Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej laseczkikochane 😘 😘 😘 jak tam idzie u was??
U nas powoli dochodzimy do ladu i skladu wczoraj bylo lekkie zamieszanko i niespokojna nocka ale dajemy rade Alek niechetnie narazie ssie piers a mi leci jak z kranu musimy sie widocznie dopasowac nie poddajemy sie i walczymy dzielnie 🙂

Marta w końcu się zgracie 😉 grunt to cierpliwie ćwiczyć 😉
Ja z Kubkiem miałam na początku taki problem, że on za szybko zamykał buzię, chciał cyca chwycić a ja nie zdążyłam mu go jeszcze dobrze włożyć.. w związku z tym miałam zgryzione bolące brodawki.. no ale jeszcze w szpitalu nauczył się robić to powoli i delikatnie 😉 Z tym, że on miał czas bo w szpitalu byliśmy 11 dni...

• Mamusia
Goziu ja tez juz mam lekko nadgryzione bo on zassie mocno a potem razem z cyckiem kreci glowka zdenerwowany i wypluwa i moze mu sikac jak z kranu a on sie drze i nie da se wlozyc tego dydka :/ mam lekkie zalamki ale wiem ze musimy dac i damy rade w koncu u mnie wszpitalu przez pierwsze dwie doby tragedia jesli chodzi o te "wykwalifikowane plozne" przyszla jedna z druga wziela mi cycek w swoja reke nacisnela wziela glowke Alka wcisel mu dyda i poszla a ja ze strachu zamieralam w bezruchu zeby mu tylko ten cycek nie wwsyyszedl spowrtotem 😞(

Oj... nie martw się 😉 Przede wszystkim staraj się do każdej próby podchodzić ze stoickim spokojem 😉 Mały czuje to co Ty - więc jeśli Ty będziesz się denerwowała bo np. Ciebie boli a jemu nadal nie wychodzi to on to wyczuje i będzie reagował płaczem.. Rób to pewnie to dziecko szybko się nauczy 😉
A położne masakra z tego co mówisz.. u nas babki spokojnie tłumaczyły i pokazywały co i jak...

• Mamusia
wiem tylko wiesz hormonki jeszcze nie zeszly zreszta wystraczy ze ktos napisze smska z zyczeniami albo maly sie usmiechnie przez sen a ja placze a najgorsza jest ta wzbierajaca niemoc jak opatrzysz jak twoj dzdizus placze i jestes bezsilna bo to nie tylko od ciebie zalezy on tez musi chciec zalapac ojj boziu ja chyba umre ze strachu zanim o podrosnie 😮

• Mamusia
Martuśka bedzie dobrze u mnie też był na początku problem 🙂 ale przyszla normalna polożna i mi pokazała jak najlepiej dostawić dziecko do cyca raz drugi i sie udało 🙂Marta spróbuj zanim dostawisz małego do cyca trochę usunąć pokarmu żeby pierś była trochę mniejsza to lepiej sobie chyci 🙂

O Ty! już zapomniałam o tych żelkach a teraz znowu mam ochotę;p;p

Martuś cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości 😉 Ja Ci powiem tak.. myślałam przy Kubku, że będę spokojna jak się tylko urodzi - bo będę go mieć na oku;p - ale tak naprawdę dopiero od tego czasu zaczynasz się trzęść o swoje dziecko.. i będziesz się bała już do końca życia...

A jak Aleskik płacze to go przytulaj 😉 Wypracujecie w końcu jego ulubioną pozycję, która będzie działała zawsze (Kubek od zawsze np. lubił przytulać się pionowo chowając główkę między siebie a mnie 😉)