Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

😎 hejka
My wczoraj na basen się wybraliśmy całą rodzinką. I ZONK bo "nasz " basen otwarty ale jakieś zawody były i nie wpuszczali pojechaliśmy so Suchego Lasy a tam w parku wodnym komplet i nie wpuszczaja choć przy okienku z 20 osób w kolejce...już mielismy do somu wracać ale jeszcze o Koziegłowach sobie przypomnielismy i SUKCES otwarty i można wejść!! 🤪 Kamilek z otwartą buźką najpierw przez szybę patrzał zanim weszliśmy a później widac był tak zaskoczony że dopiero po jakimś czasie zaczął się śmiać..przypadkiem bidak nawet nam nura dał ale nie płakał wcale 🙂 wprawdzie odruch pływania z życia w brzuszku mamy widać że zatracony już ale wody się na pewno nie boi..pływał w kółeczku i na brzuszku i na pleckach podtrzymywany..za tydzień postaram się znowu jechać 🙂
Co do mnie przyjemnych spraw to codziennie jestem już w pracy do 18.00 Kamil trochę ze mną a resztę dnia teściowa się nim zajumuje i tak się wymieniamy.. Moja mama zachorowała i jest od soboty w szpitalu, pobedzie z 2-3 tygodnie co najmniej a później nawet 3 miesiące może dochodzić do siebie 😞 Mama opiekowała się Babcią moją no i musieliśmy prababcię Kamilka i Paulinki 🙂 zabrac so siebie na razie...Babcia mnieszka w Andrychowie koło Bielska Białej i cały czas pyta kiedy do domu pojedzie...wymaga stałej opieki, zapomina się ale nie bardzo chce być gdzie indziej niż w domu na dłuższy czas a w domu nie chce zgodzić się na opiekę np. pielęgniarki..jest bardzo uparta a przy tym słaba...eh póki dam rady bedę starała się by mieszkała u nas..
To tyle..Kamilek śpi wyjatkowo długo dzisiaj bo od 20.30 wczoraj do etraz a już 8.40...popłakuje przez sen...chyba ząb?? ok pa lecę 🙂

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
asiulkaa1990 napisał(a):
hej... dziekuje za życzenia. hubik znowu chory.charczy i charczy. biedulek wszystkiego najlepszego dla solenizantów. aaa i wrocilam do pracy......

a dlaczego charczy???kiedyś pisałaś o tej wiotkości krtani??..pytam bo mój synek też cały czas charczy..były podejrzenia o tę wiotkość..ale on ma juz 10ms..to nie powinno-nie chciałam iśc na szpitalne badania pod narkozą..bałam się....nawet podejrzewali astmę niemowlęcą..ale jak na razie każą poczekać..wkurza mnie to okropnie bo widzę,że czasem mu jest cięzko..

• Mamusia
hejo hej,

Asiulka, sto lat, wszystkiego pięknego!
Lucynko, przepiękne oczka ma twój Maksio, no cud miód i orzeszki 🙂
Oli, powodzenia z opieką nad babcią, ciężka to sprawa, ale na pewno jakoś się to ułoży.

Okaa, śniłaś mi się dziś, byłyśmy na jakiś koloniach gdzieś w tropikach i mieszkałyśmy razem w pokoju z naszymi dzieciaczkami i pamiętam, że miałaś dla małego Szi mnóstwo kolorowych butelek z mlekiem. Nie wiem skąd to mi się wzięło. W ogóle ostatnio mam takie realistyczne sny, np. wczoraj śniło mi się, że nagle okazało się, ze jestem w ciąży i już mam rodzić i to przez cesarkę. Myślę sobie- biedna Łucja, będzie odepchnięta trochę na boczny tor przez pojawienie się nowego dzidziusia, a miała być to druga dziewczynka. Było to tak realistyczne, że jak się obudziłam, to chciałam mówić Tomkowi, żeby leciał po becik i jakieś ubranka dla nowego maluszka 😁 😁 😁
swoją drogą, ciekawe która z nas pierwsza będzie miała kolejne dzieciątko...?

