Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jeśli w ciąży nastąpi znaczące podwyższenie temperatury, wówczas należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem prowadzącym. Nie wolno zwlekać z konsultacją i czekać, aż gorączka sama ustąpi. Bardzo istotne jest to, aby w tym czasie nie przyjmować żadnych leków, bez uprzedniej konsultacji z lekarzem. Ma to znaczenie przede wszystkim w pierwszym trymestrze ciąży, bowiem wiele leków ma bardzo teratogenne działanie na płód, przez co decyzji o ich podaniu nie można podejmować samodzielnie.

• Mamusia
jula napisał(a):
no wczesniej pisałam chyba ze angina mnie dopada ale bol gardla ustapil zostal katar i taki marny kaszel od 3 dni nie mialam wyzszej temparatury niz 36,5 a dzis mam takie dziwne napady goraca teraz i jak zmierzylam temperature to bylo 36.9

to nie jest gorączka masz osłabiony organizm po prosu 😉

• Mamusia
tyle tez wiem ze mamy podwyzszona tempke tylko u mnie jest dziwnei bo ja nigdy nie mialam stalej 36.6 zawsze ponizej tak do 36 a dzis mam az 37 co mnie zdeka przeraza bo nie wiem jak mam interpretowac ten wynik myslalam ze moze ktoras z was cos poradzi bo juz w ciazy bylyscie..

• Mamusia
jula napisał(a):
tyle tez wiem ze mamy podwyzszona tempke tylko u mnie jest dziwnei bo ja nigdy nie mialam stalej 36.6 zawsze ponizej tak do 36 a dzis mam az 37 co mnie zdeka przeraza bo nie wiem jak mam interpretowac ten wynik myslalam ze moze ktoras z was cos poradzi bo juz w ciazy bylyscie..

pij plyny i chładzaj cialo np mokrym ręcznikiem ale to jeszcze nie gorączka.Sprawdzaj czy sie nie podnosi.Temperatura skacze o godzinie ok 21 wszej,15 tej