Skocz do zawartości

Lovi czy Tomee Tippee? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka 🙂 jeszcze nie Mamusia ale slyszlalam opinie od kolezanek polecily mi Philips Avent i tez takie buteleczki zakupilam 🙂 moze rozejrzyj sie w sklepie za nimi rowniez 🙂
Pozdrawiam 🙂

ja mam jedna butelke z Tomee Tippee a druga chce kupic z lovi i wyprubowac te smoczki ... jak by nie bylo to i kazda dzidzia jest inna 🙂
pozdrawiam brzuchatki i mamusie 😘 😘

• Mamusia
Witam Mamusie.....Jako,że jestem już od kilku tygodni sczęsliwą mamusią chciałam sie z Wami podzielć swoja wiedza i opinią na temat butelek....Ja kupiłam z tomeego 2 większe butelki-te śliczne niebieskie ze stateczkami i jedna malutką....a dostałam jeszcze 4 z aventa...oprócz tego zakupiłam sterylizator,podgrzewacz....WNIOSEK-ne mam pojęcia jak się sprawdzają,bo mój mały nigdy z butelki nie pił,bo nawet go nie dopajam,a ma juz prawie 2 miesiace....Takze Dziewczyny kupcie najwyzej po 1 butelce w razie W,bo pózniej tak jak u mnie beda lezec w szafce,a i tak po 3 miesiacach rzeba smoczki zmieniac...takze u mnie beda prawdopodobnie nie używane.....no chyba ,ze juz wiecie,że karmic piersią nie bedziecie.....Powodzenia przy porodzie i wytrwałości w poczatkch karmienia,bo bywa trudno na początku,ale jsli prztrwacie tydzień-to jestem pewna,że bedziecie karmic!!

• Mamusia
Witam Mamusie.....Jako,że jestem już od kilku tygodni sczęsliwą mamusią chciałam sie z Wami podzielć swoja wiedza i opinią na temat butelek....Ja kupiłam z tomeego 2 większe butelki-te śliczne niebieskie ze stateczkami i jedna malutką....a dostałam jeszcze 4 z aventa...oprócz tego zakupiłam sterylizator,podgrzewacz....WNIOSEK-ne mam pojęcia jak się sprawdzają,bo mój mały nigdy z butelki nie pił,bo nawet go nie dopajam,a ma juz prawie 2 miesiace....Takze Dziewczyny kupcie najwyzej po 1 butelce w razie W,bo pózniej tak jak u mnie beda lezec w szafce,a i tak po 3 miesiacach rzeba smoczki zmieniac...takze u mnie beda prawdopodobnie nie używane.....no chyba ,ze juz wiecie,że karmic piersią nie bedziecie.....Powodzenia przy porodzie i wytrwałości w poczatkch karmienia,bo bywa trudno na początku,ale jsli prztrwacie tydzień-to jestem pewna,że bedziecie karmic!!

• Mamusia
Chyba zdecyduję się na Lovi, jest od razu z możliwością sterylizacji w mikrofalówce 🙂 ale o avencie też poczytam.
Jeśli nie podpasuje synkowi, to odłożę na później - będzie dla następnej dzidzi 😉 chociaż niedawno mały wrócił do butli antykolkowej NUKa, której wcześniej nie tolerował ze względu na silikonowy smoczek; obecnie gumowe smoczki poszły w odstawkę i liczy się tylko silikonowy 😉

Dziękuję dziewczyny za rady 🙂

• Mamusia
Kasiu ja używam dla Julki butelek Tommy Tippie i Avent Philipsa, TT faktycznie imitują pierś ale smoczki mają odpowietrznik,z którego trochę kapie jak dziecko pije,butelkę lovi też mam ale mimo wszystko uważam ,że Avent jest bezkonkurencyjny i jak bym miała jeszcze raz kupować to wybrałabym Avent.Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Witam.
Maxara masz całkowita rację.
Ja nie kupiłam w ciazy żadnej butelki. Wiedziałam, że w wyprawce ze szpitala są dwie butelki jedna avent druga lovi i tym sie sugerowałam.
Butelki mam w nienaruszonym stanie, bo córeczke nadal karmie piersią. Jednak z doswiadczenia Avent polecam ze smoczkiem 3w1, a Lovi jako przeciw kolkową 😆