Skocz do zawartości

zmiany w wyglądzie | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czy zmieniłyście się aż tak bardzo?

ja jestem taka blada, coś z cerą nie tak, żadnych wyprysków, ale jest taka ziemista
jaki krem kupic, samoopalacz zeby troche sie przycoemnic
poradźcie coś
i jakikrem jest dobry do twarzy? jakis nawilżający.....
macie swoje typy?

prawie jestem przeźroczysta

hmmmmm

czuje ze to bedzie dziewczynka
poza tym oprócz wielkiego brzuuuuuuuuuucholka bez zmian
o dodatkowych centymterach w biodrach i nóżkach nie wspominam - po co

• Odpowiedzi 81
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A nie masz czasem anemii????
Ja też jestem blada ale od anemii (choć z natury mam jasną cerę).Powiedz lekarzowi,zresztą na pewno robisz morfologię i będzie wiadomo.
Ja do tawrzy polecam krem Ziaja kakaowy-śiwtnie nawilża,jest tani ale najlepszy jest zapach!!! Aż się rozpływam...od razu mam lepszy humor 🙂

• Mamusia
Hmm ja mam podobny problem nie dosyć, że jestem blada jak ściana (mam małą anemie 😞)to jeszcze krostki, pryszcze, plamy itd. teraz już widzę że mi trochę przechodzi na szczęście (!) 🙂 ale na początku było tragicznie - żaden krem nie pomagał a wręcz przeciwnie. Mam samoopalacz ale boję się,że będzie jeszcze gorzej gdy go użyję, maluję się gdy tylko gdzieś wychodzę żeby ludzi ni straszyć 🙂 hehe ale cóż się nie robi dla naszych gwiazdeczek 🙂 a tak nawiasem będziemy mieli córeczkę więc jak co niektórzy mówią, że córka zabiera urodę to może i prawda 🙂

• Mamusia
>Madzior napisał:
Hmm ja mam podobny problem nie dosyć, że jestem blada jak ściana (mam małą anemie 😞)to jeszcze krostki, pryszcze, plamy itd. teraz już widzę że mi trochę przechodzi na szczęście (!) 🙂 ale na początku było tragicznie - żaden krem nie pomagał a wręcz przeciwnie. Mam samoopalacz ale boję się,że będzie jeszcze gorzej gdy go użyję, maluję się gdy tylko gdzieś wychodzę żeby ludzi ni straszyć 🙂 hehe ale cóż się nie robi dla naszych gwiazdeczek 🙂 a tak nawiasem będziemy mieli córeczkę więc jak co niektórzy mówią, że córka zabiera urodę to może i prawda 🙂

Jak kobieta w czasie ciąży ma problemy z cerą, to mówi sie, że będzie dziewczynka, bo zabiera mamie urode...

• Mamusia
w pierwszym trymestrze ciąży miałam większe problemy z cerą,teraz też mam tylko tyle,że mniejsze..stosowałam maseczki oczyszczające na twarz.Polecam z glinką mineralną
i krzemionką..Każda kobieta ma inną cerę,podaje przykład do cery mieszanej.

• Mamusia
ale powiem Wam że z tym zabieraniem urody to jest różnie ja mam np. krostki plamy itd. i będziemy mieli córeczkę ale też dziewczyny mają tak że nie mają plam ani nic, tylko po prostu tak się zmieniają na twarzy przez ciąże - kiedyś spotkałam znajomą prawie bym jej nie poznała bo tak się zmieniła i co...urodziła chłopaka...więc to jest różnie 🙂

• Mamusia
A myślałam, że jedyna na tym świecie mam właśnie te krostki i czerwone suche plamy... Przed ciążą i w czasie jej trwania do 11tygodnia nie miałam takich problemów(no chyba, że uczulenie na jakis krem albo fluid). A teraz? Czasami nawet nie chce mi się w lusterko patrzeć bo boje się, że pęknie 😉 hehehe
Macie może Dziewczyny jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się tego czegoś???
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Ja ponad 4 miesiące temu dostałam krostki na prawym policzki i nie chciały mi zejsc. myślałam że to może uczulenie na fluid lub krem a z ciążą tego wogólenie skojarzyłam:P Dopiero mama powiedziała mi abym to zostawiła w spokoju bo to pewnie zmiany skórne spowodowane ciążą i abym tego nie drapała bo mi tylko ślady zostaną po ciąży 😉 A więcsobie tak czekam ażbędę tulić moje Maleństwo a krostki zejdą:P

• Mamusia
ja tez mam słabsze włosy i paznokcie,i zmiany na twarzy....nawet byłam z tym u dermatologa ale za nim tam poszłam od rejestracji mineło 2 tygodnie i prawie zeszło....czasem sie nasila,a dermatolog przepisał jakąś maść i smaruje.dzidzia bierze z nas wszystko co jest dla niej potrzebne by dobrze sie rozwijac dlatego mamy takie zmiany..mimo brania witaminek.pewnie dlatego mój mężus nazywa je małym pasożytkiem 😁tak na żarty oczywiscie:P

• Mamusia
Ja na początku ciąży miałam śliczne włosy a z czasem powróciły do stanu przed ciążą, paznokcie raczej bez zmian, za to od poczatku mam problemy z cerą miałam nadzieje ze skonczy sie po pierwszy trymestrze, ale juz przestałam sie łudzic , zejdzie pewnie dopiero po ciazy. do dermatologa nie ide bo i tak nie moze nic przepisac. zostało mi tylko używanie pilingów i zwykłego kremu nawilżającego bo inne specjalne kremy tylko pogarszały sprawe...

• Mamusia
marta2009 napisał:
Ja na początku ciąży miałam śliczne włosy a z czasem powróciły do stanu przed ciążą, paznokcie raczej bez zmian, za to od poczatku mam problemy z cerą miałam nadzieje ze skonczy sie po pierwszy trymestrze, ale juz przestałam sie łudzic , zejdzie pewnie dopiero po ciazy. do dermatologa nie ide bo i tak nie moze nic przepisac. zostało mi tylko używanie pilingów i zwykłego kremu nawilżającego bo inne specjalne kremy tylko pogarszały sprawe...

jeśli masz podrażnienia na skórze to nie powinnaś używać pillingów,a zamiast kremów możesz używać maseczek nawilżających.Ja tak robię i jestem zadowolona,polecam 🙂

• Mamusia
Ja w pierwszej ciąży też chodziłam blada jak ściana,a nie miałam anemi,ale też nie miałam żadnych krost i pryszczy,a urodziłam córcię.Teraz jak narazie tryskam energią i wyglądam lepiej niż przed ciążą na twarzy i też będziemy mieli córcię także nie wierzę w te przesądy 🙃

• Mamusia
marta2009 napisał:
ja byłam u dermatologa i mi przepisał maść i można ją stosować w ciąży...zaraz sprawdzę jaka 🙂tormentiol tez pomaga i mozna sie nim smarowac

Od początku ciąży cera mi się poprawiła,tylko włosy szybciej się przetłuszczają i nie chcą się układać 😞
Teraz przez anemię jestem trochę bledsza,ale cienie pod oczami (tak mam z natury 😞 )zrobiły się mniejsze