Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Aniu87 już chciałam o Ciebie pytać! masakra z tą łopatą!!!!! co za cymbały z tych ludzi!! całe szczęście że to się tak skończyło!!!
a tych dwóch kilogramów gratuluję i zazdroszczę 🙂 dzidzia rzeczywiście malutka, ale poród będzie łatwiejszy, więc również pozytywnie zazdroszczę 😁

Laurana a ten Twój lekarz to jakiś nieczuły...ale w sumie to taki temat że nie wiesz jak go przedstawić żeby źle nie zabrzmiało...to jak jest z tymi ruchami? obserwować? i co? jak cały dzień się nie będzie ruszać to jechać do szpitala??? jak się zachować???

Eluś ja też od razu zwróciłam uwagę na tego bobasa 😁 słodziutki 😁 😁

Anuś dziękujemy za info 😉 na pewno przydatne! super że z MICIEM 😁 wszystko ok 🙂 rośnie chłopina hehe. czyli hmm za trzy tygodnie zaczynasz dopiero Akcję Błysk? 😁 i dziki seks? 😜
aha, słońce, to nie ja mówiłam że te bóle pulsacyjne to czkawka 😁 ale to taki śmieszny ból, bo nie przeszkadza ani nic, po prostu czasem jest...pojawia się i znika 🙂 pewnie będzie się nasilał z dnia na dzień 🙂

od paru osób ostatnio usłyszałam że mam mały brzuch. zrobiłam sobie dzisiaj fotki, jutro pokażę i rzeczywiście jakiś mały...poszukam jutro metra i pomierzę się 🙂 a na tych fotkach to widać jak by też sie obniżył...ale to przecież niemożliwe!!!

co do powrotu Loli do kraju to już z nią o tym rozmawiałam...bo też uważam jak Wy, że skoro tam im tak źle to tutaj było by lepiej...chociaż, kto to wie. My miałybyśmy korzyść bo można by było się spotkać i uściskać 🙂 🙂

Elu będzie bzykanko ojjj będzie ;D 😁 😁 na południu Was usłyszymy 🙂 ale narazie ciiiichosza 😁

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

nadrobiłam i idę do mojego 🙂
byliśmy na rocznicowej pizzy 🙂 i było baaardzo miło, bo dużo pogadaliśmy o przyszłości itd 🙂
fajny dzień ale padam na pyszczek 🙂

buziaczek dla Was i brzuszków, śpijcie dobrze i wygodnie :*****

• Mamusia
no ja wlasnie nadroboilam 60 stron tak po lebkach ale wreszcie mniej wiecej na bierzaco jestem. to bede pisac co mi sie tam przypomi.
Ela co do psa to my jak mieliśmy chorego i miała brać leki to jej mój Janusz wkladal do pyska tabletke i chwile przytrrzymał zaciśnięty pysk, mówił że tak się robi, ja tam nie wiem, pewnie piesek sie troche denerwuje ale to trwa chwilke, trzeba poczekac az sie oblize i po sprawie bo wtedy znaczy ze połknął i raz dwa to idzie. a to też był kawał psa bo owczarek niemiecki, ale to tylko jak pies spokojny zeby nie ugryzł, to nawet nie był do konca nasz pies ale od małego z januszem i nawet mi nic nie robil jak pierwszy raz mnie widzial. A znowu mamy takiego swojego kundla ale bydlak duzy to ja do neigo do dzis nie podchodze chociaz juz przestal na mnie szczekac, a janusz chociaz ma go od malego tzn od malego pieska jakies 9 lat to tez bal sie mu dac tak tabletke i jemu dawalismy z kielbasa, ale to takie lapczywe stworzenie ze od razu w powietrzu lapalo i jadlo, z miski pewnie by wygrzebal ale jak sie mu rzucilo to w powietrzu lapal 🙂 chociaz czasem jeszcze wyplul z mordy.
Qrka no wejs nie żartuj, Ty masz ze mna do konca na szkole rodzenia chodzic, cwiczenia beda dopiero a Ty rodzic sie juz wybierasz 🙂 A jak tam w szpitalu bylo? ja dzis w kolejce do gina spotkalam taka babke starsza z 5tym dzieckiem w ciazy i mowila ze 2 rodzila w rzeszowie a 2 w lancucie i ze lancut opieka o niebo lepsza i teraz taz tam rodzi, ma termin na koniec sierpnia lle mowi ze byle do 1szego i dr mowi ze mozna rodzic 🙂
Ania u nass na szkole rodzenia mowili ze nie wolno jesc a pic umiarkowanie tylko po to ze w kazdym momencie moze cos sie stac ze bedzie trzeba cesarke robic a wtedy usypiaja calkiem jak tak nagle cos wypadnie no i dlatego trzeba miec pusty zoladek zeby sie nie zachlysnac i komplikacji zeby nie bylo, bo na naturalny porod to nei wplywa, ale ze nigdy nei wiadomo co sie stanie to nie każą.

