Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marrrtini napisał(a):
Kurczę też już bym małej chciała dawać takie pyszności... 🙂

to jaki problem?? 🙂

Rudi..emm.. blender szybszy jest ^^
Taka papke dostała pierwszy raz ale od paru dni zagęszczałam jej tym mleko 🙂

• Mamusia
Sztuczne zamula brzuch.Jest mlekiem ciężkim i dlatego wasze maluchy mają , że tak powiem zaprawione brzuchy. A mleko mamy jest łatwo przyswajalne, łatwo trawione. I ten układ pokarmowy nie jest tak wyćwiczony jak tych dzieci na sztucznym. Dlatego trzeba czekać aż z wiekiem on sam się wyćwiczy w trawieniu.

• Mamusia
Ja nie daje małej bo na tym pierwszorocznym planie żywienia dziecka jest wprowadzone dopiero od 4 miesiąca jednoskładnikowych przecierów - marchew lub jabłko od 5 dwuskładnikowe a po 6 już wszystko inne po kolei oczywiście.
A poza tym moja to wrażliwiec jakiś i teraz dopiero mleko jej dobrałam.

Co do wkładki to są dwa rodzaje hormonalna i normalna. Ja chyba wezmę normalną bo hormonalnych nie mogę.

Taka jest prawda że jak my byłyśmy małe to dostawałyśmy dużo szybciej takie jedzonka no i jak widać żyjemy.
JA uważam że troszke jej nie zaszkodzi a zwłaszcza że nic jej się nie dzieje.
Hmm... powinno sie do 6 miesiąca karmić samym mlekiem ale ja sobie tego nie wyobrażam.
Sama jak byłam mała dostawałam od 3 miesiąca różne rzeczy i moim zdaniem jeżeli dziecku smakuje i nic mu sie nie dzieje to można,
Chyba że ma wrażliwy brzuszek itd to trzeba uważac
Eluś ja tez chciałam karmić tylko cycem i naprawde mi sprawia wielką radość karmienie jej ale niestety po pierwsze ona sobie nie pojadała kompletnie, po drugie zjada tyle co mały niedźwiadek a po trzecie ja mam szkołe.
Myśle że jeżeli chociaż troche dostaje mojego mleka to jest dobrze.

Cześć Mamusie! 😉
MY po szczepieniu dziś,mały trochę popłakał no ale jakoś daliśmy radę 😜
Ważymy już 5.290 kg no i Pani dooktor chwaliła mojego grubaska ze ladnie przybiera na wadze i bedzie duzy chłop 🙃 Pytałam lekarki czy mozna podawac mu juz jakies kaszki czy kleiki do mleczka i powiedziala ze kleik kukurydziany albo kaszka mleczna ale bez dodatków bananka itp.

• Mamusia
Independent_19 napisał(a):
Cześć Mamusie! 😉
MY po szczepieniu dziś,mały trochę popłakał no ale jakoś daliśmy radę 😜
Ważymy już 5.290 kg no i Pani dooktor chwaliła mojego grubaska ze ladnie przybiera na wadze i bedzie duzy chłop 🙃 Pytałam lekarki czy mozna podawac mu juz jakies kaszki czy kleiki do mleczka i powiedziala ze kleik kukurydziany albo kaszka mleczna ale bez dodatków bananka itp.

noo o widzicie???? macie odp lekarza 😉

• Mamusia
Ale sie rozgadaly gadulki 😉
a ja z Olenka obiat dla tatusia gotowalysmy...

eluska 🤪 🤪 🤪 co ty swojej juz dajesz ????????? 🤪 🤪 🤪 🤪 ej to moze i ja zaczne ????

anulka co proponujesz na pierwszy raz ? jabuszko??

• Mamusia
No do 6 się powinno ale właśnie takie jednoskładnikowe już można mniejszym dzidziulkom. Ja jakoś nie sądzę, żeby to dobre było żeby tak długo samo mleko dawać. Niby moja mama mi dawała do 5 miecha samo mleko ale to tez dlatego, że miałam z brzuchem problemy...No i ja też wcześniej małej nie dam bo tez ma ten brzuszek wrażliwy. A może jakbym dawała jej coś innego to by mi tez w szerz rosła a nie tylko wzdłuż 😜
Ale szczerze to już się nie mogę doczekać tego karmienia łyżeczką i tego upaćkania. Dzieciaki tak słodko wyglądają takie umazane:P