Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
Co tam u Was ?
Iwonko fajnie, że impreza była udana 🙂 - my jeszcze jesteśmy przed tym ważnym dniem dla naszej Kruszynki - (chrzciny będą 22.05)
Moja Nadia też już zaczyna siedzieć sama. Znów ma fazę płaczu i plucia mlekiem... 😞 W środę idziemy na szczepienie i zobaczymy ile przybrała na wadze - bo nie chce jeść 😞 Mam problem z kupnem mleka - jesteśmy od świąt u rodziców, więc zabrałam zapas mleka na tydzień. A w tym tygodniu okazało się, że nie ma Nutramigenu już w aptekach nie mamy recepty - bo dopiero w środę pójdziemy do lekarki (jak wrócimy do domu)..... kupiliśmy 2 pudełka bez recepty. A dalej nie wiem ...... co będzie - gdzie kupimy i czy w ogóle kupimy mleko..... 🤨
Iwonko wstaw zdjęcie nowego zakupu....ja też rozglądałam się za krzesełkiem i mam zamiar coś zamówić w tym tyg. ale nie mogę się zdecydować......

• Mamusia
Jakie (jakiej firmy) macie lub macie zamiar zakupić foteliki samochodowe? - (moja Mała już prawie wyrosła z fotelika do 9 kg) - musimy koniecznie i jak najszybciej kupić wygodny, bezpieczny i dobry fotelik (Nadia dużo spędza czasu w samochodzie - jeździ z nami ok 600 km tygodniowo).

• Mamusia
Witam, jestem grudniową mamuśką, moja córcia urodziła się 1 grudnia, była malutka bo miała 2600 i 50cm. Żałuję, że nie znalazłam tego forum jak byłam w ciąży Mam do Was pytanko, a raczej prośbę o poradę. 1 lipca wracam do pracy, do tej pory Martynka była karmiona wyłącznie piersią, napiszcie mi proszę jak najlepiej rozszerzyć dietę? Co podawałyście na początku i w jakich ilościach? Bardzo proszę o poradę, dziękuję

• Mamusia
witaj justys 🙂

ja rozszerzyłam dietę w 4 miesiącu mojego syna, i była to marchewka w dwóch trzech łyżeczkach ,potem był dodany kolejny składnik , i obserwacja czy maleństwo nie jest uczulone 🙂 i możesz wprowadzić jabłuszko lub tartą marchewkę jako deserki 🙂 a potem stopniowo 🙂
Chyba ,że chcesz dawać gotowe obiadki to w sklepach jest pełno w odpowiednich miesiącach 🙂

heh.. ja nawet nie wiem jakiej firmy co mamy 😁
wszystko otrzymaliśmy w spadku:P
krzesełko jest chicco - Kub już prawie z niego nie korzysta więc powoli przerzucam do niego Matika 🙂
Fotelik ten do 9 kg też mamy z chicco, ale te następne już nie wiem:P ale cieszę się bo nie musimy ich przynajmniej wybierać, kupować:P teraz Kub jeździ na tym przejściowym a już dostaliśmy 2 "dorosłe" foteliki 😁 więc niedługo będzie można przerzucić Kubę do większego i Matika do Kubusiowego 😁

co tam? co tu taka cisza? gdzie się dziewczyny podziewacie?

Cześć dziewczyny 😘 trochę mnie tu nie było ☺️
U nas bez wiekszych zmian, Maja cały czas ślini się niesamowicie i wpycha wszystko do buzi,dzisiaj nawet podniosła jej się temperatura ale w dziąsełkach nic nie widzę 😉 mam też nadzieję,że to nie żadna infekcja, bo katarek też ma 😞
jeśli chodzi o akcesoria to my też prawie wszystko dostaliśmy, ale jakiej firmy ciężko stwierdzić bo bynajmniej nic na foteliku nie pisze 😁 😁 pewnie jakiś zwykły 😁 😉
czy mniej wygodny od firmowego?- nie wiem 😁 musiałabym być niemowlakiem by to stwierdzić, wydaje mi się, że czasami po prostu płaci się za metkę...
krzesełka Mai jeszcze nie kupujemy, bo nie jest gotowa by siedzieć w nim sama, jeszcze nie usiedzi samodzielnie, więc nie będę jej przemęczać kręgosłupka 🙂
a jeśli o mnie chodzi, to mam doła bo znów przytyłam 😞 😞 😞- obżartuch się zrobiłam ☺️ ☺️ ☺️ no i znalazłam sobie nową zabawkę, zostałam konsultantką Avonu- ciekawe ile pociągnę .....

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
Iwonka - tak naprawdę nie chodzi o firmę fotelika, żeby miał firmową metkę 🙂- tylko chciałam poznać Wasze zdania jaki jest dobry.
A ja dzisiaj opłaciłam chrzciny - bo jutro wracamy do domu - a chrzcimy Małą w mojej rodzimej parafii.
Nadia dzisiaj była strasznie marudna - chyba ząbki - ale jeszcze nic nie widać...?
dobrej nocki 🙂

anita123 napisał(a):
Cześć Mamusie 🙂
Iwonka - tak naprawdę nie chodzi o firmę fotelika, żeby miał firmową metkę 🙂- tylko chciałam poznać Wasze zdania jaki jest dobry.
A ja dzisiaj opłaciłam chrzciny - bo jutro wracamy do domu - a chrzcimy Małą w mojej rodzimej parafii.
Nadia dzisiaj była strasznie marudna - chyba ząbki - ale jeszcze nic nie widać...?
dobrej nocki 🙂

Anitko nie zrozum mnie źle, po prostu ja Ci nie pomogę, wiem,że o metkę Ci nie chodzi, ale ja nie wiem który jest najlepszy, bo tak z Amelką jak i teraz używamy jakiegoś..... nie wiem właściwie jakiego bo nawet nazwy firmy na nim nie ma hehe 😁 fotelik jak fotelik ,nie mam porównania 😉
mnie to ogólnie się wydaje,że naszym Maluchom w tym niewygodnie , leżą takie zwinięte w kłębek....

magda123 napisał(a):
hahahaha a ja oriflamu wymienimy się kosmetykami 😁 😁 😁 😁

Madzia a dajesz chociaż radę?, bo ja to myślę, ze może pierwsze zamowienie jakoś wyjdzie a potem pewnie nie dam rady tak by się opłaciło...

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
magda123 napisał(a):
hahahaha a ja oriflamu wymienimy się kosmetykami 😁 😁 😁 😁

Madzia a dajesz chociaż radę?, bo ja to myślę, ze może pierwsze zamowienie jakoś wyjdzie a potem pewnie nie dam rady tak by się opłaciło...

a to różnie bywa 🙂

a JA WŁAŚNIE ZREZYGNOWAŁAM Z ORIFLAME:d
byłoby super gdybym umiała się powstrzymać i nie zamawiała sobie ☺️ wtedy nawet bym coś zarobiła bo zamówienia dość ok były:P ale gośka nie ma silnej woli i nie dość, że zamawiała za całą "zarobioną" kasę to jeszcze musiała dopłacać 😁
już nie zamawiam (w ten pon już nie robiłam zamówienia:P) i pewnie jak przestaną katalogi przychodzić to moje potrzeby też się zmniejszą bo do sklepu mi się nie będzie chciało iść 😁