Skocz do zawartości

obawy | Forum o ciąży

Gwiazda

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja ok. 21 tc miałam przez 2 dni bóle w podbrzuszu tak jak przed okresem, na badaniu okazało się, że wszystko z maleństwem i ze mną w porządku, a to było cd. rozciągania się dolnej części macicy.
Jednak zawsze warto skonsultować z lekarzem i dmuchać na zimne, bo każda ciąża jest inna, ale nie martw się też na zapas.

• Mamusia
Gwiazda napisał:
bóle brzucha w 21 tygodniu ciaży?? strasznie pewnego dnia mnie bolał brzuch,czy mam sie bać o moje maleństwo??? 😞

powinnas udac sie do lekarza lub jechac na izbę przyjec patalogi ciazy, aby zrobili Ci badania...
ja 21tc miałam bóle, myslałam ze to rozciagajaca sie macica, gdyż była to moja 2 ciaza, wiec nie panikowałam od razu, po 3 dniach nie przeszły, okazalo sie ze miałam skurcze porodowe, dostałam niezły ochrzan, tydzien w szpitalu i donosiłam mała do 42tc 🙂

Ja też miewałam ciągnące bóle w dole brzucha i pachwinach, też jakoś ok. 20tyg. przejęłam się tym, to pierwsza ciąża wszystko jest nowe i nieznane, ale akurat miałam w tym samym tyg. wizytę u lekarza powiedziałam mu o tym i powiedział że nie należy się tym niepokoić to rozciągające się więzadła. Zbadał mnie, szyjka się nie skracała, brzuch się nie stawiał, z maleństwem ok, dodatkowo zalecił mi brać Magnezin. Ale wiadomo nie można się sugerować tylko naszymi wypowiedziami, jeśli naprawdę coś Cię niepokoi lepiej skonsultować to z lekarzem.

• 1 rok później...
  • Mamusia
Ja np dostaję obaw totalnie nieuzasadnionych -związane jest to pewnie z tym, że w mojej rodzinie było bardzo dużo przypadków różnorakich chorób. Ja jak na razie czuję się bardzo dobrze. No ale jak to w ciąży - nastroje zmieniają się z prędkością światła. Ostatnio zamiast "męczyć" mojego lekarza natknęłam się na test https://sites.google.com/site/457news Ten jak też wiele, wiele innych - w jakimś stopniu mnie to uspokoiło -polecam wszystkim przewrażliwionym 🙂