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
spiekłam sie wczoraj na raka... 😞 😞wsadzacie te swoje pociechy do baseników na dworze???tak aby se poleżały na golaska???

ha ha ha ja to samo!! raczek 😁
no pewnie ze na golaska albo liwka w stroju 🙂 nasmarowalam ją kremem z filtrem 30 i heja!! ojjj jaka radocha byla 🙂

• Mamusia
anycool napisał(a):
joł joł babolice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale upaly nas dopadły co nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
buziaczka to zes poszalal z wozkiem no nie powiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale najwazniejsze by mial wszystko na czym ci zalezało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kasiu my mamy agugu ale ostatnio tez sporo zaleglosci na nim ale to tez super sprawa wlasnie dzieki temmu rodzinka moze podgladac malego.....
ja prowadze jeszcze pamietnik w bebilonie kiedys dalam tu linka ... superowo wyglada po wydrukowaniu 😜 😜
wojojka gratki 5 - no no mamuska zdolna beztyjka!!!!!!!!!!!!!!!! a wlasnie jak twoj brzuszek po 6 wajdera co ???????????????? mam nadzieje ze nie tak jak u mnie!!!!!!!!!!!!!!! 😠
fajowe te baseniki zakupila bym modemu ale nie mamy gdzie tego ustawic i gdzie wykorzystać 😞 😞 😞 😞 a szkoda bo maly uwielbia sie pluskać!!!!!!!!!!!!!!
Asia wszystkiego naj w dniu ur.. zdrowka i jeszcze raz pieniądzów.. 😘 😘 😘
no i moje kocahne malutkie solenizanciki o ktorych ciocia pamieta ale nie zawsze moze wam zyczonka zlozyć ale juz niedlugo bedą sypać sie roczniaki ------- ale ten czas leci ja cie pierdziu --- w zeszlym roku z brzuchem lezalam w szpitalu i tez bylo tak gorąco 😮 😮 😮 😮
a to moj maly przystojniaczek
mycie zabkow nawet niezle mu idzie oto pierwsze starcie sam na sam z nowa szczoteczką
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/ff621c78/mycie zabkow.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-06/ff621c78.jpg[/IMG][/URL]
http://www.youtube.com/watch?v=ey48d94ZbRI
a tu czaruś
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/bd68529b/słodziak.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-06/bd68529b.jpg[/IMG][/URL]

buziole

noo no filmik fajny 🙂 chyba juz polubil szczoteczke 🙂 dobrze dobrze niech myje 🙂

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
asiulkaa1990 napisał(a):
hej... dziekuje za życzenia. hubik znowu chory.charczy i charczy. biedulek wszystkiego najlepszego dla solenizantów. aaa i wrocilam do pracy......

a dlaczego charczy???kiedyś pisałaś o tej wiotkości krtani??..pytam bo mój synek też cały czas charczy..były podejrzenia o tę wiotkość..ale on ma juz 10ms..to nie powinno-nie chciałam iśc na szpitalne badania pod narkozą..bałam się....nawet podejrzewali astmę niemowlęcą..ale jak na razie każą poczekać..wkurza mnie to okropnie bo widzę,że czasem mu jest cięzko..
wiotkosc mozna miec do 2 roku zycia a badania pod narkoza sa niezbedna... my bylismy i nic sie nie stalo... a nasz maluszek ma wlasnie astme wczesnodziecieca(oskrzelowa) i wlasnie mu sie ta astma nasilila... podobno

• Mamusia
Mufka napisał(a):
Buziaczka, a jak tam zachowanie Liwki? Bo kiedyś pisałaś, że masz wielkie problemy z jej spaniem, byłaś nawet w szpitalu w Krakowie, pisałaś coś o adhd, z tego co pamiętam.. już wróciło wszystko do normy?
a czy adhd nie stwierdza sie dopiero jak dziecko idzie do szkoly? jak juz to chyba nadpobudliwosc. tez jestem ciekawa jak malutka

• Mamusia
Mufka napisał(a):
Buziaczka, a jak tam zachowanie Liwki? Bo kiedyś pisałaś, że masz wielkie problemy z jej spaniem, byłaś nawet w szpitalu w Krakowie, pisałaś coś o adhd, z tego co pamiętam.. już wróciło wszystko do normy?

