Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

eloite stęskniłaś się już? 🙂 byłam na koncercie Markowskiej...ale tylko 20 minut, czekaliśmy a nią 45 i już nie umiałam wystać, tak plecy bolą, a poza tym niektórzy ludzie się nie czują, szturchają, przepychają się...szkoda gadać!

Eluśka ciocia Agaa dziękuje za zdjęcia 😁 ha! normalnie dzisiaj myślałam żeby Cie o takie fotki poprosić 🙂 ale brzunio już widzę większy i powiedzmy że prawie spełnia standardy 9 m-ca 🙂 mój fenomenie hehe

wiecie co mi się dzisiaj przydarzyło? 20 min do wyjścia na miasto, a ja wykąpana, niewymalowana nie uczesana, i wszystko na szybko, zrobiło mi sie gorąco. i teraz hmm co ubrać? ostatnio chodziłam w legginsach i tunice, ale legginsy po tym ataku śluzu już się nie nadają do noszenia...więc co ubierzemy? hmm rajstopy i tunikę! i stringów mi się zachciało HAAAAA!!! ledwo rajstopy wciągnełam na moje obleśne nogi! fuj! no ale spoko...czarne wyszczupla 😜 ubieram obcisłą tunikę i co widzę w lustrze?! jakiś potwór! odciśnięte na dupie stringi, wałki tłuszczu spod nich....porażka!!! prawie z siebie tą tunikę rozszarpałam!! zaczęłam płakać i krzyczeć! atak jakiś 🙂 że już mam qrwa dość tej ciąży, do małej żeby wychodziła! 😠 wyszliśmy z domu, ja w nibyciążowych ciasnych dżinsach i w czarnej ( wyszczuplającej! ) bluzce, z czerwonymi oczami, niepomalowana z beznadziejną fryzurą!
beznadziejne to było...
mam nadzieje że hormony więcej mi tak nie podskoczą, bo nie umiałam nad nimi zapanować 🙂

LOLI u mnie samopoczucie zalezy od dnia dzis np kiepsko wszytko mnie boli kregoslup,podbrzusze a szkoda gadac dzisiaj nie bede rodzic bo nie mam sily 🙂 ale jutro jest kolejny dzien i bedzie napewno lepiej 🙂

• Mamusia
Och widze ze juz wszystkie nasze kochane brzusie dochodza do etapów dosc sporych zmeczen, no tak juz 9 miesiac kazda ma praktycznie, plecy daja znac i to nie raz.
Ale powiem wam ze od kad sie Olenka urodzila to mam identycznie bol kregoslupa masakryczny, ale to mi sie wydaje ze od karmienia piersia, i sie garbie w tej pozycji co jej daje mleczko i dlatego mnie puzniej boli kregoslup 😞 no ale niestety jak sie opre o cokolwiek to malej jest ciezko zlapac za cyca, a jak sie znow wyprostuje to musze ja trzymac dosc wysoko na rekach a przez godzine sie nie da :P odpadaja raczki juz po 15 min jej noszenia grubasek maly 🙂
Olenka wlasnie zasnela i mam nadzieje ze juz dosc dlugo bedzie spala.
Ja musze wkoncu zjesc jakas kolacje, wykapac sie , i jutro chyba jedziemy mala zarejestrowac do urzedu 😉 no i tatusiowe nazwisko jej dac 😉
A tutaj i tak to juz nie ma zadnej wiec buziaki kochane!!
Wyspijcie sie ile sie da 😉
Duzzzzoo odpoczynku...
I powiem wam ze teraz to dopiero mam ochote gdzies wyjsc od 5 dni non stop dom 🤔

hej dziewczyny!!!
o godzinie 3:50 odszedl mi czop sluzowy 🤪
a pd 5:24 zaczelam liczyc skurcze i narazie mam zapisane 3 co 20 min 🙂 ale jeszcze sie nie podniecam bo to moze tylko podpucha jest 🙂
Ale spac juz nie moge 😁

Musisz poprostu czekać,moze niedługo będą częściej 🙂,ja Tobie szczerze mówiąc nie doradzę,bo z synkiem mi wody odeszły i jechałam do szpitala zaraz,bpo wiedziałam,ze cesarkę będę miała 🤢kurcze dostałam po drodze ale nie liczyłam co ile,bo mi to nie było potrzebne,ale leżałąm 3 godziny czekając na cc a rozwarcie miałam 5 cm pod koniec.

