Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
http://allegro.pl/item1192036820_wozek_verso_wiosenna_promocja_titi.html a ja taki bym chciała ale czerwony 🙂

Ola zwróć uwagę na kola, muszą byc na tyle duże zeby bez kłopotu szło prowadzić wózek po śniegu a tego w Pl nie brak. Najlepsze sa pompowane.

właśnie szwagierka ma z kołami pompowanymi i razem stwierdziłysmy że to niewypał... nie lubie tego wózka...a koleżanka ma twarde koła własnie jak w tym pomarańczowym i super sie prowaddzi na śniegu jak się zablokuje koła oczywićsie 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Aga jeśli dużo będziesz jeździć samochodem to nosidełko będę super. Ale na spacer w Polsce w grudniu to już nie za bardzo bo to będzie maleństwo a mrozy potrafią być srogie. A do ciepłych miesięcy to wyrośnie na pewno z tego nosidełka.

Ale lepiej miec niż nie mieć, nawet jak do sklepu pojedziesz czy do przychodni, fotelik jest niezbędny.

No w przychodni zawsze się przydało aby nawet pobujać dziecko gdy się czekało w kolejce,i wogóle nawet Oliwke w nosidełku na początku karmiłam jak zaczynała jeść już ze słoiczków. Później kupiliśmy jej w bydgoszczy w markecie drewniane krzesełko ze stoliczkiem firmy klupś,i głupota zrobiła swoje,paragon wyrzuciliśmy a po miesiącu jak małą wsadziliśmy do krzesełka pękł paseczek i dziecko prawie dołem wypadło. Dla tego już nigdy krzesełka do karmienia z drewna lepiej kupić plastik. Jedyne co to Oliwka teraz ma z tego krzesełko i stolik do jedzenia czy rysowania.

Widzisz a prawie kupiłam to krzesełko 🤪 dobrze ze w końcu kupiliśmy CHICCO

• Mamusia
Ja na pewno nie kupię fotelika bo wiem, że go nie będę używać a więc tylko bym kasę straciła a fotelik by stał i był używany raz na ruski rok. A mam za mało miejsca w mieszkaniu, żeby je jeszcze zagracać 🙃 Co do butelek to rzeczywiście piszą o tym BPA ale dla mnie to już paranoja wiadomo, że człowiek stara się ochronić swoje dziecko i pewnie ja też kupię nowe bez tego BPA ale teraz to nawet chleb jest rakotwórczy bo ma więcej chemii w sobie niż mąki. Kiedyś matki miały tylko to co dostały po staniu pięciu godzin w kolejce i wtedy nie myślały czy to jest rakotwórcze i jakoś żadna z nas na raka nie umiera 🙂 Kto ma go mieć to będzie mieć.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ja na pewno nie kupię fotelika bo wiem, że go nie będę używać a więc tylko bym kasę straciła a fotelik by stał i był używany raz na ruski rok. A mam za mało miejsca w mieszkaniu, żeby je jeszcze zagracać 🙃 Co do butelek to rzeczywiście piszą o tym BPA ale dla mnie to już paranoja wiadomo, że człowiek stara się ochronić swoje dziecko i pewnie ja też kupię nowe bez tego BPA ale teraz to nawet chleb jest rakotwórczy bo ma więcej chemii w sobie niż mąki. Kiedyś matki miały tylko to co dostały po staniu pięciu godzin w kolejce i wtedy nie myślały czy to jest rakotwórcze i jakoś żadna z nas na raka nie umiera 🙂 Kto ma go mieć to będzie mieć.

Jak chcesz wyjść ze szpitala bez fotelika ?? Nikt Cie nie wypuści Kasiu. Lepiej pogadaj o tym w szpitalu czy możesz od razu do wózka zabrac ale jeszcze nie słyszałam żeby komuś pozwolili.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Nie wiem nawet jak jest to u mnie w szpitalu. Ale dla mnie to dziwne bo przecież to jest przymuszanie do zakupu czegoś co komuś jest nie potrzebne. Jak coś to po prostu pożyczę od znajomej która już ma córeczkę 🙂 🙂

Po części tak, na szkole rodzenia będzie o tym mowa. Najlepiej pożyczyć dla świętego spokoju.

Nie wiem jeszcze jaki kupie pojadę jeszcze do sklepu i zobaczymy jakie są pogadam ze sprzedawcą... i o... poza tym rodzice sie uparli że wózek kupią:P a co do nosidełek u nas w polsce nie patrzą w czym dziecka przewozic bedziesz ze szpitala można nawet w tym wkładzie z wózka z budą lub w rożku...bynajmniej tu u nas... ale ja jestem za fotelikiem to napewno bezpieczniejsze a wracajac zimą można dużo ryzykować...