A ja wczoraj bylam na badaniach, babka mi nie chciala z zyly pobrac krwi małpa jedna bo ze zyly mam kiepskie, i mi cala probowke krwi z palucha wyciskala, aż zbielał 😉 ale mowilam ze wole z zyly bo palce i tak kluje co dzien, to nie bo ona nie pobierze! to jaka ona pielegniarka. wkurzylam sie neizle. jeszcze sie oczekalam w kolejce bo bylo chyba z 30 osob a jak juz mialam wchodzic jakies 3 os porzede mna babki gadaja ze przymuja teraz tylko osoby co nie placa czyli ze skierowaniem, a reszta czeka! i tak weszlam tak jak mialam bo juz mnie z glody ssalo! i ta jedna do drugiej gada no to wpuszczasz ich ! no to dobra musze isc rozmienic pieniadze 😮 😮 😮 dupy im sie nie chcialo ruszyc zeby miec kase ludziom wydawac. nie moge!
a dzis bylam u nowego gina bo moj an urlopie ale bardzo mily gosc, zaplacilam 100 zl czyli 20zl mniej niz u mojego 🙂 gosc mnie bada, ja sobie w sufit jak zwykle patrze a tu nagle sie na niego popatryzlam a on stoi nade mna z reka wyciagnieta i na moja glupia mine mówi ze mi chce tylko pomóc wstać z fotela 🙂 nawet fajny ten doktorek ,no ale wiadomo za kase kazdy fajny,
z ta 😮waga mojej malej t 😮 nei wiem dokladnie bo tamten mi zawsze gada jak patrzy na usg a ten jak go zapytalam to mowi ze zaraz sprawdzimy,m poszedl doi biórka wyciagnal takie kolko cos podobne do tego co sie termin porodu oblicza i mi z niego powiedzial ile wazy, cos tam przeliczal chyba, no i wlasnie mowil ze duza nie jest jak na ten tydzien, pwoiedzial jakies 1500- 1600 a 3 tyg temu bylo 1480, mam nadizeje ze wszystko ok, pytal tylko czy witaminy biore, ale nie mowil ze to cos zle ze za mala czy cos, a na te moje bole piekące pod biustem z jednej strony to mowil ze to najprawdopodobniej narzady uciskaja juz, to samo co tamten gada. aa no i córa dalej jest dziewczynką 🙂 i już główką do dołu. omg coraz bliżej... w nastepnym poscie mniej przyjemne info wam zapodam 😉

Ooo to Ania miedzy nami tylko dzien róznicy jest a maluchy waga sie roznia, no ja czytam wszystko bo chyba bym umarła z nudów. 😁 Dobrze, że fajny doktorek, ja nie płace a lekarke mam spoko tylko zbyt delikatna to ona nie jest 🤢

