Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja to jestem w ogóle aświąteczna i nie cierpię świąt i wg mnie to całe szykowanie tego jedzenia, które się marnuje w 60 %, to tylko wydawanie kasy i stanie w kuchni i zero radości. Czyli jak dla mnie polskie święta mijają się z celem. Gdybym ja była wierząca, to bym zrobiła parę dań a czas który niektórzy spędzają w kuchni przeznaczyłabym na rodzinę. Zawsze marzyłam, żeby sobie z moim mężem gdzies wyjechac na czas świąt, np. nad morze, ale jakoś się to nigdy nie udawało 😞

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tak 😁 Moja noga nie przekracza progu kościoła, gdy nie ma takiej potrzeby 😉 Jak pomyślę o chrzcinach to aż mnie trzęsie. Już mamy sprzeczne poglądy na temat wiary. Bo ja chcę tylko chrzest i na tym koniec. To chyba bardziej z przesądu, albo odgonienia złych demonów. Ale potem żadna komunia... żadne chodzenie do szkoły na religię. I mojemu mężowi się to nie podoba 😜

• Mamusia
A ja tam kocham Święta ! 😁 Szykowanie, zakupy, sprzątanie no i przybieranie mieszkania ach.... aż się rozmarzyłam 😁 Mąż też podchodzi do Świąt tak obojętnie a ja szaleje po sklepach i buszuje w domu ! 😁 Cały dom poobwieszany, świecący i wygląda jak choinka 😁 😁 Ale te Święta niestety będą inne albo będę już po porodzie i nie będzie tego szału albo będę przed i tak ociężała, że nic nie zrobię tylko trochę posprzątam i przybiorę domek a jedzenie to tak jak pisałam uszykuje tyle o ile 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Nie wiem czy jesteś wierząca, ale jeśli tak to zobacz: wg kościoła masz grzech, a dzieci z nieprawego łoża 🤪 🙃

Jestem wierząca ale są sprawy które mnie irytują np. mówią że dziecko to dar boży a zrodzone bez ślubu kościelnego to owoc grzechu... No więc dar czy grzech?...
a łoże mam polewej stronie pokoju 😁

Hahaha to Twoje dzieci są darem, bo masz łóżko po lewej stronie, ja mam po prawej czyli grzech haha 😁
Dla mnie tacy zagorzali katolicy to najwięksi pod słońcem hipokryci... Oczywiście są wyjątki, ale bardzo rzadko 😉
A o księżach to już się nie wypowiadam 😁 Temat wiary to dla mnie temat rzeka.

• Mamusia
Ja tam jeszcze nie myślę o tym co mi nie będzie wolno po porodzie ha ha ha 😉 A tak serio to wiadomo nie możemy jeść prawie NIC hi hi hi 😁 Najważniejsze to żeby nie jeść rzeczy wzdymających i ciężkich- smażone, ocet,kwaśne, śmietana no i odpadają owoce z pestkami. Oj tak ja jestem sroka dobrze, że w Anglii lubią świecidełka- im więcej tym lepiej 😁

wróciliśmy z zakupów....zapas pieluch zrobiony,mam teraz ponad 200 w domu 🤪,a po wypłacie jeszcze kaszki i mleka...boziu ile pieniędzy na to idzie 🤪 😞

Ola przytyłąś tyle ile ja z Oskarem,w 29 tyg miałam +13 i dobiłam do 18 🤪,teraz mam +8,5,dzisiaj się ważyłam.
Ola Ty kochana zapomnij o karkersach...szykuj się na pierś gotowaną,ryż i marchewkę 🤪...a ja niestety nie będę mogła nabiału,zero mleka,serków 😞...masakra

zaraz nadrobię dopiero co naskrobałyście

Nina jak Ty u lekarza wczoraj????? bo nie wiem 😞