Skocz do zawartości

Oólna dyskusja o wszystkim | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
iskierka_ania25 , widze ze nasze pierwsze dzieciaczki sa dokladnie w tym samym wieku 🙂
Jak Twoj Synek reaguje na to ze bedzie mial siostrzyczke? Moja coreczka jest narazie zachwycona, rozmawia z brzuchem, glaszcze go i mowi ze juz by chciala zeby Marcel sie urodzil, jestem ciekawa czy po porodzie tez bedzie tak optymistycznie nastawiona...

• Odpowiedzi 71
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

U Nas na 3d4d Olaf chowal buzke i tulil sie do lozyska wiec ciezko bylo zlapac buzinke. No ale co poradzisz :P jechalam 250km aby Go zobaczyc a tu taki psikus no ale co tam pokazal 🙂

• Mamusia
jak tak patrzę na tą fotke to chyba sobie zażyczę takie 3d, a co ?! 😉 :P
nasz ostatnio w 23 tyg. buzię zasłaniał rączą i nóżkami więc nawet nie było sensu, ale jajka za to wywalił na maxa. szkoda, ze chociaż tego nam nie uchwyciła babeczka w 3d :laugh: :laugh:

• Mamusia
anka73 napisał:
a ja to się zastanawiam, co powie moja suka, jak się braciszek urodzi ?! :laugh: :laugh:
to dopiero będzie zazdrość bo ja rozpieściłam Pipke do granic możliwości i odpycham ten temat, ale obawiam sę poważnie, jak to będzie 😞 😞

mialam taki sam problem przy pierwszym dziecku, tez balam sie jak moj Piesio-synek 😉 zareaguje na Livie, i wiesz co najwazniejsze zeby pieska troche przygotowac a nie stanac pewnego dnia w drzwiach trzymajac dziecko w ramionach. Polecam sposob ktory u mnie zadzialal, jeszcze podczas pobytu w szpitalu niech ktos z Twojej rodziny zaniesie psiakowi np pieluszke tetrowa, ubranko ktore ma juz zapach dziecka i da jej do powachania zeby oswoila sie z zapachem nowego domownika, miejmy nadzieje ze nie bedzie agresywna i nie porwie tego w strzepy 🙂 w najgorszym wypadku bedziesz wiedziala ze trzeba bardzo na Synka uwazac, u mnie bylo normalnie-pies obwachal body Livii i poszedl do koja i juz 🙂 a jak wrocicysmy do domu to pozwolilam mu ja obwachac, poglaskalam go i byl spokoj 🙂
powodzenia 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ja do dzis nie moge przezalowac ze nie mialam 3d 😞

a co do pieluch Doti to zgadzam sie calkowicie z June.
Ja karmie mala piesia ona na poczatku sikala na okraglo no i kupki tez bardzo wodnite wiec sobie nawet nie wyobrazam tetry...w normalnych a byla masakra bo przy zmianie pieluchy dodatkowa para rak by mi sie przydala i wyciekalo ciagle na body i wogole a tetra by przeciekla na bank!
A czy to tak taniej???Czy ja wiem?A pranie tego tez kosztuje i Twoj czas...bezcenny!!!
A dziecku bardzo sie pupka odpaza w tetrze,wiadomo jednorazowe sa chlonne i wsiaka nadmiar siusiow wiec pupcia do jakiegos stopnia jest tam sucha!

• Mamusia
no june28, tez zamiaruję tak postąpić bo gdieś o tym czytałam.
najpierw ciuszki i pieluszki do akceptacji, a potem nóżki do polizania na przywitanie.
nie wiem, ale wydaje mi się, że smiec łatwiej zaakceptuje nowego niż suka.
oczywiście wyjdzie w praniu.
trzeba mieć nadzieję, ze się uda pogodzić "rodzeństwo" :laugh: :laugh: :laugh:
a jak nie, to porozsadzam do kojców 😉 😉

• Mamusia
Tak czytam opinie na temat jednorazówek i zastanawiam czy warto na samym początku poeksperymentować kupując po paczuszce np. Pampers, Huggies i Bella czy lepiej poczekać ja dzieciaczek podrośnie i na sam start zaopatrzyć się w Pampers New Born (podobno mają wycięcie na pępuszek)?

