Skocz do zawarto艣ci

Kalisz i okolice | Forum o ci膮偶y

Go艣膰

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
Hej!
Ja wlasnie koncze 22 tydzien 馃槈 To moja pierwsza ciaza, wiec wszystko jest dla mnie totalnie nowe, tym bardziej, ze mieszkam teraz w Walii i tutaj tez bede rodzic... A tu opieka podczas ciazy wyglada nieco inaczej. Ale jak narazie jestem zadowolona 馃檪Z malenstwem wszystko w porzadku, lubi sobie poszalec w mamusi brzuszku 馃槈
Niestety czasem nie mam z kim pogadac o ciazy, dlatego tez zagladam tutaj...
A jak u Ciebie przebieglo te 18 tygodni??
Bedziesz rodzic w Kaliszu??
Pozdrawiam serdecznie:*
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

No widze, 偶e w ko艅cu co艣 si臋 ruszy艂o na kaliskim forum... Piszcie Panienki do jakiego lekarza chodzicie i gdzie macie zamiar rodzi膰. Ja jestem ju偶 w 36 tc, a termin mam na 29 grudnia... Mam zamiar rodzi膰 w Pleszewie, bo tam te偶 je偶d偶e do lekarza. Widze, 偶e jedna mamusia ju偶 jest po wszystkim... Piszcie dziewczyny, mo偶e przyb臋dzie Nas wi臋cej!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej 馃檪 .
Ja chodzi艂am do Michalaka. Teraz rodzi艂am w Pleszewie. 2 dzieci urodzi艂am w kaliskim szpitalu 馃槥 . Prze偶y艂am 馃槈 , ale atmosfera i podejscie do pacjentki o wiele lepsze w Pleszewie 馃檪

aanniiuussiiaa174-a u ciebie to ju偶 ko艅c贸weczka 馃檪 . To Twoje pierwsze dziecko?

Pzdr 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Tak to moje pierwsze dziecko i nie ma mowy o tym, 偶ebym rodzi艂a w Kaliszu. Je偶d偶e prywatnie do Czechmanowskiego, przed ci膮偶膮 je藕dzi艂am do ordynatora szpitala w Pleszewie Bosackiego, ale zrazi艂am si臋 troch臋 do niego, poniewa偶 by艂am ju偶 w ci膮偶y a on mi jej nie wykry艂. Teraz to ju偶 moje ostatnie chwile w dwupaku... Mo偶e i dobrze, bo ju偶 mnie wszytko boli...

Moni... czyli m贸wisz, 偶e Pleszewski szpital sobie chwalisz? Zobaczymy jakie b臋d膮 moje odczucia po porodzie..
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej 馃檪
Tak bardzo sobie chwale Pleszew.
Po艂o偶ne super kobietki, troche tam lez艂am to je pozna艂am 馃檪 . Pomog艂y super przy porodzie. Po tez przychodzi艂y i pyta艂y si臋 czy w czym艣 pom贸c. Sa odwiedziny mo偶na pokazac dziecko rodzinie( chocia偶 nie wiem czy teraz jak to grypsko panuje nie b臋dzie jaki艣 zakaz贸w). W Kaliszu pokazanie dziecka nawet m臋zowi, jest prawie niemozliwe. No chyba 偶e jest przy porodzie. Ogolnie nie powinnam narzeka膰 na Kalisz bo przy pierwszych dw贸ch porodach nie by艂o tragicznie, ale jednak Pleszew lepszy.
Bosacki taki sobie , niewiele mo偶na by艂o z niego wyci膮gn膮膰 informacji.
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Jeszcze si臋 kulam, chocia偶 lekarz powiedzia艂 mi 1,5 tyg temu, 偶e mam by膰 w gotowo艣ci, bo ju偶 mi si臋 szyjka skraca... Czekam, czekam i nic... A boj臋 si臋 potwornie.. 馃あ
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
No tak teraz to ju偶 w ka偶dej chwili mo偶e si臋 co艣 zacz膮膰 馃檪 . 呕ycz臋 Ci 偶eby posz艂o wszystko szybciutko. Wiem 偶e si臋 boisz , ja te偶 mia艂am pietra przed ka偶dym porodem.
A chodzi艂a艣 mo偶e do szko艂y rodzenia? Mnie du偶o pomog艂a.
Jak urodzisz i znajdziesz chwilk臋 daj zna膰. Trzymam kciuki 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Do szko艂y rodzenia nie chodzi艂am, chocia膰 troche tego 偶a艂uj臋.
Mam nadziej臋, 偶e do 艣wi膮t urodze, bo nie chcia艂abym tam w Wigilie le偶e膰... Chyba, 偶e we藕mie mnie po 艣wi臋tach... 馃檪 Odezwe si臋 napewno jak b臋dzie ju偶 po.
Widze,偶e na forum opr贸cz nas nikogo nie ma, a na pocz膮tku zapowiada艂o si臋 ciekawie, bo kilka dziewczyn si臋 pojawi艂o, a teraz cisza...
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
No widzia艂am 偶e by艂y jeszcze jakie艣 2 czy 3 dziewczyny i cisza 馃槥 . No trudno mo偶e jeszcze kto艣 zajrzy 馃 . P贸ki co my bedziemy trzyma膰 wart臋 馃檪