• Mamusia
Zabawka Aga fajna ale na pewno już dla dziecka tak myślę około 8 miesięcy poza tym ja bym tego nie kupiła bo bym miała wrażenie, że po dłuższej zabawie dziecko bolą pachwiny od tego stania i opierania się dupką i kroczem o materiał co tam jest. Wiadomo niby się podpiera na nóżka ale nawet na zdjęciu widać, że dziecko jeszcze na nogach nie jest stabilne i bardziej opadają na podłogę niż na niej stoją. Ja jeszcze nie wiem jaką chce bujaczkę 🤨 Muszę popatrzeć poza tym nawet nie wiem czy kupię. Jeśli będzie grzeczne to kupię jak będzie starsze i będzie już chwytać zabawki nad głową a jak będzie niespokojne jako niemowlę to wtedy pomyślę jaką kupić 🙂

• Mamusia
A co do wózka to mam na oku te:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1110936441
http://allegro.pl/show_item.php?item=1140284641
http://allegro.pl/show_item.php?item=1140285312
http://allegro.pl/show_item.php?item=1136089956- ale tylko z matowym obiciem nie z tym świecącym 🙂

• Mamusia
Są piękne wózki które mnie olśniewają ale kosztują 700 funtów czyli jakieś 3000 zł na polskie 🙃 A wózek to wiadomo jest rzecz która dość szybko się zużywa i nie chce takiego drogiego. Te dwie nazwy co napisałaś wózków też są śliczne jeden jest nawet wysyłany za granicę też 🙂 Ja kupię jak tylko dostane becikowe po porodzie wcześniej nie kupuję 🙂

• Mamusia
No pewnie to zawsze kasa dodatkowa a więc się nie odczuje tego wydatku to czemu nadszarpywać wypłatę 🙂 Ja z wypłaty męża to kupię tylko łóżeczko i może komodę jak mi się nie uda kupić z kasy którą dostane po 25 tygodniu ciąży bo tutaj dają jednorazowo 190 funtów takiej zapomogi 🙂

• Mamusia
No to rzeczywiście zawsze jakaś kasa dodatkowa i to dość duża. Wiesz tutaj w Anglii żyje się zawsze lżej bo jak by było tak samo jak w Polsce to bym wolała się w swoim kraju męczyć a nie na obczyźnie 🙂 Także ja dużo rzeczy i tak kupiłam i kupie jeszcze z męża wypłaty. No ale jak się ma okazje na darmową kasę i wiem, że ją dostane to zawsze coś sobie mogę już zaplanować 🙂 Wszystko to co grube to zakupię z państwowych pieniędzy ale jeszcze ile drobnostek jest do kupienia to głowa mała 🙃

• Mamusia
No tak wydatek niestety rozkłada się na dwóch 🙂 Ja kupiłam już sobie orginalne z Pampersa pampersy bo była promocja i za 108 sztuk dała 10 funtów czyli jakieś około 50 zł 🙂 Mamusia też mi kupuje dużo rzeczy jak to babcia prawdziwa babcia już kocha swoją wnuczusie 🙂 Mi zostały tylko higieniczne rzeczy (szampony, oliwki itp.) no i rzeczy dla siebie do szpitala. Też myślę, że kupię Nivea Baby ale wiadomo co miesiąc mama nie będzie mi robić paczek z kosmetykami dla dziecka bo będą inne wydatki niż płacenie za kuriera kupę kasy. Pewnie zrobię zapas dla takiego niemowlaka a później przejdę po 3 miesiącach na Johnsons baby. Angielki używają tylko tej marki bo tu innej nie ma i dzieci są ładne bez wysypek i uczuleń.

Ufff zmeczona, nowa lampa wisi prasowałam i prasowałam i prasowałam jakies 3 h ale wyprasowałam wsio 🤪 Jupiiii 😁 Sebek ma jakies humorki i sie jakos dogadac nie mozemy ehh nie fajnie no ale moze jutro bedzie lepiej. Jutro jade po materac dla malej i dalej bede szukac mebelka bo nie mam gdzie rzeczy dać. W torbie juz koszulki recznik i szlafrok i tyle mi wpadło do głowy 😜 Aa powoli sie pakowac bede. No i chyba tyle.. aaaa nie. Bobas wsiego najlepszego 😘 Dobra ja juz uciekam do spanka miłych snów brzuszki 😘