• Mamusia
sorki za takie dlugie wypowiedzi no ale troche mnie nei bylo 🙂
wiec wracam sobie dzis od gina z tatą bo janusz byl w pracy, jedziemy swoim pasem spokojnie, z naprzeciwka jada auta i m.in tir, i jak sie wymijalismy to jeb spada cos nam na szybe, ja sie przestraszylam nawet nie wiedzialam co sie dzieje, dobrze ze z mojego taty dobry kerowca, i dobrze zareagowal bo moglismy wpasc w kogos, to bylo poza obszarem zabudowanym wiec predkosc tam kazdy jakas mial, szkla sie na nas posypaly, chwala bogu ze nam do oczu nie wpadlo, ja mialam caly dekolt w szklach, no ale te szyby tak sie nei rozbijaja tylko na takie male kawaleczki bo tak to by niezle bylo. zawrocilismy w poscig za tirem, normalnie jak w filmie, ale stal jakies 400m dalej tylko nei bylo go widac bo za wzniesieniem, kierowca twierdzi ze jemu lopata nie wypadla tylko lezala na asfalcie i on najechal, probowal ominac ale tylko kolem dal rade bo by w nas uderzyl, no i lopata sie zlamala a ten metal wybilo z pod kół i prosto w auto - dopiero kupione, wpawdzie uzywane ale calkiem mlode bo nie wiem 2 czy 3 lata ma. maska pogieta, wycieraczki co 2 dni temu wymienione na nowe poszły.. i szyba rozpierdzielona cała, walło prosto na wysokosc glowy kierowcy, tyle ze wczesniej sie odbilo i troche ta maska zamortyzowala z tymi wysieraczkami bo tak to by na wylot przebilo i pewnie tacie glowe ucielo, a i ja bym z boku auta nie wychamowala juz 😞 poza tym to dobrze ze ten tir w nas nie walnal albo my pozniej z ta szyba w jakies drzewo czy cos bo jakby sie poduszka mi otowrzyla tak po mnie a po dzidzi na pewno bo ja bez pasow bylam. takze duzo szczescia w nieszczesciu... policja przyjechala dopiero po pol godz, mnie bolal brzuch ale zrezygnowlaalam z karetki bo tylko sie przestraszylam fizycznie nigdzie nie uderzylam ani nic, troche sie teraz martwilam bo rano dzidzia kopala a od wypadku nic, ale wlasnie jakies pol godz temu sie odezwla, pewnie ze stresu tez sie jej udzielilo, jak cos to jutro pojde do lekarza moze jakby cos nie tak bylo. ogolnie jest juz ok ale nie wiadomo jak z kasa bedzie bo skoro lopata nie spadla z tira to nie jego wina, a wlasciciela lopaty nie ma! wkurwilam sie tam na tego policjanta bo gada ze to zdarzenie losowe tak jakby kamyk wpadl, powiedzialam mu zeby sobie popatrzyl na szybe ze kamyki takich dziur nie robia i ze nie przebiaja prawie na wylot szyby, to jak zdarzenie losowe jak tam tej lpaty nie powinno byc, pozatym nam sie wydaje ze ona jednak spadla z tira no ale to slowpo przeciw slowu i sprawa utknela trzeba narazie czekac, gosc z tira dzwonil do szefa i ten mu powiedzial zeby absolutnie nie z jego ubezpieczenia bo zniszki straci pewnie itd, no tata autocasco nie ma tylko zwykle oc, zreszta to tez nei jego wina, wiec nei wiadomo kto bedzie placil i czy wogole, narazie policja kaze czekac na jakies papiery i wezwania, moze ja tez bede musiala zeznawac, byle szyblko bo z porodowki nie pojade! i tak czlowiek jedzie sobie spokojnie a tu lopaty z nieba leca! świetne drogi mamy i dopilnowane, jak ta lopata tam faktycznie lezala to mogl ktos sie zatrzymac i ja wywalic z jezdni! a jakby tak w pieszego walnela to smeirc na miejscu! szkoda słów i newrwów, dobrze ze zyjemy całą trójką, reszta to kasa sie mowi trudno chociaz to auto mialo wyciagnac z długów a nie jeszcze bardizej poglebic ale zobaczymy jak beda sie rozwijaly sprawy...

• Mamusia
no ja mam 33tydz za 2 dni napiszcie mi ile wasze dzieciaczki w 32-33 tyg wazyly bo tak kazda ma inne tyg i jakos mi sie to myli, wagi kojaze ale do tyg nie dopasuje wiec nie wiem jak to porownac .. mam nadzieje ze ta moja mała nie za mała 😉

• Mamusia
Nie no co ty ja sie wcale nie zloszcze.
Teraz tak pokoleji zebym wszystko odpisala.
Jesli chodzi o opieke mozna sie tutaj starac o mieszkanie od Panstwa ale na to sie nawet czeka czasami 1-2 lata , bo idziesz tam wpisujesz sie na liste oni oczywiscie cie sprawdzaja czy nalezy ci sie i czekasz wsumie w kolejce tyle ludzi na to czeka.
Jesli chodzi o powrot do polski to czym? samolotem?autobusem 24h? wyobrazacie sobie to?Wszystkie zeczy ktore tutaj zebralismy przeniesc do polski? to tez sobie troszke kosztuje bilety itp. Musiala bym równiez wszystkie papiery pewnie jakos specjalnie przetlumaczyc dla jakiegos szpitala, gdzie teraz pod koniec ciazy zmieniac szpitale 🤨
Wiadomo ze jak ja pracowalam to bylo calkiem inaczej a jak teraz tyle wydatkow doszlo to ciezko jest.
A w polsce na dziecko nic nie bede dostawala, a tutaj chociarz zawsze jakis grosz wpadnie.

