Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tu macie artykuł na temat kupki dla Iwon 🙂
http://babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,2358.html

Kupka niemowlęcia karmionego piersią

Zwykle są to dwa do czterech wypróżnień w ciągu doby. Powinny one mieć żółte zabarwienie i wyglądem przypominać średnio ścięta jajecznicę. W kupce mogą pojawić się niewielkie grudki oraz pasemka śluzu. Kupka może mieć lekko kwaśny zapach. Czasem zawartość pieluszki będzie imponująca i pielucha sobie z nią nie poradzi, a innym razem będzie to malutka kupka. .Może się zdarzyć też, że maluch nie zrobi kupki wcale nawet przez kilka dni. Jest to związane z tym, że mleko matki jest doskonale i można by powiedzieć w całości przyswajalne Jednak gdyby osesek był niespokojny, miał wzdęty brzuszek i mały apetyt, zgłoś się z nim do pediatry.

Kupka niemowlęcia karmionego sztucznie

Zwykle są to jedna lub dwie kupki na dobę. Swoją konsystencją przypominają ciastolinę, są w żółtawym kolorze, choć mogą zabarwiać się na odcienie jasnobrązowe. Robienie kupki, maluszkowi karmionemu sztucznie może sprawiać trudność. Mogą wystąpić nawet zaparcia.

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mój ma dzisiaj granie ..ale w domu na kompie bo mu z gry bana zdjęli... 😠
a ja robię z Melką makietę stacji metra do szkoły 😉 już mnie szlag przy tym trafia...nie wiem jak ja się z czym wyrobię 🤔 nauczycielki to dają rodzicom zajęcie na weekend, wiadomo,że dziecko w pierwszej klasie nie zrobi tego samo...

magda123 napisał(a):
kama mój tak już sie ślini od dawna ze az czasem ma bluzki mokre 🙂
No własnie moja to od jakiegoś dobrego tygodnia sie tak slini i tak jak mówisz...bluzki całe mokre...wydaje mi sie ze zęby szybciej bèdà wychodzic a tak sie zaczynaja wyzynac po 4 miesiàcu...Jak te dzieci nam szybko rOsnĄ... 🙂

Dzięki Magda 🙂

Kama - może mała weszła w ten okres kiedy dziecko wytwarza więcej śliny a jeszcze nie umie sobie znią poradzić 🙂 zwykle jest to przełom 3-4 miesiąca więc wcale nie muszą to być zęby:P:P

A mój ani się nie ślini ani nic;p ze śliną to chyba kwestia tego, że jak przeszłam na butlę to mu za duży smokl dałam i może lepiej mu idzie teraz połykanie nadmiaru 🙂
A i ocknęłam się dzisiaj, że nie ropiała mu szczepionka (ta pierwsza po porodzie..:/) a teoretycznie powinna się zaobierać i zostawić ślad (blizenkę) taką jaką wszyscy.. on nie ma śladu po szczepionce w ogóle...

magda123 napisał(a):
no niestety Iwona zgadza się jak szczepiłaś bezpłatną to musisz to dokończyć 🙂i nie możesz teraz zmienić

no to dałam ciała.... 😞 a tak biedactwo płakało przy poprzednim szczepieniu aż się mi raz zaniosła po drugim zastrzyku myślałam,że jej zaoszczędze bólu....teraz wyślę tatusia- niech on na to patrzy ....

GoGr napisał(a):
Dzięki Magda 🙂

Kama - może mała weszła w ten okres kiedy dziecko wytwarza więcej śliny a jeszcze nie umie sobie znią poradzić 🙂 zwykle jest to przełom 3-4 miesiąca więc wcale nie muszą to być zęby:P:P

A mój ani się nie ślini ani nic;p ze śliną to chyba kwestia tego, że jak przeszłam na butlę to mu za duży smokl dałam i może lepiej mu idzie teraz połykanie nadmiaru 🙂
A i ocknęłam się dzisiaj, że nie ropiała mu szczepionka (ta pierwsza po porodzie..:/) a teoretycznie powinna się zaobierać i zostawić ślad (blizenkę) taką jaką wszyscy.. on nie ma śladu po szczepionce w ogóle...

Gosia ja też nie mam śladu po szczepionce 😉 i Majci też nie ropiało...

Iwonaa napisał(a):
magda123 napisał(a):
no niestety Iwona zgadza się jak szczepiłaś bezpłatną to musisz to dokończyć 🙂i nie możesz teraz zmienić

no to dałam ciała.... 😞 a tak biedactwo płakało przy poprzednim szczepieniu aż się mi raz zaniosła po drugim zastrzyku myślałam,że jej zaoszczędze bólu....teraz wyślę tatusia- niech on na to patrzy ....
Ja to samo przechodziłam z mała tak biedna płakała a ja z nią-we wtorek znowu idziemy na szczepienie...oh już na samą myśl mi jej szkoda 😞