Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

zawsze to jakaś kontrola stanu zdrowia...
ale Aniu! ja sie z tym cierpieniem matek nie zgadzam!
taka kobieta przyjeżdza albo ze skurczami albo bez wód do szpitala a te dekle ją trzymają niewiadomo ile godzin i czekają na zbawienie! powinien być jakiś wyznacznik: jeśli po np. 6 godzinach, czy tych 8 nic się nie dzieje, nie ma postępu, a widać że poród ewidentnie się zaczął I( w przypadku wód! ), a środki farmakologiczne czy masaże nie pomagają ani trochę to daje do podpisania zgodę na CC i to kobieta wyraża zgodę lub nie, ale wcześniej a nie po 17 godzinach męki! bo cholera nikt mi nie powie że to nie męka! i cholera napisałam to po raz kolejny, ale już ostatni 😜 bo zawsze mi się dźwignie ciśnienie 🙂 walne w klawiature jak głupia, aż mój się obudzi zaraz i będzie zmierzły! także mojego wywodu...koniec 🙂

ale naprawde co porod to inny tyle juz urodzilo a kazda ma inne wrazenia jedne bardziej cierpialy drugie mniej.Ja juz nie mysle o moim bo sie ze stresu rozchoruje jeszcze 😜
ciesze sie ze tak czesto chodze na KTG i jestem po kontrola przynajmniej o to jestem spokojna 🙂

• Mamusia
sms od eli

CZUJE SIE OBOLALA, CZEKAM NA KRYSTIANA AZ POMOZE MI WSTAC Z LOZKA. BO MAM KROPLOWKE, CEWNIK, PODKLAD I WIELKA PIELUCHE MIEDZY NOGAMI I SYNKA OBOK A ONI DO MNIE ZE POWOLI JAKODS WSTANE BO MAM WZDETY BRZUCH I LAZIC MAM.

kurwaaaaaaaa co ona jest za szpitalu??????????????/ 😮 😠 co za pojeby tam robia??? ja przez 24 h glowy nie moglam podniesc i wstalam po ok 30 h a ona juz??????????? ja bylam pijana jak zajsac ni wiedzialam jak stoje a ona???????? 😞 😞 😞
boziu 😞

biedna ELA 😞
ale ja tez slyszalam ze po CC trzeba dobe odlezec i dopiero wstawac pozwalaja a ona byla przeciez po calej narkozie i juz ma wstac 😮 😮dziwne to
Ale ja ta mecza w tym szpitalu masakra 😞 dzieki bogu ze z frankiem wszystko dobrze jest 🙂

idę dziewczyny, jestem nerwowa jak cholera! ja wiem że te opisy i wiadomości od dziewczyn o porodach w jakiś tam sposób oswajają, ale na dzień dzisiejszy mam dość 😞
płakać mi się chce jak pomyślę o biednej Eli, która przez całą ciążę biegała, samodzielna dziewczyna, wszystko sama, dawała sobie radę ze wszystkim doskonale, zawsze dobry humor a tutaj takie coś... 😞 qrwa mać! 😠

cześć brzuszki 🙂
a ja właśnie wpadłam na chwilę bo nie mogłam małej od cyca oderwać 😜 ale juz spokojna śpi słodko 🙂
Biedna nasza Ela tyle się umordować i skończyć CC 😞 😞 mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie i będzie mogła spokojnie się cieszyć maleństwem.
Ja wiem ze CC to poważna sprawa ale w pewnej fazie jak rodziłam tez chcieli mi zrobić bo miałam duże rozwarcie, a główkę małej bardzo wysoko no i straszne bóle - chodziłam jak nie przytomna to pych korytarzach - to wtedy się ucieszyłam ze niedługo koniec, ale na szczęście mnie przetrzymali decyzja ordynatora i się udało 😆

• Mamusia
Hej Qrka 😘 😘 mi tez ciezko mala od cyca oderwac 😉 ale wlasnie strzelila kupsko 😁 😁 najadla sie i spi 🙂

Jak bedziesz miala chwilke czasu to napisz nam tutaj lub w watku Moj porod, twoja przebiegajaca historie porodu 🙂

Czujesz sie wpozadku ??

• Mamusia
Hej 🙂 super, że dziewczyny juz mają to za sobą 😁
u nas jak jest planowane cc to nieusypiaja, a jak nagle trzeba to w narkoze, bo szybciej działa. Po narkozie wstaje sie szybciej niz po znieczuleniu podpajeczynowkowym, a i po tym zniecuzleniu, w zaleznosci od zastosowanego leku wstaje sie alo po 12 albo po 24 godzinach. Im szybciej sie wstanie po tym wymaganym czasie leżenia tym lepiej, bo to chodzi żeby odchody normalnie zeszly, żeby wszytsko sie ruszylo, bo po cc trwa to dłużej. Najważniejsze że mają już swoje chłopaki przy sobie 😁