Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

gosia2301 napisał(a):
no dlatego śpie ile sie da ☺️ 😁a jutro nie pośpie na 8.15 ktg pewnie z 4 godziny mi to zejdzie 😞

ja wogole nie mam tego badania tutaj
w poniedzialek moja akuszerka sie ze mna pozegnala i powiedziala ze nie sadzi ze sie jeszcze spotkamy bo na jej oko powinnam urodzic do terminu.
Zobaczymy czy sie mylila czy nie.

gosia2301 napisał(a):
no dlatego śpie ile sie da ☺️ 😁a jutro nie pośpie na 8.15 ktg pewnie z 4 godziny mi to zejdzie 😞

w poniedzialek moja akuszerka sie ze mna pozegnala i powiedziala ze nie sadzi ze sie jeszcze spotkamy bo na jej oko powinnam urodzic do terminu.

• Mamusia
sweety napisał(a):
gosia2301 napisał(a):

a ja mam je bardzo późno bo 2 dni przed terminem 🤢 no nic kazali przyjechac to pojade a moze pocieszy Ci to ze ja ostatnio byłam na wizycie 30 sierpnia i od tej pory nigdzie mi nie kazali chodzic tylko czekac na poród a jak nic sie nie wydarzy to własnie mam jechac na to badanie 🤨

gosia2301 napisał(a):
sweety napisał(a):
gosia2301 napisał(a):

a ja mam je bardzo późno bo 2 dni przed terminem 🤢 no nic kazali przyjechac to pojade a moze pocieszy Ci to ze ja ostatnio byłam na wizycie 30 sierpnia i od tej pory nigdzie mi nie kazali chodzic tylko czekac na poród a jak nic sie nie wydarzy to własnie mam jechac na to badanie 🤨

no to akurat dla mnie normalne bo tu wogole nic nie robia.
moja mama stwierdzila ze oni nic nie robia bo sprawdzaja czy niemowle jest silne jak jest to przezyje jak nie to trudna.
Ostatnio znalazlam na necie ze w holandii jest najwieksza umieralnosc noworodkow.
Pewnie nie bez powodu.Gnojki 😠 😠 😠

• Mamusia
ech kurde w Polsce ktg robia juz miesiąc przed terminem i dlatego to dla mnie dziwne 😞przekichane masz w tej Holandii chociaz powiem Ci tak w tamtym roku zmarł mi synek chodziłam do gina Polaka który badał mnie raz jak stwierdził ciąze potem miałam usg w18 tyg totalna olewka bo twierdził ze tu nie bada sie ginekologicznie później zaszłam w ciąze zmieniłam lekarza na austyjaka chodziłam co miesiąc na każdej wizycie badanie i usg więc jak sie chce to sie potrafi uważam ze niektórzy podchodzą do tematu totalnie olewczo ech kurde jak mówia co kraj to obyczaj. Nie martw się na pewno wszystko bedzie dobrze synus urodzi się silny i zdrowy 🙂

mam nadzieje bo chyba pozabijam te pindy.
jak jezdzilam do polski to gin tez wszystko robil za wizyte placilam tylko 90 zl. a tu place 250euro za nici jak musialam isc do dentysty to mi odmowil pomocy bo ze wzgledu na ciaze nie mogl zrobic zdiecia a w pl zrobili mi na wyczucie. naprawde tutaj jest banda debili nie lekarzy.

• Mamusia
sweety napisał(a):
jak jezdzilam do polski to gin tez wszystko robil za wizyte placilam tylko 90 zl. a tu place 250euro za nici jak musialam isc do dentysty to mi odmowil pomocy bo ze wzgledu na ciaze nie mogl zrobic zdiecia a w pl zrobili mi na wyczucie. naprawde tutaj jest banda debili nie lekarzy.

na prawde paranoja niby taki rozwinięty kraj a opieka przedpotopowa 😠a jakies usg chociaż raz miałąś czy tez nie?

gosia2301 napisał(a):
sweety napisał(a):

na prawde paranoja niby taki rozwinięty kraj a opieka przedpotopowa 😠a jakies usg chociaż raz miałąś czy tez nie?

ostatnie w czerwcu

gosia2301 napisał(a):
aha pewnie prenatalne w 24 tygodniu no to takie w szpitalu tez maiłam ostatnio w czerwcu a tak na wizycie u lekarza zawsze mi sprawdzał serduszko i wymiary

nie to bylo zwykle na prenatalne ja sie nie zgodzilam namawiali mnie w dwunastym tygodniu ze wzgledu na duza ilosc noworodkow z syndromem dauna

• Mamusia
hej laseczki,meldujemy sie.wczoraj wrociliśmy do domku,byl pierwszy krotki spacerek ze szpitala do domciu.Mały jest bardzo grzeczny,plecze tylko wtedy jak sygnalizuje,ze chce jesc albo jets śpiący.Porod..no cóż...jak porod,do łatwych nie należal ale perzpiękna atmosfera na porodowce,kochane połóżne,no i oczywiście tata wspomagający mamę,to bylo cudowne przeżycie.
Mały oczraowal wszystkich,a na oddziale oczko personelu z ust nie shchodzilo jego imie.Byliśmy bardzo dumni 🙂.
Mam nadzieje,ze wieczorkiem wpadne do Was i pogadamy troszeczke.Caluje Was kochane mocniutko

• Mamusia
sweety napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
aha pewnie prenatalne w 24 tygodniu no to takie w szpitalu tez maiłam ostatnio w czerwcu a tak na wizycie u lekarza zawsze mi sprawdzał serduszko i wymiary

nie to bylo zwykle na prenatalne ja sie nie zgodzilam namawiali mnie w dwunastym tygodniu ze wzgledu na duza ilosc noworodkow z syndromem dauna

a tu robią nie pytając własnie w 12 i 24 tygodniu organ screening tzn patrzą czy wszystko w porządku z narządami dzidzi tzn robili bo teraz kumpela jest w ciązy i kazali jej juz robic prywatnie i musi płacić

• Mamusia
maluda napisał(a):
hej laseczki,meldujemy sie.wczoraj wrociliśmy do domku,byl pierwszy krotki spacerek ze szpitala do domciu.Mały jest bardzo grzeczny,plecze tylko wtedy jak sygnalizuje,ze chce jesc albo jets śpiący.Porod..no cóż...jak porod,do łatwych nie należal ale perzpiękna atmosfera na porodowce,kochane połóżne,no i oczywiście tata wspomagający mamę,to bylo cudowne przeżycie.
Mały oczraowal wszystkich,a na oddziale oczko personelu z ust nie shchodzilo jego imie.Byliśmy bardzo dumni 🙂.
Mam nadzieje,ze wieczorkiem wpadne do Was i pogadamy troszeczke.Caluje Was kochane mocniutko

Maludziu kochana tak strasznie sie ciesze że już jest Miłoszek ucałuj słodziaczka jak znajdziesz chwilkę to zajrzyj czekamy z niecierpliwością 🙂