Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AAAAA Eluśka jaka ona słodkaaaaa!!! I jak już ładnie zajada 🤪
A co jej podajesz te gotowe słoiczki?
Ja to nie wiem, mój jest tylko na cycu jeszcze ale muszę już coś pomyślec pomału.
A jak z kupą po takim jedzeniu, zmienia się?

• Mamusia
Trochę się martwię, Aleks już bardzo dużo sobie gadał, buzia mu się nie zamykała, a jak jeszcze miał kompana to już wogóle. A teraz NIC. Tylko mu się ubzdurało i żuje język, tak jak gumę do żucia. Śmiesznie to wygląda. Za pierwszym razem to się wystraszyłam że wsadził se coś do buźki. Sprawdzam a tam tylko jęzor 😁

• Mamusia
Hej! W końcu usnęła gaduła...
Zmieniliśmy to mleko i jest o niebo lepiej 🤪 Brzuszek już nie boli na szczęście 🙂
W ogóle to kładę niunię na pleckach do snu a ona się budzi na boku.Boję się, że sobie coś zrobi przez to... Dzisiaj jak leżała na brzuszku to się na plecki odwróciła i mi teraz robi psikusy bo nie lubi na brzuchu i się obraca spryciula 😁

Pisałyście coś o poduszkach...Ja wiem coś takiego, że dopiero po 3 miesiącu można kłaść ale nie koniecznie jeśli dziecko nie potrzebuje. Ja nie kładłam nigdy poduchy i nie będę bo chyba jej tak dobrze.

Aaaa! I pisałyście o okresach..Ja miałam równo 4 tyg po porodzie i to było takie minimalne przez 5 dni. Może po cesarkach jest mniej obfity...hmm..

No i przeczytalam jaki z Agi zboczuch, ze już drugiego dzidziulca robi...
Ja narazie wybrałam metodę anty ale musze jeszcze poczekać aż się wszystko pogoi tam w środku.

Co do pogody to masakra..My kurwa całą zimę pewnie w domu przesiedzimy 😞 Mi ta moja popieprzona pediatra powiedziała, że na 30 min max i dobrze by było żeby nie było powyżej -3..A dzisiaj jest -9!!! Wychowam chorowite dziecko...

Eluśka super mała zajada 🙂 Ja swojej z tymi anomaliami brzuszkowymi będę dawać dopiero ok 5-6 miecha jak jest zalecane bo się boję 😞

Jeszcze co do kanalików. Ja przemywam małej od urodzenia codziennie solą fizjologiczną i masażyk raz w tyg też profilaktycznie 🙂 I nic się nie dzieję na szczęście 😉

marrrtini a tam zboczuch 😜 jak byś Ty przez 11 miesięcy sie nie sioperzyła to też byś się dała uwieść mężowi do KOŃCA 😁 ( czyt.środka )

Aniu no i wózkiem wjeżdzasz do rosssmana? to albo macie duzego rossmana albo ja nie wiem...bo w naszym to by nie przeszło!

no tak...oni każdego traktują jako potencjalnego złodzieja 🙂 a jeszcze z wózkiem! to już w ogóle naładujesz tego towaru do środka i nikt nie zauważy 🙂
u mnie nie ma szans. nie przejade między półkami!

• Mamusia
No ze mną się okres obszedł łagodnie.. Może następny będzie gorszy...
Aga ja nie kochałam się z Michem tak od 4 miesiąca ciąży do powiedzmy 1,5 miecha po 🙂 I nie dałam się bez niczego:P chociaż ochota była ☺️ ☺️
Spirala nie..ale coś bardzo podobnego..Taka wkładka na 3 lata. Już się nie mogę doczekać 🤪

• Mamusia
Rudi napisał(a):
Ja jeszcze nie lubię jak wchodzi się do sklepu jeszcze dobrze się nie rozejżysz a obsługa leci- może pomóc (coś wcisnąć) albo od razu co podać? Wrrr. Nienawidzę tego.![/quote

moja szefowa za to mi umowy ie rpzedluzyla;/ bo nie bylam nachalna i nie lecialam do klienta ledwo wszedl na sklep 😮

• Mamusia
Tej wkładki byś się bała Aniu? hmm ja w sumie tez się trochę boję ale mój lekarz mnie przekonał, że to bezpieczna, bezbolesna i skuteczna metoda no i co najważniejsze nie trzeba codziennie pamiętać a w każdej chwili można się zgłosić i wyjąć. Co dla mnie też ważne było to skutki uboczne...Bo ja nie mogę brać np. tabletek anty a przy tym nie ma praktycznie żadnych 🙂W Polsce te wkładki są od niedawna ale on do Stanów lata bo tam się uczył i mówi, że tam to jest baaaardzo popularne.

• Mamusia
No właśnie dlatego muszę poczekać aż się wszyściutko zagoi i dopiero bo tak to rzeczywiście mogłyby być jaja 😁 Ale w zdrowym wygojonym ciałku nie ma prawa się nic złego z tym stać. W końcu trochę trzeba na to wyłożyć to musi być dobre nie ma innej opcji 🙂

Ania8888 napisał(a):
Eluska_09 napisał(a):
Nie nie gotowe. Raz dodstała gotowe i dla niej fuuuuj.
Hmm no szczerze dla mnie tez
Więc tym razem jej sama zrobiłam 🙂
Kupa wporządku 🙂

a co to bylo jabuszko czy zupka??:P

banan + jabłko i ona by sobie tak z pół słoiczka chętnie zjadła ale na razie po troszke 🙂