Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia ja nie chodzilam do szkoły rodzenia 🙂 po prostu z lenistwa natomiast teraz też bym nie poszła z braku czasu 🙂 ale jeśli masz ochotę iść to po prostu idz 🙂i niestety ni wypowiem się ani za ani przeciw 🙂 Ale jak pójdziesz to podziel się wrażeniami 🙂

• Mamusia
nie poruszam tego tematu.
pomyślalam sobie że nie będe go pytać o zdanie i będę kupować ciuszki i jakieś tam drobiazgi. a na większe zakupy pojadę z nim. niech sie złości nie interesuje mnie to. to jest tak samo moje jak i jego dziecko- wiec mam też coś do powiedzenia. dobrze myślę?

O mamuśki jesteście?? 😁
Emilka ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia i uważam, że koniecznie do szczęścia nie jest to potrzebne ale podobno warto 😉 ! - że masz tam ćwiczenia przygotowujące do porodu, 2 - uczysz się oddychać a to ważne (ja np. nie umiem i dusiłam się jak rodziłam Kubę, bez tlenu się nie obeszło) no i pokazują jak się maluszkiem zajmować 😉 Ja gdybym miała możliwość to bym pewnie poszła

emiliaszustka napisał(a):
nie poruszam tego tematu.
pomyślalam sobie że nie będe go pytać o zdanie i będę kupować ciuszki i jakieś tam drobiazgi. a na większe zakupy pojadę z nim. niech sie złości nie interesuje mnie to. to jest tak samo moje jak i jego dziecko- wiec mam też coś do powiedzenia. dobrze myślę?

Masz rację 😉 Poza tym to Ty myślisz racjonalnie w tym wypadku - potem będzie wielkie liczenie i ograniczanie się bo naprawdę sporo rzeczy trzeba kupić, a co za tym idzie wydać kupę kasy.. Ja po każdym zakupach informowałam mojego, że muszę z nim porozmawiać i coś mu pokazać 😁 a ten twardziel rozczulał mi się nad każdymi śpioszkami 😁 hehe

• Mamusia
dobrze myślisz ja zaczęłam robić zakupy jak byłam w 7 miesiącu tzn.te większe czyli(łóżeczko materac,wanienka,)tyle ,że to była zima i inaczej się czułam niż teraz i nie wiem czy dała bym radę kupić potem. 🙂A jeśli chodzi o ubranka to już kiedyś pisalam ,że kupowałam póżniej nie ze względu na zabobony tylko nie wiedziałam jakie duże urodzi się dziecko 😁