• Mamusia
aga my na rocznice tez mielismy na pizze jechac, no bardzo pomyslowo ale dobre by i to bylo, ale zasiedzielismy sie u moich rodzicow a poza tym moja dietka wiec nie nalegalam i nic w sumie nie bylo, wspaniala pierwsza rocznica , no ale bedzie jeszcze nie jedna 🙂 aaa dostalam kase z zusu! wlasnie dzis mialam do mojego pracodawcy jechac ale cos mnie natknelo i mysle a sprawdze konto i w ostatniej chwili doszlo, za 2 miesiace- maj i czerwiec pewnie, takze sie nie musialam denerwowac, teraz bede kupowac zeby bylo gotowe bo wiac wszsytkiego sie mozna spodziewac juz.. a Wy dziewczyny na zwolnieniu to za lipiec juz dostalyscie?oni maja jakies daty? koniec miesiaca czy polowa?bo to juz 27 a ja za lipiec narazie nie mam.

• Mamusia
Elu co do szukanie mieszkania to nie wiem czy zauwazylas ale ja juz od ponad miesiaca szukam mieszkania i sama widzisz jakie sa tego efekty wjec to juz dosc dlugi czas trwa i nie jest to zostawione na ostatnia godzine.
Sama zauwazylas ze jak ja juz szukalam mieszkania Sioperka mi pisala zebym sie nie przejmowala ze ona tez bedzie wlasnie musiala zmienic mieszkanie, tylko widzisz jej sie udalo nawet to zrobic w bardzo szybkim czasie a ja juz od ponad miesiaca sie z tym trapie :/ wiadomo ze na poczatku nie wiedzialam ze bedzie az tak trudno pare osob mi odmowilo ale nie poddawalam sie a teraz to urwanie glowy na maxa 🤨 🤨

ANIA ZOBACZYSZ!!! Aga wejdzie to Cie dupe skopie 😜 Jak bez pasów?? W ciąży można jezdzic z pasami!!! Nawet trzeba! Ale dobrze ze nic sie Wam nie stało ani Twojemu tacie. Mi tez sie wydaje ze łopaty z nieba sie spadaja tylko pewnie spadła z tira a ten buncyfał sie nie przyzna. To miałas przezycie.. Dobrze ze cała jestes i nic takiego poważnego sie nie stało bo normalnie historia straszna. 😮

• Mamusia
Dobrze ze wam sie nic nie stalo 🙂
A co do tego, ze jak sie placi to dobrze traktuja, ja temu mojemu place bo chodze prywatnie i co? ja wiem, ze on nową przychodnie otwiera, i ze kasy potrzebuje, i że ma nerwy, ale pewne informacje mozna przekazac jakos mniej derastycznie. Ale widze ze nie tylko mnei to ruszylo, wiec to nie ze mna jest az tak bardzo nie tak 🙂
no i teraz co tydzien KTG, a wiyzta za 3 tygodnie, przynajmniej bede spokojniejsza 🙂
a co do tych ruchów, to jeśli z rana nie czuje sie ruchów, to nalezy wstać wypic dwie szklanki wody, jak nie pomoze, to zjesc cos(po godzinie powinna byc reakcja), jak to nie pomoze to pooddychac przepona zeby Małe dotlenic, jak dalej nic, to najlepiej jechac zrobic KTG zeby sprawdzic czy wszytsko ok, ale to wiem ze szkoly rodzenia, a nie od niego.

No Loli wiem ze juz dlugo sie meczysz z tym mieszkaniem, kurcze no juz pomysłu nie mam. No własnie jak wracac pod koniec ciąży? Ehh... A tam nie macie kogos znajomego, kto by Wam pomógł z tym pokojem zeby poszukac czy cos?

• Mamusia
Aniu, ja dostaje pieniadze z zasilku z zusu i dostaje je 30 dni od dnia zlozenia zwolnienia lekarskiego. nie za miesiac, tylko za okres zwolnienia. wec za lipiec dostame ok 5 sierpnia, chociaz z nimi nic nie wiadomo, ostatnio mialam dostac 7 lipca i doszlo 15, ale wazne ze doszlo 🙂

Czesc Brzuchatki ,Agaa dziekuje i teraz to wiem ze dobrze zrobilam 🙂 i powiem Ci ,ze jestem z tego dumna znalazlam prace dzieci do przedszkola i odzylam.A co do tego to ja tez nie wierze ,ze sie poprawi bo moj tez byl na leczeniu i chodzilam na terapie dla rodzin uzalznionych i duzo sie dowiedzialam.Ciesze sie dziewczynki ,ze z dzidziami wszystko wporzadku ja dzis ide znowu do lekarza na kontrole az sie tam boje isc buuuu pozniej do Was zerkne 😘