A co bedziesz mia艂a? Ch艂opca czy dziewczynk臋. Imiona juz wybrane? No fajnie by by艂o jakby艣 na 艣wi臋ta by艂a juz z dzieci膮tkem w domku.
pzdr
Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c p贸藕niej...
  • Mamusia
morfologia napisa艂:
O kurcze!! Dawno tu nie zaglada艂am, a tu tyle kobietek z Kalisza!!
Widze, ze nastawienie do kaliskiego szpitala jest raczej negatywne. Czy mog艂ybyscie napisac dlaczego wg. Was szpital na Torunskiej ma taka opinie??

pozdrowionka

Hej,
Jak dla mnie to wina podej艣cia personelu do kobietek. Nie m贸wie, 偶e wszyscy tam s膮 tacy. Ale generalnie chyba wszystkie kole偶anki kt贸re tam rodzi艂y narzeka艂y na podej艣cie do pacjentek.
A ty zdecydowana na Kalisz czy mo偶e jaki艣 inny szpital? Do kt贸rego lekarza chodzisz?

aanniiuussiiaa174 mia艂a sie odezwa膰 co tam u nich? Bo ju偶 dawno pewnie jest mamusi膮 馃檪 .
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja jednak zdecydowanie wybieram Kalisz. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle. Poza tym trzeba pamietac, ze jest to szpital wojew贸dzki i jest znacznie lepiej wyposa偶ony w dobry sprzet. Mam tu zw艂aszcza na mysli oddzia艂 noworodkowy. W razie, gdyby dzia艂o sie cos z艂ego z dzieciaczkiem (czego ani sobie ani innym nie zycze )opieka na dobrym poziomie jest na miejscu, bez koniecznosci transportowania.

