Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oooo, nikogo nie było dzisiaj??? Nagana haha 😁 😁

Ja wpadłam na chwilkę 🙂

Ja jutro na 7 do 15 bo moje dziecko ma imieniny także zamieniłam się godzinami z położną 🙂 Załatwiłam już książeczkę sanepidowską oraz lekarza medycyny pracy 🙂 🙂

Niunia wyrobiła sobie takie godziny że nawet jak zmęczona i w zasadzie niezależnie o której śpi po południu to i tak zasypia na noc 21-22. No ale daje pospać do 9-10 więc nie narzekam.

Poszperam na necie bo muszę znaleźć piosenkę o zimie dla dzieciaków 🙂 Dyrektorka kazała przygotować scenariusz zajęć tygodniowy o zimie a zaś na walentynki także trochę roboty mnie czeka... 🙃 🙃

Miłego wieczorku 😉

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Czesc dziewczyny sory ze dopiero teraz ale nie miałam kompa 🙂DZIĘKUJE wam za życzonka gratulacje dla Gabrysi ze juz chodzi super 🤪Ewus ja mam z czego schudnąc hehe i napisz mi jak ta dieta działa daj opis 🙂Martus niespodzianka super mama przyjechała do dzieciaszków bo mąż zaprosił mnie na kolacje we dwoje 🙂dostałam piękne róze i złota bransoletke.Mezus mnie zaprosił pod orzechy tam gdzie wy sie spotykacie 😜i okazało sie ze było super jak tam zajechalismy no to bomba wchodze a tam wynajete miejsca i kilku naszych znajomych Oczywiscie pary mąz zamówił jedzenie kupił sam alkohul i były tance chulance 🤪nigdy nie zapomne tego wieczoru w koncu sie oderwałam 🙂a jesli chodzi o Adasia to mówi mama tata daj jest i KAPTEL CZYLI Kacper 🙂

• Mamusia
Ale Ci Reniu mąż wspaniałą niespodziankę zrobił 🙂!! Mmmmm, romantyczna kolacja.... Pozazdrościć 🙂
Gratulacje dla Gabrysi, że chodzi! Super wiadomość 🙂! Ale Ty masz z nią fajnie Martuś, że Ci do 9-10 śpi, jak ja bym tak chciała.... 🙂 Moja to ranny ptaszek - z reguły 8 lub parę minut po już z łóżeczka woła "tata!". Bo zapomniałam Wam powiedzieć, że moja córa to córunia tatunia - i z wzajemnością. Mamusia też ujdzie, ale co tata to tata 😉 No i żeby tego było mało, to na mnie też mówi tata, hehehehe 🙂 A jak mówię "powiedz mama", to mi się śmieje w twarz uśmiechem z gatunku "taaa,uważaj, bo Ci powiem" 🙂 Kochana jest. I rozumie dosłownie WSZYSTKO co się do niej mówi! Wczoraj jej pierwszy raz włoski obcieliśmy jak spała. Parę kędziorków tylko, ale już ma grzywkę 😉
Słuchajcie, a tak sobie właśnie pomyślałam - może byśmy się z maluchami do bajkolandu umówiły?? Co Wy na to? Rzucać hasło jakby co!! Nam się osobiście bardziej podoba w Akwarium (na Piskorzewiu), ale jak wolicie. W tygodniu 10zł za godzinę. Pomyślcie!!
Martuś, a jak Ty teraz w najbliższych dniach pracujesz? To byśmy podskoczyły zorientować się co i jak w żłobku, a zawsze to fajniej, jak akurat Ty będziesz, a nie ktoś obcy 🙂
Renia, a co do diety - wpisz sobie w google "dieta kopenhaska" albo "dieta trzynastodniowa", to Ci wyskoczy szczegółowy jadłospis i w ogóle jej opis. Ogólnie jest to dieta prawie bez węglowodanów. Przy tej ilości jedzenia którą tam proponują nie sposób nie schudnąć... Ale ja tam się dobrze czułam jak ją stosowałam - nie czułam głodu (albo już zasuszyłam żołądek, heheheh 😉 ). Jej walory zdrowotne są dyskusyjne, no ale 13 dni jeszcze chyba nikogo nie wyjałowiło, tak myślę.
Acha, no i najlepsze życzenia imieninowe dla Gabrysi 😘 😘 😘!!