W SZPITALU BYLAM WTEDY ALE Z INNEGO POWODU..MIALA COS Z JELITKAMI OD TEGO TE TIKI NERWOWE. CHOROBA MINELA I TIKI ZNIKNELY. ALE O ADHD NIE PISALAM. I PIERWSZE SLYSZE.
HMM CIEKAWE 🙂
ROZRABIARA I TYLE. ZE SPANIEM NADAL JEST PROBLEM. JEDNA NOC PRZESPI TO ZA TO W DRUGĄ BAWIC SIE CHCE. ALE USYPIAM NA SILE I KONIEC. TERAZ PODCZAS SNU ZACZYNA PLAKAC I PO CHWILI SPI... ZĘBY DAJĄ TEZ W DUPE.

• Mamusia
buziaczkaa napisał(a):
Mufka napisał(a):

W SZPITALU BYLAM WTEDY ALE Z INNEGO POWODU..MIALA COS Z JELITKAMI OD TEGO TE TIKI NERWOWE. CHOROBA MINELA I TIKI ZNIKNELY. ALE O ADHD NIE PISALAM. I PIERWSZE SLYSZE.
HMM CIEKAWE 🙂
ROZRABIARA I TYLE. ZE SPANIEM NADAL JEST PROBLEM. JEDNA NOC PRZESPI TO ZA TO W DRUGĄ BAWIC SIE CHCE. ALE USYPIAM NA SILE I KONIEC. TERAZ PODCZAS SNU ZACZYNA PLAKAC I PO CHWILI SPI... ZĘBY DAJĄ TEZ W DUPE.

a to mi się pewnie coś pomyliło, sorki. wiem, że kiedyś był temat adhd i jakoś tak mi się to przemyciło. To super, że te tiki minęły. A z zębami, to chyba wszystkim dają w dupkę, musimy to jakoś przeżyć.

• Mamusia
asiulkaa1990 napisał(a):
Mufka napisał(a):
a czy adhd nie stwierdza sie dopiero jak dziecko idzie do szkoly? jak juz to chyba nadpobudliwosc. tez jestem ciekawa jak malutka

PANI DR POWIEDZIALA ZE BEDZIE MAŁĄ TERRORYSTKĄ. A PEWNIE... PRZYNAJMIEJ BEDZIE DĄŻYC DO CELOW 🙂 BEDZIE OSIAGAC TO CO BEDZIE CHCIALA 🙂
ASIULKA Z ADHD TO MASZ RACJE - DOPIERO JAK DO SZKOLY DZIECKO IDZIE.

• Mamusia
Mufka napisał(a):
buziaczkaa napisał(a):
Mufka napisał(a):

HMM CIEKAWE 🙂

a to mi się pewnie coś pomyliło, sorki. wiem, że kiedyś był temat adhd i jakoś tak mi się to przemyciło. To super, że te tiki minęły. A z zębami, to chyba wszystkim dają w dupkę, musimy to jakoś przeżyć.

JAK JĄ BRZUSZEK BOLAŁ TO ROBILA TE TIKI...DO TEGO WYSOKA GORACZKA..A PRZY GORACZCE TEZ POJAWIAJA SIE TIKI..ALE ONA ROBILA NAWET JAK ZBIŁAM GORACZKE. POJECHALIMSY NA PROKOCIM I TAM TAKA OPIEKA ZE GLOWA MALA.
USG GLOWKI KIEDY SIE POWTARZA?

• Mamusia
Mufka napisał(a):
Łucja nie miała robione usg główki...

no a że dadzą sobie rady w życiu, to na pewno 🙂

a Łucja mi śpi już od 11, co chwilę zerkam na nią czy wszystko ok. dobrze jej się śpi 🙂

HA HA LIWKA TEZ OD 11 SPI.... OKNO MA UCHYLONE I SZUM DESZCZU NAWET JEJ NIE WYBUDZIL ANI MOJ TEL JAK DZWONIL.