Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂 Trochę nie będę w temacie, bo mam 15 stron do nadrobienia, a coś się wolno otwierają 😜 A zresztą nie wiem czy znajdę czas. Dzisiaj cały dzień mam zabiegany. Najpierw odebrać wyniki, potem do ginka, potem do firmy zwolnienie zawieźć, ale na końcu jaka mnie przyjemność czeka - wizyta u fryzjera 🙂 Jeszcze nie wiem co zrobię z włosami - to się okaże na fotelu 😁 Jak ja lubię zmieniać kolor włosów ahhh 😁 Także humor mi dopisuje 😁
Ciekawe czy ginekolog mi usg zrobi, bo ostatnio się nie kwapił 😠 A tak bym chciała zobaczyć mojego maluszka 🙂 Życzę Wam miłego dnia 🙂 Do napisania pod wieczór.
Jakoś nadrobiłam te strony 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No to Nina daj znać jak było u gina i wstaw zdjęcie po fryzjerze 🙂
Mój mąż dziś poszedł do lekarza i dostał skierowanie na gastroskopie i rezonans magnetyczny już od kilku lat ma problemy z kręgosłupem i żołądkiem 😞
Kończę bo Ewunia nie daje mi posiedzieć idę się z nia pobawić 🙂

• Mamusia
Hej brzuchatki 😘
Ale mam noc za sobą 😠 Nie mogłam spać bo mnie kolka męczyła, nie mogłam się ułożyć jakos o 5 dopiero usnęłam a Maksiu tez kilka razy sie budził ale włączał sobie projektor więc nie trzeba było do niego iść, kochane dziecko 😉 Mała właśnie dostała ciastko więc się wierci radośnie.
U nas dzisiaj brzydko 😞 Po południu idziemy do przychodni wreszcie sie zapisać jak nas znowu odeślą to się łańcuchami przykuje!

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Kropeczek napisał(a):
No to Nina daj znać jak było u gina i wstaw zdjęcie po fryzjerze 🙂
Mój mąż dziś poszedł do lekarza i dostał skierowanie na gastroskopie i rezonans magnetyczny już od kilku lat ma problemy z kręgosłupem i żołądkiem 😞
Kończę bo Ewunia nie daje mi posiedzieć idę się z nia pobawić 🙂

Mój ostatnio był na prześwietleniu takie miał bóle kręgosłupa i wyszło mu że ma jakiś ubytek i coś tam jeszcze wrodzonego co niby jest skutkiem nie brania przez matke kwasu foliowego w ciąży... a mała mu ostatnio skakała po plecach... ☺️

Mój maz ma dwa kręgi zrośnięte i lekarze wróżyli mu że przed 30 na wózku wyląduje, poczekamy zobaczymy. Jak mnie wnerwia to mu o tym przypominam żeby nie zapomniał kto ten wózek miałby pchać.

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Hej mamuśki 🙂
Widzę,że temat wózków 🙂,bardzo ładne te co przesłałyście 🙂
Ja gdybym mogła mieć pojedyńczy to mam upatrzony w barwach naszego klubu piłkarskiego Lecha Poznań,jest boski i kosztuje 1300 zł,no ale muszę mieć podwójny,bo jak Andrzej będzie wozić maluchy do złobka to tylko tak da radę.
Ja jestem zdecydowana i na pewno kupię ten,ale kolor czerwony albo zielony-http://allegro.pl/item1183190105_wozek_blizniaczy_x_twin_wozki_x_lander_gratisy.html

Dzisiaj wreszcie troche odespałam,czuje się o wiele lepiej,tylko plecy oczywiście dały o sobie znać i pachwina lewa mnie boli,no ale z tym to wiem,ze będzie coraz gorzej 😞

A tu skopiowałąm z innego forum jak się liczy miesiące ciąży,na pewno trochę pomoże 🙂
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

A to się Beatka rozpisałaś,ja obliczałam że każdy miesiąc ma ok 4 tyg 🙂 dla tego tek mi się myliło 🙂

