucenia 3 kg, dalszych sukcesów życzę 🙂 No i pochwal się niespodzianką jaką mąż naszykował dla Ciebie hihi. Wszystkiego dobrego 🙂
Ulcia, Gabi generalnie nie wygląda na zapalenie ucha ale leczymy się Amotaksem, kaszelek i katar już zdecydowanie się zmniejszył, tudzieź w zasadzie kaszel bym wykluczyła hehe. Mała nie chodzi ze mną do pracy bo albo mąż zostaje z nią albo do babci zaprowadzam. Zresztą jestem tylko 2 dni po 8 godz i jeden 4 godz także udaje się nam to jakoś pogodzić by Gabi więcej czasu z rodzicami przebywała 🙂
Ewcia, pomysł imprezy bardzo mi się podoba także dawać propozycję kiedy co i jak a będę hehe 🙂 Co do żłobka to jest on niedaleko Areny także teraz to już zapewne masz bliżej niż z centrum. To jest na Granicznej 76K, koło Manhattan Pizza, dokładnie w tych pawilonach 🙂 Cena w promocji to 500 zł z wyżywieniem i opieka do 10 godzin. Jest strona internetowa także zajrzyj 🙂 Albo osobiście zapraszam 🙂 Żłobek nazywa się Maluszek więc w necie znajdzesz bez problemu

Kochane, ogólnie to moje dziecko już chodzi 🤪, w końcu hehe 🙂 Od 1 lutego jakoś także czworakować nie chce w ogóle teraz hehe, no chyba że jest zmęczona - wiadomo 🙂

Mąż w pracy więc obejrzę swoje seriale i zmykam spać do mojej księżniczki 🙂

Całuję Was kochane i dobranoc 😘