Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

poczekam do rana,jak się nie uspokoi to pojadę,bo mam daleko do szpitala,a mąż w pracy na nocce,a możliwe jest,że po prostu się przemęczylam dzisiaj 🙂 ale jakby co to w nocy postawię wszystkich na równe nogi 🙂

• Mamusia
Mnie ogólnie plecy bolą cały czas jak chodzę, ale jest to ból wywołany wygięciem kręgosłupa, a nie skurczami. Ale myślę Malutka, że masz te bóle na tyle rzadko, że chyba nie powinnaś się martwić 😉 Jeśli pojawiłyby się dużo częściej to lepiej upewnić się i jechać do szpitala, bo wkońcu i ciebie tak naprawdę nie wiadomo na kiedy masz termin porodu 🤪

poczekam,bo raczej się tym nie martwię-im bliżej porodu tym więcej będzie bóli np.pleców czy skurczy,nie boję się i nie panikuję,więc nie ma źle,wolałam się tylko upewnić 🙂 póki co mam wilczy apetyt 😁 😁 zaraz się idę rozłożyć na łóżku i rozprostować,więc napewno będzie lepiej 🙂

elunia72 napisał(a):
No wreście doczytałam końca.
Jestem pod wrażeniem tego dzisiejszego porodu Lusi

ja też,bo jeszcze wieczór tak się jej tych ziemniaczków chciało,a rano już ją wzięło 🙂 i to chyba tak nagle 🤪

• Mamusia
Dokładnie 😉 Niby miała od jakiegoś czasu takie dosyć silne bóle, ale mimo wszystko mnie też zaskoczyła (choć niby śniłam, że to ona będzie następna hehehehe). I właśnie najbardziej rozśmieszyły mnie te jej wczorajsze ziemniaczki z jajkiem sadzonym po 22:00 hehehhe. Tak jakby to było zwieńczenie jej całej ciąży i ostatni ciążowy rarytas heheeh 🤪 😁

• Mamusia
Ja bym mogła non stop jeść czereśnie, winogrona i arbuza 🤪 No i wszelakie jogurciki też mnie satysfakcjonują 😉 Ach i najważniejsze: lody waniliowe bez żadnej polewy z Mcdonalda 🤪 🤪 🤪 Smakują jak włoskie i mogłabym je jeść tonami 😜 Ostatnio zjadłam dwa pod rząd ☺️

• Mamusia
To nasze córcie chyba się synchronizują bo Emi też właśnie daje czadu 🤪 Próbuje wyjść prawym bokiem heheheheh 😜 Niech tam lepiej z główki mi byka zasadzi między nogi to może jakieś rozwarcie się pojawi 😉 Ehhhh przydałyby się już te bóle... Swoją drogą nie sądziłam, że kiedykolwiek będę się modlić o bóle 🤪 😮

• Mamusia
Ja też nie błagam o bóle dla samych bóli heheheh tylko chciałabym, żeby już poród się zaczął i żebym miała już to za sobą...No i oczywiście, żebym wkońcu mogła ucałować tego mojego niesfornego skarba 😜
Monika właśnie zaczęłam ostatnio zdawać sobie sprawę, że już niedługo mi tych przyjemności zostało i ostatnio mam wrażenie, że jadłabym wszystko naraz hehehehee 🤪 Ale niestety mimo tego ile zjemy w ciąży, to i tak jak coś jest zabronione to własnie tego się chce...Także takie "cierpienie" jakie ciebie dopada odnośnie jakiejś zachcianki i tak nas dopadnie, niezależnie ile tego zjemy w ciąży hehehehe 😜

słyszałam gdzieś,że z początku dieta taka,że prawie tylko sam ryż,marchewka i gotowany kurczak...nie wiem,czy to nie przesadzone,monica jak jest z tą dietą bo pewnie już wiesz cos na ten temat 🙂

dokładnie-ja miałam jazdy na frytki i colę-potrafiłam codziennie to jeść i pić,albo serki pleśniowe,na szczęście pojadłam sobie nimi porządnie i do teraz jakoś mnie na to nie ciągnie 🤪

• Mamusia
Ja też słyszałam, ze na poczatku dieta musi być bardzo ścisła tzn. rosołek ale taki nie bardzo tłusty, marchewka, krupniczek, sucharek itp. I ja się mam zamiar tego trzymać, bo wiadomo, że żołądki naszych maluszków są bardzo delikatne. A w miarę postępu należy powolutku dorzucać kolejne produkty i obserwować dzidzię 😉

ja też będę przestrzegać,ale widzisz-Ty już słyszałaś o innych rzeczach-ja tylko o tym co napisałam i mnie to przeraziło 🥴 ale skoro już lista się rozszerzyła,to nie ma co się zamartwiać,choć pewnie będzie mnie ciągnąć na to czego nie będzie można akurat jeść 😁