Aga pomyliłaś mnie z Beatą 😞

😁 czytam i się śmieję z tego wózka:P hehe o matko... a ja obiadek robić pomału zaczynam... i się zaczynam zastanawiać nad poszukaniem mieszkania dla naszej 3... i jak tu wykąbinować kredyt... heh...

my też mamy troszkę dużo wydatków... teraz jeszcze malutka nam dojdzie... tak więc o... ale musimy zaryzykować bo jak tego nie zrobimy to nie damy rady... z rodzicami to wiadomo jak czasem dobrze czasem źle... i na swoim zawsze lepiej...

• Mamusia
W każdym razie nie ma to jak mieszkać samemu 🙂 Ale różnie się rzeczy układają. Nam się udało kupić mieszkanie za jakiś tam procent, za 15 tysięcy, nie wyobrażam sobie wziąć kredytu na 30 lat. Całe życie martwić się czy będzie na tą ratę. Z drugiej strony wynajmowanie wychodzi na to samo, a w sumie więcej i idzie to do czyjejś kieszeni, a i tak nie ma się własnego mieszkania. U ginekologa ok, krew dobrze, ale mam krwinki białe w moczu i muszę tabletki brać. Dziś nie robił usg, tylko na chwilę włączył i chwilkę popatrzył i serduszka dzidzi posłuchał i że wszystko gra 🙂 Muszę pobuszować w internecie i jakiś kolor fajny znaleźć 😁 Na włosy oczywiście.

swoje mieszkanie zawsze możesz sprzedac i spłacic kredyt albo wynająć i wtedy raty ci sie spłacają... wiadomo zawsze jest ryzyko ale trzeba próbować bo tak nigdy by sie nie doszło do wszystkiego... wiadomo nieraz się zdarza że sie nie uda ale trzeba próbować... 🙂

• Mamusia
Wiecie, jeśli się komuś powodzi i jest wysoko postawiony ( i nie boi się o utratę pracy), a nawet jeśli straci i ma pewność, że jest fachowcem i wszędzie znajdzie pracę, to może brać sobie taki kredyt. - Nie mam sił na poprawne składanie zdania 😉 wybaczcie 😉
U nas raz jest bardzo dobrze, bo mąż dużo zarabia, ale jak ma czasem przestój i jest bez pracy 4 miesiące i nie może znaleźć nowej to zaczynają się kłopoty i musimy pożyczać od moich rodziców. I wtedy jest naprawdę ciężko. A wiadomo, że różnie w życiu bywa.

• Mamusia
Nie muszę chyba dodawać, że pensja wynosi teraz u nas 1200 zł zarówno dla mężczyzny i dla kobiety, bo naprawdę jest ciężko z pracą, po tym jak stocznia padła.
A co dopiero w małym mieście. Ja nawet myślałam, żeby własny biznes założyć. Mam pomysł, ale na to trzeba też pieniędzy. Unia da, ale jak nie wypali to trzeba oddać. Teraz na razie mi to nie w głowie, bo małe dziecko w drodze 🙂

• Mamusia
Tak czytam ile sie płaci u Waz za wynajem i az się dziwię. W Poznaniu ceny zaczynają się od 1500tys. Moi rodzice mają swoje mieszkanie ale ze mieszka tak dziadek to wynajmują mieszkanie parterowe za 2500tys + opłaty. My za dom płacimy przeliczając na złotówki 3500tys + opłaty ale póki co nie chcemy kupować bo taki dom jaki bys my chcieli to koszt 200tys funtów a żeby dostać kredy to trzeba mieć 10 % wkładu własnego więc jakieś 20tyś a to jednak sporo pieniędzy a tez nie wiemy jak długo tu zostaniemy. Nasze poprzednie mieszkanie było warte 25 tysięcy ale to i dzielnica do bani więc i cena niska.
Póki co jest dobrze jak jest a potem się zobaczy.