• Mamusia
Witam przyszłe mamusie 🙂
Widzę wątek się rozkręca 🙂)super...My już odliczamy dni do spotkania z synkiem 🙂 już nie mogę się doczekać aż go zobaczę wytulę i wycałuję 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Anulka81 napisał:
Tak czytam opinie na temat jednorazówek i zastanawiam czy warto na samym początku poeksperymentować kupując po paczuszce np. Pampers, Huggies i Bella czy lepiej poczekać ja dzieciaczek podrośnie i na sam start zaopatrzyć się w Pampers New Born (podobno mają wycięcie na pępuszek)?

Anulka w Pampersach new born nie ma wycięcia na pępuszek wycięcie na pępuszek jest w Pieluszkach bella osobiście mam i jedne i drugie...i zobaczymy które się nam lepiej spiszą. z tym że za bella 42szt zapłaciłam 17,99 a pampersy 43szt dostałam ale kosztują coś ok 35zł z tego co kojarzę. Więc jak mały się urodzi wypróbujemy i wam na pewno napiszę potem to już same będziecie testować 😜

hej...
Ja do szpitala i na pierwsze dni kupiłam właśnie Bella 1 z wycięciem na pępuszek i muszę powiedzieć że spisały się wyśmienicie 🙂 Potem Pampersy,w prezencie dostałam pieluchy biedronkowe Dada ale według mnie to są za sztywne dla takiego maleństwa...potem wypróbowałam pieluszki z Lidla i są całkiem niezłe.No ale póki maluszek co chwilę siusia i nie tylko 😉 to postanowiłam używać jednak Pampersów bo nie mam problemów z odparzeniami

• Mamusia
ania23 , ale Ci zazdroszcze ze jestes juz na koncowce 🙂 a przed nami wiele tygodni wyczekiwania i nerwow. Zycze szybkiego porodu bez komplikacji i 10 pkt dla Malenstwa 🙂

Co do pieluszek to tez slyszalam ze podobno Pampers ostatnio zaczal produkowac pieluchy z wycieciem na pepek (?), a jesli nawet nie to przy pierwszym dziecku podwijalam do srodka gorny brzeg pieluszki i bylo OK- pepuszek na wierzchu i nie uwieralo to Malej, wiec zawsze mozna sobie jakos poradzic 🙂

• Mamusia
Ja tez dziewczyny uzywalam Pampers Baby Born na poczatku i zreszta do teraz uzywam,pamietam ze bardzo sie zrazilam do Huggies,bardzo jej nozki obdrapaly.Zuzylam kilka i musialam wywalic.. 😞
Nie wiem jak tam polskie pieluchy ale ktos mi zachwalal tez chyba z Tesco,zawsze mozna poprobowac i wiadomo dobrac do wlasnej kieszeni,przeciesz pieluch sa strasznie drogie....

• Mamusia
O jaki fajny wątek! Też dorzucę swoje "trzy grosze". 😉

Wy czekacie na kopniaczki, albo jeszcze je czujecie w środku, a mój Brzdąc już merda nuziami na zewnątrz. 😁 I już wiem czemu mnie tak żebra bolały... 😉

Co do oczekiwania... Heh ostatnie tygodnie to rzeczywiście życie jakby miało być już... a jak sięjeszcze przenosi... Olaboga! Mi zdarzyło się o tydzień - niecierpliwość wręcz rozsadza!

Doti ja miałam zamiar być i jestem przy jednorazówkach. Przewijanie - chwila moment - pieluszka do kosza i nie myślę o żadnym praniu, suszeniu, prasowaniu, etc. A koszty myślę, że wyjdą podobnie - wszak woda do prania i proszek też swoje kosztują. No i czas, który mogłabyś poświęcić dziecku - a nie pieluchom. Co do marki... używam Pampersów, ale w szpitalu dawali Huggies i też uważam, że są dobre.

Ach to usg 3D...! 😁 Tyle radości, nawet jeśli niewiele widać. 😉 U mojego poznałam podobieństwo do taty, po tym jak pani podczas usg wyraziła zdziwienie "ale ma duże stopy!" i tak samo odnośnie noska. 😉 No i rzeczywiście - wykapany tata! 😁

• Mamusia
Z mężem stwierdzieliśmy, że na sam początek kupimy dla maleństwa dużą paczkę pampersów i po małej (jeżeli są-do tej pory średnio się tym interesowałam) huggies i bella. Sprawdzimy wtedy, które są najlepsze, bo przecież każde dzieciątko inaczej może reagować, prawda?

Sathi, mi wiele radości przynosi zwykłe usg, a co dopiero 3 lub 4 D. Przede mną napewno usg na wizycie, ale dopiero za 2 tyg., a potem wybiorę się na 3D, a może na 4. Nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć i może też zobaczymy do kogo jest podobny 🙂