Tak, palce to jest tragedia, ale na szczęście lekarz mi powiedział właśnie że najważniejsze to mam mierzyć na czczo. Tyle że czasem to silniejsze ode mnie i serio często mierzę, właśnie ze względu na to gdy zjem coś innego. Czasem nie było już gdzie kłuć 🙈 i palce bolały. A teraz to tylko jak zjem coś innego to częściej mierze a tak to, stosuje się do tego że tylko na czczo i raz na jakiś czas po posiłku ☺️
No ja codziennie mierze 4 razy (na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji) i czasami jeśli zjem coś nowego na przekąskę to wtedy dodatkowy pomiar. Moje palce już wyglądają tragicznie 🙈
Ja generalnie zawsze miałam problem z jedzeniem wielu rzeczy 😅 byłam trudnym dzieckiem do jedzenia i tak mi już zostało 😅😅 ale staram się w większości jeść to co powinnam na diecie, ale że nie zawsze mogę to jem coś innego. Ale cukry cały czas pod kontrolą, bo pod tym względem jestem przewrażliwiona i czasem znowu za często je mierzę. Powinnam codziennie na czczo a raz w tygodniu po jakim jednym posiłku, ale ja mierze naprawdę często, właśnie jak zjem coś innego to wtedy często mierzę.