Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co oni sobie myślą?? Dosyć, że 1 tys. zł to marne grosze i jak rodzi się dziecko to nie dostaje się co miesiąc żadnej zapomogi, to jeszcze chcą odebrać?? Zabierzcie ku*** wszystko... 😠 😠 😠 😠 A nie, przepraszam, chyba jest jakiś zasiłek rodzinny. Z tego co pamiętam 68zł na miesiąc?? Rzeczywiście 68 zł w zupełności wystarczy na wszystkie potrzeby dziecka na miesiąc 😠 😠 😠
Kasiu, jak masz dobrze, że rodzisz w Anglii... 🙂

naylaaa napisał(a):
Aduś napisał(a):
Kasia te 100 pieluch to Ci pójdzie w tydzień 🤪

Eeee na serio?? 😮

Nina jeśli noworodek moczy pieluchę nawet 12 razy na dobę,potrafi przy każdym karmieniu piersią zrobic kupkę...łatwo policzyć 😮...Aga a jak Ty to pamiętasz???
Bo ja na początku co chwilę przewijałam 🤪...potem, już mniej a teraz ok.5 pieluch na dzień

A ja jutro właśnie jadę do skarbówki po zaświadczenie za zeszły rok,bo ponoć kumpela tez przekraczała ale jakoś udało jej się i dostaje rodzinne a jak dostanę rodzinne to dostanę drugi 1000 zł za urodzenia...wątpię w sumie ale chcę sprawdzić.Jeszcze po zaświadczenia na bezrobocie jadę i do pediatry bo chce zapytac ją o robaki,nie wiem czy mały nie ma 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Co oni sobie myślą?? Dosyć, że 1 tys. zł to marne grosze i jak rodzi się dziecko to nie dostaje się co miesiąc żadnej zapomogi, to jeszcze chcą odebrać?? Zabierzcie ku*** wszystko... 😠 😠 😠 😠 A nie, przepraszam, chyba jest jakiś zasiłek rodzinny. Z tego co pamiętam 68zł na miesiąc?? Rzeczywiście 68 zł w zupełności wystarczy na wszystkie potrzeby dziecka na miesiąc 😠 😠 😠
Kasiu, jak masz dobrze, że rodzisz w Anglii... 🙂

Nina a będzie ci przysługiwało chociaż te 68zł?

Zależy z którego roku biorą dochody... Jeśli z 2010 to myślę, że bym dostała, a jak z poprzednich to nie ma szans 😞

naylaaa napisał(a):
No tak... 100 pieluch to się wydaje tak dużo 😉
A bawiłyście się w pieluchy tetrowe na początku??

Ja tetrowe tylko używałam do odbijania,wycierania buźki itd.
Całe szczęście jak jest mniejszy rozmiar to jest więcej pieluch za tą samą cenę 😁, ja np.teraz w paczce dużej mam 68 szt za 40 zł,bo używam Huggies

• Mamusia
Ja mam tutaj takie rzeczy jak pieluchy Pampersa czy inne bardzo tanie a więc o kupowanie pieluch się nie martwię 😉 Ninka dobrze mam, że rodzę w Anglii ale jeszcze w tym roku ja się załapałam od nowego roku dziewczyny które zajdą w ciąże już nie będą miały tak dobrze jak ja czy Beata. Dużo kasy zabierają niestety. Podobno te 190f ma być tylko na pierwsze dziecko i nie wiadomo czy dala będzie to 500 f becikowego może też tylko na pierwsze dziecko. A więc dziękuje Bogu, że ja się załapałam jeszcze 😁

• Mamusia
Aga, jeśli z 2010 to raczej dostanę, ale nie wiem czy się będę o to starać. W sumie jeszcze też dają wtedy dodatkowy tysiąc,a by się przydał 😁 Nie wiem czy będę miała siłę i ochotę na bieganie po urzędach mając małe dziecko. Mi się w ogóle wydaje, że jak się mały urodzi to ja będę 24 h w domu i nigdzie nie wyjdę 😉 Taka jestem przerażona 😁