Skocz do zawartości

problemy z oddychaniem | Forum o ciąży

Asnet

Rekomendowane odpowiedzi

Już od jakiegoś czasu nie mogę głębszego oddechu wziąć,ciężko się oddycha,bo już za bardzo uciska na przeponę.Jak wchodzę do siebie na 2 piętro to muszę w połowie odpocząć 😞

• Mamusia
Ja tez mam ten problem. Zwłaszcza jak zbliża się wieczór i mam się położyc. To okropne, ale przybyło mnie od ostatniej wizyty 4 kg. Rosnę w oczach i to pewnie dlatego. Takie uroki ciąży raczej nic na to nie poradzimy, trzeba to znieśc.Pozdrowionka...

• Mamusia
no to sie ciesze ze nie jestem sama chodzi mi o te panie ktore maja tygodnie wczesniejsze 😁 bo 30 to juz normalne 😜 ale 17 i wiecej to az musialam sie spytac ;D a co do wieczora to mi tez gorzej sie oddycha 😁

• Mamusia
Ja miałam okropne prublemy ze złapaniem oddechu zaraz na początku ciąży, ale tak koło 3 miesiąca mi przeszło. Teraz, tak gdzieśod tygodnia jest mi tak ciężko, nie mówie już o wejściu do moich rodziców na czwarte piętro... masakra 😞

• Mamusia
No mnie to coraz bardziej przeraza za bardzo panikuje chyba. Ale wczoraj wieczorem tak mi ciezko bylo serce mi bylo szybciej jak szalone chodz mam zdrowe bo u kardiologa bylam 😁. Na zmiane cieplo zimno jak w menopauzie takie udezenia 🙂))). rozwolnienie i problemy z zasnieciem 😁 a tu jeszcze 20tyg 😁 nawet juz nie chce myslec jak to bedzie pozniej jak dziecko podejdzie pod gore 😉 jak mi juz jest ciezko zlapac gleboki oddech 😁

• Mamusia
ja dzisiaj w nocy jakichs duszności dostałam-oddechu złapać nie mogłam nie wiem czemu:o tak płakałam bałam się, że się udusze...postałam chwile przy otwartym oknie i przeszło po jakichs 10 minutach i poszłam spać..jejku jakie to było okropne.. 😞
ze złapaniem oddechu to też już czuję że jest coraz cięzej, aż się boję co bedzie poźniej ;(

• Mamusia
Ciezko sie juz oddycha oj ciezko...Dziecko jest juz duze i jeszcze sobie caly czas rosnie i macica uciska na przepone,ktora uniesiona ku gorze coraz bardziej utrudnia plucom wypelnianie powietrza w czasie oddechu.To wlasnie powoduje uczucie dusznosci i niestety tak bedzie az do porodu.Z drugiej strony fakt ten, az tak nie utrudnia nam przeciez zycia i damy rade kobietki!!! 🙂

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Przez 7 miesięcy ciąży nie miałam żadnych dolegliwości utrudniających życie a teraz, tachykardia, nadciśnienie, duszności, obrzęki nóg i rak - jakiś koszmar! Najgorsze są duszności bo zaraz zaczynam panikować gdyż bardzo podobnie objawia się i nie atak nerwicy. Lekarz kazał dużo odpoczywać a najlepiej jak najwięcej leżeć te ostatnie miesiące żeby nie było komplikacji. Leżeć ta, pogoda ładna to ciągnie na dwór chociaż co to za przyjemność, dwa kroki zrobię i już muszę usiąść. Eh, te uroki bycia w ciąży.