pozdrowionka
Odno艣nik do komentarza

• 6 miesi膮ce p贸藕niej...
  • Mamusia
Cze艣膰 dziewczyny 馃檪! Widz臋,偶e kaliskie forum raczej wymiera,bo ostatni post sprzed p贸艂 roku.. Szkoda. Mo偶e jaka艣 kobietka z okolic si臋 jednak odezwie zanim urodz臋 馃檪? Jestem w 33 tyg., a dzidzia wci膮偶 nie odwr贸cona i w poprzek le偶y 馃槥
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witaj Ewa 馃檪 Jak mi艂o Ci臋 widzie膰 馃檪 Ju偶 my艣la艂am, 偶e si臋 nikt nie odezwie, a tu niespodzianka 馃槅. Tobie jak widz臋 ju偶 du偶o czasu nie zosta艂o, a ja jeszcze ponad 3 miesi膮ce ale mi艂o mi b臋dzie porozmawia膰 z kim艣 z Kalisza bo 艂atwiej jest si臋 wymienia膰 informacjami 馃檪 Widz臋, 偶e te偶 b臋dziesz mia艂a dziewczynk臋 wi臋c Gratuluj臋! Powiedz mi jak sie czujesz?? P.S. Mam nadziej臋, 偶e jeste艣 jeszcze, a je艣li nie to, 偶e si臋 jeszcze odezwiesz 馃槈 Pozdrawiam 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ewu艣 i tak dla pocieszenia powiem Ci, 偶e moja ma艂a jest obr贸cona tzn. lekarz m贸wi艂 o po艂o偶eniu miednicowym ale ja my艣l臋, 偶e te偶 jest poprzecznie bo kopie mnie tylko po prawej stronie czyli tak jakby tam mia艂a n贸偶ki, a g艂贸wk臋 po lewej stronie...Dopytam lekarza przy kolejnej wizycie, mam nadzieje ze sie jeszcz obroci... a u Ciebie tez jeszcze wszystko sie moze zmienic wiec glowa do gory 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Cze艣膰 Martusia 馃檪 Jestem, jestem - zagl膮dam tu od czasu do czasu, ale nie spodziewa艂am si臋 ujrze膰 kogo艣 z Kalisza. A tu takie mi艂e zaskoczenie 馃檪
Czuj臋 si臋 dobrze, ale ci臋偶ar brzuszka ju偶 robi swoje - zasn膮膰 ci臋偶ko, i w og贸le wsta膰 z kanapy czy wysi膮艣膰 z auta. Czuj臋 si臋 powoli jak hipopotam 馃槈.. Ale 偶adnych dolegliwo艣ci specjalnych nie mam. Zreszt膮 od pocz膮tku nie mia艂am - lekka zgaga przez pierwsze 2 miesi膮ce i niech臋膰 do s艂odyczy - i tyle, normalnie jakbym nie by艂a w ci膮偶y 馃槈 Tylko teraz z tym u艂o偶eniem:/... Pojutrze id臋 do lekarza, ale czuj臋, 偶e niewiele si臋 zmieni艂o, chyba 偶e co najwy偶ej jest teraz g艂贸wk膮 do g贸ry, bo nogi ma na pewno na moim p臋cherzu, czuj臋 a偶 za wyra藕nie 馃槈 No zobaczymy.
A jak Ty si臋 czujesz? Bo na tym zdj臋ciu wygl膮dasz kwitn膮co - bynajmniej nie na dziewczynk臋, mo偶e jednak Gabry艣 w zanadrzu 馃槈? I nie martw si臋 - Twoja c贸rcia ma jeszcze naprawd臋 du偶o czasu na fikni臋cie kozio艂ka we w艂a艣ciw膮 stron臋 i na pewno to zrobi 馃檪 A gdzie masz w planie rodzi膰? W Kaliszu?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej 馃檪
U mnie gdybym okresu nie miala to tez bym pewninie wiedziala ze w ciazy jestem bynajmniej do pewnego czasu bo dlegliwosci nie mialam zadnych wiec mozemy uznac sie za szczesciary 馃檪
Zdjecie jest z czerwca a kobiety niby zmianiaj sie ok 7,8 miesiaca a z tymi zabobonami to wiadomo jak jest 馃檪 Gabi bedzie na pewno bo intuicje mialam taka od poczatku a lekarz mi tylko to potwierdzil 馃檪 Ja bede rodzic w Kaliszu a Ty??? Ile pacjentow tyle opinii - nikomu nie dogodzisz. Moj lekarz prowadzacy pracuje w szpitalu wiec na pewno tam bede rodzic, poza tym moja siostra byla bardzo zadowolona. A Ty gdzie zamierzasz??? Chodzilas do szkoly rodzenia??? Pozdrawiam i obiecuje ze juz takiej dlugiej przerwy w odpoisywaniu nie bedzie 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Hej dziewczyny te偶 jestem z kalisza,
ja mam termin na 3 stycznia 2011 i b臋d臋 rodzi膰 prawdopodobnie w kaliszu, troch臋 si臋 na s艂ucha艂am o piel臋gniarkach po艂o偶nych i lekarzach 馃槥 nie mam za dobrej opinii ale te偶 zale偶y na kogo si臋 trafii, mam nadziej臋 偶e ja jako艣 trafi臋 na "ludzi" 馃檪
macie mo偶e jakie艣 informacje na temat szk贸艂 rodzenia w kaliszu, chcia艂abym si臋 zapisa膰 gdzie艣 ale nie wiem gdzie s膮 bezp艂atne, je艣li wog贸le takie s膮 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Czesc Weronika: Jak milo widziec kolejna mamuske z Kalisza 馃檪
Sluchaj co do opini o kaliskim szpitalu to jest ich tyle ile pacjentow, moja siostra byla niezmiernie zadowolona. Wydaje mi sie ze nie ma sie co nastawiac ani pozytywnie ani negatywnie tylko samemu ocenic sytuacje jak juz rzeczywiscie znajdzemy sie na porodowce. Ja mam lekarza ktory pracuje wszpitalu wiec mam nadzieje ze bedzie mial wowczas dyzur i wowczas jestem epwna ze bede pod dobra opieka. Duzo osob skarzy sie na kaliski szpital i jest tez pare zlych opinii o Pleszewie czy Ostrowie wiec nie mozna sie sugerowac.
Szkola rodzenia jest platna przy szpitalu ale jest jeszcze jedna ale bezplatna- podaje Ci linka do strony- zajrzyj: http://www.bobomed.pl/?page=&id=138
Widze ze rowniez bedziesz miala corke - gratulacje 馃檪 Jak sie czujesz???
Pozdrawiam 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Wiem 偶e nie mo偶na si臋 nastawia膰, bo jak si臋 nastawie 偶e b臋dzie 藕le to tak rzeczywi艣cie b臋dzie 馃檪 po偶yjemy i zobaczymy, mam nadziej臋 偶e wszystko b臋dzie dobrze i 偶e szybko wyjdziemy zdrowe i szcz臋艣liwe ja i moja Agatka 馃檪
s艂ysza艂am 偶e w plszewie jest lepsza opieka nad matk膮, ale znowu w kaliszu jest lepszy oddzia艂 dla noworodk贸w, trzeba si臋 zastanowi膰 co jest wa偶niejsze, dlatego chc臋 rodzi膰 mimo wszystko w kaliszu. A do jakiego lekarza chodzisz??? Bo ja do kurpika. Mo偶e si臋 spotkamy w szpitalu 馃檪 A Ty chodzi艂a艣 albo b臋dziesz chodzi膰 do szko艂y rodzenia? O tej Bobomed czyta艂am w艂a艣nie i mo偶e si臋 zapisz臋 w艂a艣nie tam 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...