Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
hahahaha wariatka 😁 😁 😁
Ninka nie bedzie czasu na pranie prasowanie i wygotowanie tych co póścić w pralce nie bedą chciały pieluch 😁

Pytałam, bo szwagierka była w szoku jak jej powiedziałam, że od razu będę jednorazowe zakładać i że jak to tak?? To już zgłupiałam czy to ja jestem nowoczesna czy co? Przecież to wygoda XXI wieku. A o tetrowych to przez chwilkę pomyślałam, myśląc właśnie o biodrach.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasia ja dzisiaj za 2 x 88 sztuk Hugiess(lubie je bo są dobre i w kubusie i tygryski) dałam 89.90,bo była promocja a ostatnio za pampersy 68 szt i chusteczki gratis dałam 36 zł

Na to rodzinne to nie może przekraczać 504 zł

naylaaa napisał(a):
Aga, jeśli z 2010 to raczej dostanę, ale nie wiem czy się będę o to starać. W sumie jeszcze też dają wtedy dodatkowy tysiąc,a by się przydał 😁 Nie wiem czy będę miała siłę i ochotę na bieganie po urzędach mając małe dziecko. Mi się w ogóle wydaje, że jak się mały urodzi to ja będę 24 h w domu i nigdzie nie wyjdę 😉 Taka jestem przerażona 😁

Nina ten drugi tysiąc mozesz odebrać do ukończenia przez dziecko roku!!!!
Wiem,bo kumpela dostałą a ja przekraczam te 504 zł i nie dostałam 😞

• Mamusia
Aduś to też nie jest źle jak na Polskie ceny za takie rzeczy. Wiecie jak byłam w Polsce i chodziłam po sklepach dla dzieci i drogeriach to zauważyłam, że macie bardzo mało rzeczy dla siebie 😮 U mnie w każdym większym sklepie gdzie są artykuły dla dzieci przy nich są najróżniejsze artykuły dla mamy- majtki, wkładki do stanika, laktatory, podpaski itp. A w Polsce wchodzę do Rossmana czy Naturelli a tam- NIC !!! Jeden rodzaj wkładek laktacyjnych i dziękuję 😮 🙃 🙃

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
ja nie neguje Ninuś tego... każdy zresztą robi jak sam uważa 🙂 ja tam napweno odrazy w pamera wrzuce nie bedzie czasu prac prasowac i do tego gdzie to suszyć??:P 🤪

Ja też się nie będę bawić w takie rzeczy 🙂 Bo to sam sobie człowiek krzywdę robi i niepotrzebną robotę, gdyby miał się bawić w tetrowe 🙂 Chyba, że chodzi o zdrowie dziecka, to wtedy można by było pomysleć o tetrowych.

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Kasia ja dzisiaj za 2 x 88 sztuk Hugiess(lubie je bo są dobre i w kubusie i tygryski) dałam 89.90,bo była promocja a ostatnio za pampersy 68 szt i chusteczki gratis dałam 36 zł

Na to rodzinne to nie może przekraczać 504 zł

Ada więcej bo inaczej ja bym nigdy nie dostała 😁

Aga 504 zł na osobę w rodzinie
http://zloc.cba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=60:zasilek-rodzinny-z-dodatkami&catid=37:formy-pomocy&Itemid=28

naylaaa napisał(a):
Jest 504 zł, to ja chyba nie dostanę, bo na początku roku pracowałam za granicą i wyjdzie mi sporo 😞

ale idź i sie dowiedz,ja idę,choć wiem,ze przekraczam na pewno 😞

naylaaa napisał(a):
Aduś napisał(a):
Nina powiedz mi wreszcie co u lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪,bo pisze juz chyba 4 raz

A ja Ci odpisałam Moja Droga i proszę na mnie nie podnosić głosu 😁 zaraz jak znajdę, to Ci wstawię.

kochana bo Wy tyle piszecie,ze nie nadązam nadrabiać,w tym tyg mam dużo latania i mało czasu

Aga nie wiem,bo ja mam za duze dochody i nigdy się nie interesowałam,kumpela jedna dostaje i właśnie mi teraza mówiła,ze jest coś takiego jak podastek utracony czy coś i że jak pracę staraciłąm to dostanę zasiłek...szczerze mówiąc wątpię(to co mówi trzeba nieraz przez pół dzielić 😞) ,ale ja i tak spróbuję.

Nina ja najpierw do skarbówki,bo na to się ok.tygodnia czeka,ja jeszcze musze mieć zaświadczenie z bezrobocia i męża z pracy