Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂 Trzeba jakoś ruszyć to forum 🙂 Ja wczoraj byłam do niczego, każda próba jedzenia kończyła się tym, że miałam potworne mdłości i trzęsłam się z zimna 😞 3 pary skarpet, a nogi lodowate. Zaraz potem uderzenie gorąca. Blada jestem na co dzień, ale wczoraj to jak zjawa wyglądałam. Także mój wczorajszy dzień nie zaliczam do udanych. I skąd te mdłości??
To nie I trymestr hahahah 🙂 Coś się mojej ciąży pomyliło. Już myślałam, że będę musiała do przychodni iść dzisiaj, ale na razie czuję się względnie dobrze. Wcinam drożdżówkę, także musi być lepiej 🙂 Wiecie co?? Zaczęłam sobie szczegółowo zapisywać godziny w których maluch kopie, bo nie mogłam zapamiętać w których godzinach kopie i już wiem czemu nie mogłam zapamiętać 😁 Przez 3 dni moich obserwacji wyszło, że codziennie kopie w innych godzinach 🙂
Mam nadzieję, że coś się tu ruszy 😁 Bo nuda wieje strasznie na naszym forum 😉
Rajstopki i buciki śliczne dziewczyny 😎

Ola88 napisał(a):
dziewuszki... powiedzcie bolą was tak pachwiny?? mnie strasznie... i "mała" napuchnieta to normalne?? 😉

Olu to normalne.
Pocieszę Cię....ja tak miałam przez ostatnie 3 miesiące ciąży z tym,że im bliżej porodu tym gorzej 😞
Teraz już mnie też bolą 😞

ja się przyłączam do grona,bo tez nic mi się nie chce,głowa mnie boli i czuję sią taka jakaś rozbita 😞
Mały ma 37,2,dopiero przestał przed chwilą płakać i zjadł 2-gie śniadanie,nie mogłam go uspokoić...mam nadzieję,ze nie złapał już od taty 😞
Teraz lata i męczy psa a ja robię pulpeciki w sosie koperkowym...tylko nie mam jak iść po koperek,bo pada i nie chcę małego ciągnąć,więc chyba mąż musi kupić

• Mamusia
A już myślałam, że będę pulpeciki w sosie koperkowym bez koperku 🙂 haha
Teraz słucham piosenki od Oli 🙂 Słyszałam ją wcześniej, ale nie pomyślałam, żeby jej poszukać 🙃 a taka fajna 🙂
Właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka jest w 14 tygodniu 🙂 Teraz jak się spotkamy to się nie nagadamy 😁 A najlepsze jest to, że obie nie chciałyśmy dzieci i teraz się śmiejemy z siebie 😁

Nina oczywiście,ze z koperkiem..mniam już nie mogę się doczekać 😁,a teraz zrobiłam sobie kanapki z powidłami,zupkę pomidorową gorący kubek i herbatkę z cytrynką:P
Chyba się Amolem znowu nasmaruję 😞

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 😘
Wczoraj miałam zawalony dzień więc tylko wieczorem miałam czas do kompa usiąść. Rano pojechaliśmy na wystawę ale po drodze pokłóciłam się z moim i zniszczyłam facetowi co stał obok nas samochód. Potem zaraz do koscioła a wieczorem mieliśmy gości a poza tym od rana bolała mnie potwornie głowa i ani tabletki, ani amol ni pomogły tylko o 20 wypita kawa pomogła ale ogólnie dzień był udany 🙂

• Mamusia
OOo cześć Beatko 😁 a jak Ty zniszczyłaś ten samochód?? 🙂 Wypatrzyłaś jakiegoś pieska na wystawie?? 🙂 Miałam Ci napisać, że ostatnio oglądałam jakiś film i była tam Mandy Moore i już wiem czemu twój syn taki jest w niej zakochany!! 😁 Bo wy jesteście do siebie podobne! Jakby was zestawić obok siebie, to może tego nie widać, ale jak się na nią patrzy to widać pewne cechy podobne 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
OOo cześć Beatko 😁 a jak Ty zniszczyłaś ten samochód?? 🙂 Wypatrzyłaś jakiegoś pieska na wystawie?? 🙂 Miałam Ci napisać, że ostatnio oglądałam jakiś film i była tam Mandy Moore i już wiem czemu twój syn taki jest w niej zakochany!! 😁 Bo wy jesteście do siebie podobne! Jakby was zestawić obok siebie, to może tego nie widać, ale jak się na nią patrzy to widać pewne cechy podobne 😁

