Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hihi spoko czekamy Iza 😜
A tak to jest niestey ze ludzie nie mysla o przyszlosci tych dzieci majac taka sytuacje zal mi tych dzieci ktore sie w takich rodzinach rodza 😞
moja kolezanka adoptowala 2 lata temu chlopczyka mial pare miesiecy matka go oddala bo nie miala go jkak utrzymac a teraz po 2 latach Ala wziela jego rodzona siostre bo ta laska znow urodzila i znow nie miala jak go utrzymac nosz kurwaaaa jak tak mozna robic dzieci a potem je oddawac jak zabawki??? nawet do zabawki sie przywiazujesz 😞
ale niestety stety dla Ali bo dzieki temu ma sliczna zdrowa parke dzieci (sama nie moze miec)

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mortishia24 napisał(a):
hihi spoko czekamy Iza 😜
A tak to jest niestey ze ludzie nie mysla o przyszlosci tych dzieci majac taka sytuacje zal mi tych dzieci ktore sie w takich rodzinach rodza 😞
moja kolezanka adoptowala 2 lata temu chlopczyka mial pare miesiecy matka go oddala bo nie miala go jkak utrzymac a teraz po 2 latach Ala wziela jego rodzona siostre bo ta laska znow urodzila i znow nie miala jak go utrzymac nosz kurwaaaa jak tak mozna robic dzieci a potem je oddawac jak zabawki??? nawet do zabawki sie przywiazujesz 😞
ale niestety stety dla Ali bo dzieki temu ma sliczna zdrowa parke dzieci (sama nie moze miec)

w dodatku maja malutkie mieszkanie bo jest tam tylko salon i kuchnia
tu w holandii kontroluja od 7 miesiaca ciazy czy wszystko jest przygotowane na przyjscie dziecka bylam tym troche oburzona ale przynajmniej tu nie ma patologii tak jak w polsce

• Mamusia
i tak powinno byc choc wiesz czasem para chce miec dzidzie mimo malutkiego mieszkania i malych dochodow ale jak nie ma tych dochodow wogole no to sorry 😞 dziecko kosztuje dopiero teraz zdaje sobie sprawe jak duzo i mnie prawie na nie nie stac a oboje pracowalismy i mielismy 2 wyplaty poki sie macierzynski nie skonczyl i teraz widze ze z jednej nie damy rady a co dopiero aaa szkoda gadac

Mortishia24 napisał(a):
i tak powinno byc choc wiesz czasem para chce miec dzidzie mimo malutkiego mieszkania i malych dochodow ale jak nie ma tych dochodow wogole no to sorry 😞 dziecko kosztuje dopiero teraz zdaje sobie sprawe jak duzo i mnie prawie na nie nie stac a oboje pracowalismy i mielismy 2 wyplaty poki sie macierzynski nie skonczyl i teraz widze ze z jednej nie damy rady a co dopiero aaa szkoda gadac

no tak z jednym dzieckiem jeszcez idzie ale dwujka jeszcze jedno po drugim lekka przesada i jeszcze nadzur komorniczy nie splacali kredytu jak dziecka nie bylo a teraz drugie w drodze oni naprawde sa nie odpowiedzialni i tak jak mowisz szkoda tych dzieci

dobra kochaniutka koniec smetow hihihii
ide sie wykapac i pojde zobaczyc na nowe mieszkanie bo przestalo padac moze uda mi sie obrocic miedzy deszczem

magda123 napisał(a):
babolki dałam młodemu butelkę i zjadł 60 ml. to dobrze czy mało jak na pierwszy raz i jeszcze cyca se zjadł

a tak to bry szprotunie 😘

jezeli z dniami bedzie mu sie zwiekszala ilosc to dobrze

• Mamusia
mój półroczniak 🙂

tu che zdjąć buta

• Mamusia
hej babki mam dobre wieści mój szkrabek zaczyna już powoli normalnie jeść jeszcze trochę są problemy ale może mu ta pierdolona anemia minie jak organizmowi dostarczy więcej żelaza 🙂 i nawet różne zupki i obiadki zajada jestem z niego bardzo dumna 🙂 może w końcu będzie wszystko w porządku tfu tfu żeby nie zapeszyć 😉

co do tej sytuacji z jednym dzieckiem i drugim na karku to nie zajefajnie mają
ja sama teraz wiem co to znaczy jak Ł stracił robotę zero dochodów gdyby nie moje stypendium z uczelni + pomoc rodziców to sami byśmy nie mieli z czego żyć
a pracy wcale kurw nie ma a jak jest to szukają osób z doświadczeniem tylko skąd je wziąć jak nikt cie przyjąć nie chce.. Polska kraj wielkich możliwości brak słów normalnie
my już podjęliśmy decyzje jak się obronie z licencjatem to wyjeżdżamy z Polski do mojej sis ona przynajmniej wie ze żyje
bo tu nie ma przyszłości jak nie zarabiasz min. 3 tysięcy zeby zyc w miare normalnie to licz się z każdym groszem i klep biedę bo te minimalne wypłaty to na dziecko nie starcza a co dopiero na załóżmy całą 3 osobową rodzinę. Tak jak w naszym przypadku było wynajmuj jeszcze mieszkanie i cała wypłata idzie na mieszkanie a gdzie reszta? żal w tej Polsce po prostu żal..

jula napisał(a):
hej babki mam dobre wieści mój szkrabek zaczyna już powoli normalnie jeść jeszcze trochę są problemy ale może mu ta pierdolona anemia minie jak organizmowi dostarczy więcej żelaza 🙂 i nawet różne zupki i obiadki zajada jestem z niego bardzo dumna 🙂 może w końcu będzie wszystko w porządku tfu tfu żeby nie zapeszyć 😉

co do tej sytuacji z jednym dzieckiem i drugim na karku to nie zajefajnie mają
ja sama teraz wiem co to znaczy jak Ł stracił robotę zero dochodów gdyby nie moje stypendium z uczelni + pomoc rodziców to sami byśmy nie mieli z czego żyć
a pracy wcale kurw nie ma a jak jest to szukają osób z doświadczeniem tylko skąd je wziąć jak nikt cie przyjąć nie chce.. Polska kraj wielkich możliwości brak słów normalnie
my już podjęliśmy decyzje jak się obronie z licencjatem to wyjeżdżamy z Polski do mojej sis ona przynajmniej wie ze żyje
bo tu nie ma przyszłości jak nie zarabiasz min. 3 tysięcy zeby zyc w miare normalnie to licz się z każdym groszem i klep biedę bo te minimalne wypłaty to na dziecko nie starcza a co dopiero na załóżmy całą 3 osobową rodzinę. Tak jak w naszym przypadku było wynajmuj jeszcze mieszkanie i cała wypłata idzie na mieszkanie a gdzie reszta? żal w tej Polsce po prostu żal..

jula jasne jak macie okazje to wyjezdzajcie siostra napewno wam pomoze zaklimatyzowac sie tam.
za kazdym razem jak jestem w polsce to zakupy mnie przerazaja. prawie nic nie kupie a stowy juz nie ma.

• Mamusia
u nas nocka tez okej tylko ja sie obudzilam po 5 na siusiu i potem nie umialam zasnac a jak w koncu zasnelam to za chwile po 6 mlody wstal i zaczal spiewac i jeczec 😁
Wczoraj zauwazylam ze tak dziwnie oddycha oprzez buzie jakby sie zapowietrzal i kurde zastanawia mnie od ktorego m-ca dzieci probuja oddychac ustami bo jak to nie to to pojde z nim do lekarza bo naprawde to dziwnie wyglada 😮