Skocz do zawartości

Zapraszam mamy z Ostrołęki i okolic | Forum o ciąży

Gosia_K

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Witam Was serdecznie, jestem z okolic Ostrołęki i spodziewam się pierwszego dziecka 🙂
Mam kilka pytań do Was: może któraś z Was rodziła w szpitalu w Ostrołęce, lub ktoś bliski rodził, znacie jakieś opinie co do "naszej" porodówki?? A jak z przyszpitalną szkołą rodzenia?? Jak dzwoniłam, to wiem tylko, że jest 6 dwugodzinnych zajęć i kosztuje to 80 zł od osoby (i właśnie- od osoby czy od pary??) Jaki lekarz prowadzi Waszą ciążę?? Mam tyle pytań, bo od niedawna tu mieszkam i jestem całkiem zielona 😉

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
Widzę, że ruch tu niesamowity 😜
A co tam, napiszę swoją opinię, może ktoś tu jeszcze trafi i mu się przyda 🙂
Jestem już po kursie w przyszpitalnej szkole rodzenia i jestem zadowolona. Kosztuje ona 80 zł od osoby, więc 160 zł od pary. Co do tematyki zajęć, to jest o przyczynach wcześniejszych porodów, o przebiegu porodu, o połogu, spotkanie z neonatologiem i na temat karmienia, o kąpieli i pielęgnacji noworodka... Była też wycieczka po oddziale, zajrzeliśmy na sale porodowe, akurat były puste 🙂 Z raz czy dwa było ćwiczenie oddychania podczas porodu... Fajne jest to, że spotyka się osoby pracujące na oddziale (położna, lekarz) i mówią oni jak to wszystko wygląda od strony praktycznej w ostrołęckim szpitalu. Szkoda, że aż tyle się płaci i że nie ma np ćwiczeń ogólnorozwojowych dla ciężarnych i przygotowujących do porodu (jakiś aerobic dla ciężarnych)... Może równie dobrym rozwiązaniem (a darmowym) są indywidualne spotkania z położną w ramach NFZ 🙂
Jeżeli są inne mamuśki z Oki lub okolic, to niech się ujawniają 🙂

• 2 miesiące później...