Cześc Ninuś.
Moj podjechał pod Macdonalda i sie pyta czy ide z nim jak zla jak osa patrze ze nie wyjde z samochodu bo znowu 5cm mi zostawiła wiec sie siedzę i wściekam dalej, no ale facet zaczął odjeżdżać więc szarpnęłam drzwiami a ten idiota zaczął cofać nie patrząc w lusterko więc dostał naszymi drzwiami w tył. Myśłalam ze tylko rysa jest a tu wgniecenie wielkości sporej szklanki 🤪 Nie wiedziałam ze samochody terenowe maja taka słaba karoserię 😁 Dupek mógł patrzeć a nie potem się pluć, o mały włos z moim się nie polali.
Co do pasa, to mam juz wybrana od jakiegos czasu tylko chciałam żeby moj zobaczył z bliska no i o hodowle mi chodziło. Mam na NK fotke z takim psem jakiego chcemy, leonberger rasa. Bardzo rzadka tutaj, sa nawet zapisy na szczeniaki w klubach. Ceny do 900 funtów w górę a po Championach jeszcze wyższe, poszaleli ludzie totalnie. A jeszcze pewnie jakieś 15 funtów co miesiąc za ubezpieczenie a gdzie tu karma ale damy radę.
A co Mandy to chyba powinna podziękować bo najbrzydsza nie jest 😁 Powiem szczerze nawet nie zauważyłam podobieństwa 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
A nie chciał facet kasy na wyklepanie?? 🙂 haha
Ten pies jest po prostu piękny 😁 A jaki duży 🙂 Ale wy macie dom, to jest miejsce dla takiego psa, bo w mieszkaniu takie duże psy się męczą. Piękny i drogi jak cholera 😁

Na szczęście to była jego wina 😁 ale nie powiem, przeraziłam sie ze az tak uszkodziłam ☺️
Psiak wielki i nie wiem jak niektórzy moga go trzymać w mieszkaniach chyba ze masz 3m i brak dzieci. Najważniejsze ze mojemu sie spodobał az sam sie napalił na szczeniaka 🤪 Musimy samochód zmienić na większy bo sie duża rodzina robi 🤪

• Mamusia
Ja proponuję od razu autokar kupić 😁 hahah 🙂 Ja uwielbiam duże auta, marzę o jakimś SUVie, ale to na razie marzenia 🙂 Myślałam o jakimś vanie też, bo jest 7-osobowy haha 😁 To dla Was idealny by był tak np. http://allegro.pl/volkswagen-t5-multivan-2-5tdi-comfortline-rejestr-i1192459986.html
Taki pierwszy lepszy wybrałam.
Kiedy myślisz szczeniaka kupować?? Ja bym Ci radziła jak najszybciej, o ile finanse pozwalają 😁 Szczeniaka też trzeba wychować, a musisz mieć na to czas...a w grudniu to sama wiesz, będzie sajgon.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Ja proponuję od razu autokar kupić 😁 hahah 🙂 Ja uwielbiam duże auta, marzę o jakimś SUVie, ale to na razie marzenia 🙂 Myślałam o jakimś vanie też, bo jest 7-osobowy haha 😁 To dla Was idealny by był tak np. http://allegro.pl/volkswagen-t5-multivan-2-5tdi-comfortline-rejestr-i1192459986.html
Taki pierwszy lepszy wybrałam.
Kiedy myślisz szczeniaka kupować?? Ja bym Ci radziła jak najszybciej, o ile finanse pozwalają 😁 Szczeniaka też trzeba wychować, a musisz mieć na to czas...a w grudniu to sama wiesz, będzie sajgon.

Wozidło niezłe ciekawe ile pali 😉 Mi sie podoba strasznie Chrysler C300 ale pali jak smok 🤪
Piska kupiłabym juz dziś ale znaleźć ciężko. Żeby nie ta cholerna kwarantanna to z PL bym sprowadziła.

• Mamusia
OOO to taka elegancka limuzynka Ci się podoba 😁 Mój sąsiad kiedyś takim jeździł 🙂 Albo podobnym modelem.
A ja jak wygram w totolotka to kupię sobie takie cacko 😁

[URL=http://img834.imageshack.us/i/bmwx6o.jpg/][IMG]http://a.imageshack.us/img834/2821/bmwx6o.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

A w Polsce po ile takie pieski??