No hej kobietki WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA GABRYSI! 🤪Ewus dzieki za info na temat diety poczytam a jesli chodz o wstawanie to mój 6 lub 7 rano to najpózniej wstaje 😜ale idzie spac jak zawsze wam pisałam 19ta lub 20ta najpózniej a starszy syn po bajkach po20tej 🙂Wiec wieczór mamy zawsze dla siebie 🙂Pada snieg super 🤪Kacper ma dzis bal przebieranców a jutro ida do teatru a od poniedziałku ferie dwa tyg 🙂Zajrze pózniej bo Adas mi tu dorwał klawiature 😜

• Mamusia
Hejka 🙂

Ewcia ja jestem w pracy pon i sroda 9-17 i czwartek 09-13 także zapraszam 🙂 Póki co jest chyba jeszcze ta promocja za 500 zł z wyżywieniem bo poza promocją wychodzi trochę drogo bo bez wyżywienia to 680 zł 🤪 Co do bajkolandu to czemu nie? Ale raczej po wypłacie czyli za 3 tygodnie hehe.

Ogólnie zauważyłam parę postępów Gabi w ostatnim czasie oprócz chodzenia np.

- mówi pampa na pampersa, jak jej zmieniam to bierze go, idzie do kuchni, otwiera szafkę pod zlewem i wyrzuca hehe 😁
- dzisiaj dorwała termometr i patrzę co robi bo szarpie mnie za bluzkę a ona mi chciała po prostu włożyć pod rękę i temperaturę zmierzyć 🤪 😜
- jak się pytam wieczorem co teraz będziemy robić to ona na to "bach bach" także kąpiel musi być 🙃 😁
- potrafi dmuchać , umie smarkać w chusteczkę
- dzisiaj posadziłam ją pierwszy raz na nocnik i zrobiła siku, potem dwa razy wołała ale pewnie przypadkowo także ją posadziłam i znów zrobiła. Udało się jej dzisiaj 4 razy zrobić siusiu 🤪
- jak znajdzie klucze moje to leci do drzwi wyjściowych i chce włożyć do zamka ale jest za wysoko

Ech jest jeszcze parę rzeczy no ale napisałam najistotniejsze 🙂

Acha, nadal mówi "kto to" jak ktoś do drzwi zadzwoni hehe, muszę kiedyś koniecznie to nagrać ale będę musiała stworzyć taką sytuację żeby mieć przygotowany telefon do nagrania 🙂

To się pochwaliłam 😁 😉

• Mamusia
No to zdolniacha z tej Gabrysi 🙂! W tym wieku to już ciężko ogarnąć te nowe umiejętności, bo co chwila nasze maluchy zaskakują czymś nowym. Wandzia dzisiaj wstała rześka jak skowronek o 7, wdrapała się na nasze łóżko, potem na przysypiającą mnie, bo akurat leżałąm na brzuchu. No i mało subtelnie wskoczyła na mnie jak na konia i jedzie 🙂 Myślałam że płuca wypluję, jak ci takie 11kg skacze po tobie. A myślałam, że takie pobudki to dopiero za rok-dwa 😉
Martuś, wpadniemy najprawdopodobniej do Ciebie do pracy w tygodniu, ale nie wiem jeszcze kiedy nam się uda. A do bajkolandu my skoczymy pewnie w poniedziałek - jacyś chętni 😉?
Widzę, że na forum to już chyba tylko my 3 zostałyśmy. A ciekawe co u reszty?

....A filmik super - gorrrrący faceci, heheheheh 😉

• Mamusia
Hej jestem i ja tylko troszke brakowało mi czasu zeby do was zajrzec i cos naskrobac;;Ola miała bal w szkole i wywiadówke i ciagle w biegu ;u nas nic nowego mały zaczyna chodzic ale jeszcze daleka droga przed nim teraz jest na etapie muzyki jak usłyszy to tanczy he heno i ma katarek znów juz mi rece opadaja ale narazie to tylko katar mam nadzieje ze przejdzie mu tak jak ostatnio;;;Gabrysia juz tyle potrafi ze szok kochane te nasze pociechy 🙂a my czekamy bo na dniach u nas w domku u szwagierki pojawi sie taka mała istotka smiejemy sie z mezulkiem ze Patryk jak zobaczy to zrobi bum bo on robi cacy i buch takze trzeba teraz pilnowac podwojnie;;Ewcia to witaj w klubie bo moj tez wstaje max o 7 nieraz wczesniej ale za to juz o 19 spi jak aniołek a powiedzcie mi czy wasze budza sie jeszcze w nocy bo moj sie nie budził a teraz raz sie budzi o 4 dostaje mleko albo pic i spi dalej;;;a dzisiaj pierwszy raz usnoł mi sam w łózeczku po południu ale spał pół godziny i teraz tez go połoze moze sie nauczy bo we wózku to juz nie ma miejsca a nie wiem czemu nie chce w łózeczku przeciez jak wieczorem idzie spac to kłade go i zaras sam zasypia a w dzien napłacze sie i dopiero usnie;; 🤨ech te dzieci;;ide wstawic ziemniaki bo maz z pracy wraca zajrze potem 😉pisac kobiety;;