• Mamusia
Witam wrześniuweczki 😁 Bobas mi czop odszedł czop na 2 tyg po porodzie ael jak ci sie sacza wody to jedz do szpitala bo ja nie pojechaam i dostałam zrypke ze synus nie miał ochrony i róznie to sie mogło skonczyc, pozatym te skurcze jak beda regularne dłyzej niz dwie godzinki to mysle ze czas torbe szykowac

Jeśli w terminie porodu zaobserwujesz u siebie napięcie brzucha i pojawi się pierwszy skurcz – nie musisz od razu jechać do szpitala. Czekaj i obserwuj. Czy to rzeczywiście skurcze porodowe? A może po prostu wywołane zmęczeniem mięśni po intensywnym dniu... Jeśli przyjedziesz do szpitala za wcześnie, z początkiem nieregularnej czynności skurczowej, to może się zdarzyć, że pod wpływem stresu związanego z pojawieniem się w szpitalu skurcze macicy wyciszą się, ustaną. Dlatego w domu sprawdź, czy w każdej pozycji skurcze mają tendencję do nasilania się, czy raczej do wyciszania. Jeśli masz wątpliwości, proponuję, byś weszła do wanny z ciepłą wodą lub wzięła ciepły prysznic. Skurczów porodowych nie można niczym wyciszyć – ani lekami, ani kąpielą. U pierworódek poród często zaczyna się powoli i łagodnie. Wykorzystaj więc te ostatnie godziny przed wyjazdem do szpitala na gromadzenie sił, które będą Ci wkrótce bardzo potrzebne. Jeśli masz ochotę, zjedz coś pożywnego. Często odwiedzaj toaletę (pełen pęcherz może utrudniać postęp porodu). Zadzwoń do męża i... odpoczywaj!

Skurcze porodowe
Są zazwyczaj bolesne. Kobiety opisują je jako „opasujące”, a nawet ściskające cały brzuch. Z godziny na godzinę się nasilają. Skurcze porodowe stają się także coraz dłuższe – trwają 40-60 sekund. Pojawiają się również coraz częściej – kolejno co 10, potem co 7 i 5 minut. Będziesz je czuć bez względu na pozycję – gdy usiądziesz, staniesz, położysz się oraz gdy zaczniesz chodzić.

• Mamusia
HEJ DZIEWCZYNY OD WCZORAJ WIECZORA DO DZIŚ PO TROCHĘ NADROBIŁAM TE 70 STRON I TAK...
buuterfly bardzo mi przykro ,że tyle wycierpiałaś kochana,ale najważniejsze to to ,że Mały jest cały i zdrowy już z Tobą....słodki maluszek
Dosik gratuluję .....mówiłam pipko ,że mnie wyprzedzisz.....cieszę się,że jesteś już szczęśliwa mamusią i gratuluję Wam serdecznie.
BOBAS he he no mówisz czop no to co też gratuluję ha ha ha 😉zawsze to coś do przodu...
A JA WCZORAJ NIE BYŁAM NA FORUM ,BO MÓJ WIADOMO PRZY NIEDZIELI MIAŁ WOLNE I SOBIE POJECHALIŚMY NA GRZYBKI....NAWET DOŚĆ NAZBIERAŁAM HE HE 😁
A dziś z kolei jest już inaczej....w nocy jak się przebudzałam na siku to czułam ból brzucha jak na okres dość mocny i mam to do teraz....rano jak byłam pisiu to zauważyłam dość dużo śluzu(pierwszy raz w takich ilościach) tylko ,że on był inny niż opisują te czopy śluzowe...mój był bezbarwny i żółty i jakby lekko zielonkawy..... 😲 😲 😲 😲 😲 ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ hmmm nie wiem czy tak powinno być....trochę mnie to martwi....
później był już tylko bezbarwny,ale mniej......hmmm GDZIE JEST KWASIEK ONA SIĘ ZNA!!!!!!!!!!!

KWASIEK DORADŹ MI COŚ!!!!!!!!
do szpitala jaka się samo nie ruszy mam iść w środę......nie wiem co zrobić....do gina nie mam kontaktu ,bo ma urlop ,więc ani nie pójdę ani nie zadzwonię.....nie mam kogo zapytać...
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
boję sie ,z epo terminie może już tam mi coś gnije......JEZU........ 😞 😞 😞 😲 ☺️