• Mamusia
hej laski nadrobiłam zaległości i już zaraz spadać muszę....przede wszystkim Ania dzięki Bogu,że nic wam się nie stało ,bo wypadek OKROPNY 😲 😲 😲 😲 😲
LAURANA NIE SŁUCHAJ POWALONYCH LEKARZY POWINNAŚ MU NAWRZUCAĆ ZA TAKIE TEKSTY!!!!!!
co tu jeszcze.....Ania super ,że z maleństwem ok i dobrze ,ze tego rozwarcia jeszcze nie masz he he 😜 LOLI I ELUSKA KOCHANE CIĄGLE TRZYMAM ZA WAS KCIUKI CO CHODZI O MIESZKANIE ,BO NIC INNEGO NIE MOGĘ......nie mam jak pomóc ☺️
a co do mojej przeprowadzki to dziś już wszystkie rzeczy mój po pracy tam przewiezie a ja z rana z mamą będę układać już naczynia ciuchy i takie tam pierdołki ,bo dziś już tam będziemy spać...także dziś już na forum nie zdążę wejść.........wkurz mnie to ,bo potem tyle stron do nadrobienia i jak ta sierota zawsze poza tematem .......no ale jeszcze tylko do piątku.......potem będzie luz.trzymajcie się do jutra rana.buziaczki pa pa 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
a u mnie przecudownie leje 🙂 jest zimno 🙂 więc moge wziaść się za prasowanie 😁 a rano obudził mnie tak niemiłosierny skurcz łydki, że myslałam ze mi noge złamie.. no cóż, same pomidorki widac nie wystarczaja, trza łyknąć magnezik 🙂

Aniu z tym Waszym wypadkiem to jakaś masakra! dobrze, że to się tak skończyło...
ja właśnie już długo na kasę czekam i troche zaczynam się martwić, bo ostatnio dostałam większą połowę ale tylko do 8.07...ja nie wiem Aniu jak oni to liczą kiedy dać a kiedy nie, ale zaczynam się martwić, bo zostało mi ostatnie 100zł i tak jakoś łyso bez kasy jest 🙂

hehehe Eluś, dupy Ani nie skopie, bo sama ostatnio jeżdżę bez pasów...dawniej to było nie do pomyślenia! ale teraz...jest po prostu wygodniej, bo co jak co, ale pas mi brzuch uciska i zaczyna to boleć...jak jechałyśmy do krakowa to prawie non stop w pasach, ale tak po mieście na krótkie dystanse się nie zapinam...po prostu boli po czasie 😞

Martuś Ty się tym swoim nie przejmuj, niby to jego praca i do każdej z pacjentek powinien mieć odpowiednie podejście...miał nerwa, no i? myślę że ńastępnym razem lepiej Cię potraktuje 🙂 mój to samo! jak on ze mną ostatnio rozmawiał??? że on mi powie co robić żeby dziecko nie rosło? ze mam wit odstawić?? że podważam jego kompetencje bo idę na 4D?? nie będę tych ginów tłumaczyć, że niby są tylko ludzmi i mogą mieć zły dzień....no ale każdemu się zdarza! i oby następna wizyta była lepsza! ( na samolot idę to na pewno będzie 😜 )

sioperka, specjalnie dla Ciebie do piątku będziemy mało na forum pisać 🙂 🙂 🙂 🙂

Loli widzę że Ty znowu bez humoru 😞 serce krwawi, bo tęsknię za 'starą' wesoła Agusią 😞 😞

a wiecie co? ta pizza wczoraj to była jednak pomyłka...nie dość że się najadłam straszliwie ( bo długo sobie jej odmawiałam, więc się rzuciłam i 3 kawałki wylądowały w brzuchu....) to w nocy TAKA ZGAGA że szok!!! i koszmary ( znowu mój stary mi się śnił...jakaś paranoja 😜 ), i pobudka co obrót w bok...wstałam siku, wstałam pić 🙂 jakaś niespokojna bardzo...no i dołączam do grupy którą kuje w pipce 😜 cały czas jakieś tam dziwne napięcie czuje...
no i poranne siki śmierdzą znowu kawą 😞 jutro rano skoczę na badania, bo może coś tam się dzieje a ja nie wiem?

• Mamusia
Oj Agus kiedys to wkoncu musi sie skonczyc ale kiedy nie mam zielonego pojecia.
W nocy malo co spalam zasnelam moze o 3 a o 8 rano pobudka na siku wjec jakos chumorku tez nie mam bo sie nie wyspalam , mala to mi tak tutaj charcuje ze az nie moge w to uwiezyc co to sie jej tak dzis zachcialo skakac po tym brzuszku...