Hej ja Ulcia zajrzałm bo mały spi a bylismy na spacerku tu obiad sprzątanie no nie było czasu 😜Dziewczyny pewnie w pracy 🙂Dzis mój Adas w koncu sam zawołał kupke na nocnik 🤪ale sie cieszyłam bo tak ciezko miałm go tego nauczyc a tu taki postep 🙂No i chłopaki juz spia na swoim łózku pietrowym łózeczko juz jest złozone no i troche mi szkoda bo kiedys za tesknie za takim małym bobaskiem 🙂Ulcia u ciebie córcia tez pewnie ma ferie 🙂Dziewczyny powiem wam ze dostałm rachunek za prad i mnie zaskocztł bo miałm 100zł wiecej niz zawsze niby miał podrozec a le az tyle 😞jeszcze dostane rachunek za gaz to wogóle dostane zawału hehe bo mam ogrzewanie na gaz 😞Ja tu setkam o rachunkach tez mi przyszło na marudzenie przeciez to samo życie 🙂A co u was byłam wczoraj w Smyku i jest duzo przecen na ciuszki kupiłam Adasiowi łapcie bo juz ma 22numerek bucika 🙂

• Mamusia
Meldunek, praca jest to i czasu nie mam, jestem zmęczona więc sama nie wiem jak jeszcze dla mojego dziecka znajduję siłę hehe 🙂 Dla niej zawsze! 😉 Odezwę się jutro bo weekend zaczynam po 13 🤪 Dobrej nocy 🙂

P.S. Byliśmy na szczepieniu, Gabi waży 12 kg i ma 12 ząbków hehe.

Paaaaa 😘 😘 😘

No hej wstałam wczesniej bo mój mały jeszcze spi ale wiekszy juz buszuje 🙂Martus ładnie wazy Gabrysia ja byłam 7mego na szczepieniu to wazy1050 chudzinek 😜i ma74cm 🙂Super ze spadł snieg ja bardzo lubie 🙂Ja przez moje odchudzanie nie moge pojesc pączków ale dzis zjem chociaz jednego 🙂

• Mamusia
I co Renia - skończyło się na jednym pączku 🙂? Jeśli tak, to podziwiam samozaparcie - ja się obżarłam jak świnia! Kulturalniej się nie dało tego napisać, bo by nie odzwierciedlało stopnia mojego przejedzenia 😉 Ale tak to jest jak człowiek sam nasmaży, to przy okazji podegustuje to tu, to tam 😉
A moja niuńka waży troszkę ponad 11 kg, także wszystkie nasze dzieciaczki podobnie. I tak jak Gabrysia - mamy 12 ząbków 🙂
Jak Wam minęło święto budowlańca? ("WALL (ang.ściana) AND TYNKI") 😉

No hej kobietki mój wstał po 3 godzinach snu ale dzis był ciepławy wiec niewiem czy to na dalsze zeby czy go cos bierze 😞Ewus zjadłam dwa musze sie przyznac 😜bo byłam u kolezanki i mnie zmusiła do drugiego hehe 😜Martus widze ze zapracowana ale super najwazniejsze ze masz ta prace 🙂Mój urwis ma 8 zębów i ciagle krzyczy po mieszkaniu TATA!Zaraz pędze do galerei z Kacperkiem po jego zabaweczke bo byli dziadki i dali mu kaske na jakiegos tam Hirowa bo zbiera figurki 🙂i mnie meczy wiec pójde a pogoda paskudna bo chodniki zawalone ani przejechac wózkiem 🙂Co tam u was jak tam Wandzia rozrabia 🙂

• Mamusia
Hej jestem i ja;;;Unas ok mały rozrabia jak nie wiem cały czas trzeba byc przy nim bo jak go sie zostawi na minute to zaras cos nabroi he urwis mały 😁a tak Ewcia to katarek był minoł zakonczyło sie tylko na katarku ale on ma co jakis czas tak ze ma katar i potem samoczynnie przechodzi moze na zabki ma 5 ale dwa nastepne wychodza;;;ide po jakies zakupki i obiadek robic zajrze potem miłego dnia 😉