Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
O to tez drogo to wychodzi na jedno to co w Anglii 🤨 Ja ostatnio nie patrzę na metrowce, czyli seriale drażnią mnie strasznie nie wiem czemu 😮 Chciałam kupić taki zwykły stanik ale nie usztywniany, bawełniany i bez drutów ale tutaj nie ma takich w Polsce można taki dostać bez problemu. Bo takie do karmienia w Anglii to średnio po 15 futntów 😮 No ale nie wszystko da się przeskoczyć i nie raz trzeba tej kasy jednak wydać 😉

• Mamusia
Hejaaa, witam 🙂
Widzę, że dzisiaj pusto, a ja zabieram się do czytania- ciekawe co tam wszystkie naskrobałyście 😜 Co do staników to też muszę kupić choć bardzo tego nie lubię... Ja dzisiaj byłam z mężem oglądać nowe mieszkanie gdzie hipotetycznie mamy zamieszkać ale jestem tak związana sentymentalnie z tym obecnym, że każde inne wydaje mi się beznadziejne. Bo musiała mi się przytrafić przeprowadzka akurat teraz 😞 Echh nie chce mi się myśleć

• Mamusia
Nie pisałam wam jaką mam mądrą i kochaną córcie, dziś zrobiła taki numer że sama się zszokowałam , Wyjęła z torby puszkę coli i postawiła na stoliczku ja do niej mówię że kochana córcia by mogła podać mamusi cole a ona poszła do stoliczka wzięła cole przyniosła mi dała buziaka poszła do regału otworzyła szafkę ( tam gdzie jest szkło szklanki kieliszki...) wzięła szklankę i przyniosła mi 🤪 🤪 😁 😁 😁
Zaraz tancerze 🤪
wieloryb pewnie gniecie męża a foka poprawia sobie humor na mężu 😁

• Mamusia
Hi hi hi to Aga taka Zboczona 😁 Oj niech Ona to przeczyta to da mi popalić 😁 😁 Marta masz już wózek upatrzony albo kupiony ?? Jaki model ?? Ogólnie Dziewczyny macie już upatrzone wózki ?? Bo ja mam mętlik w głowie i nie wiem jaki wybrać 🤨 A jak popatrzyłam na opinie w internecie to już w ogóle zgłupiałam bo każdy ma inne zdanie do jednego wózka 🤔

• Mamusia
Ja mam upatrzonych chyba z 5 albo 6 wózków i już mam mętlik w głowie 🙃 Poza tym dużą rolę gra cena nie chce nic drogiego bo w mojej sytuacji dochodzi jeszcze cena przesyłki jakieś 300 zł 🤨 No ale to i tak wyjdzie mnie taniej niż miałabym kupić wózek w Anglii 🤔 😎

• Mamusia
No to jest duża różnica rzeczywiście... A ja z kolei przeglądam cały czas mieszkania n wynajem także nie od razu odpisuję. Tak czy owak będę się już kładła spać bo mąż w pracy i prosił mnie bym nie siedziała. Kolorowych snów i do jutra 🙂 Pewnie od samego rana ruszy jak się wszystkie zboczuchy pojawią 😜 Pa 😉

• Mamusia
Cześć Brzuszki 😁
Ja dziś wstałam do lekarza niestety, ale w sumie to dobrze że muszę tam iść, bo obudziłam się z katarem i bólem gardła 😞 Może coś mi poradzi.
Strasznie źle się czuję 😞 Najchętniej bym została dziś w łóżku. Jeszcze miałam iść z koleżanką na spacer o 12, taka ładna pogoda...ale nie wiem czy dam radę.
Ps. Ktoś wie co z Aleksandrą?

• Mamusia
Cześć Mamuśki ! Ja już na nogach gadam z siostrą na skype 🙂 Ale pewnie się później położę poleniuchować 😁 Ja mam dwa typy:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-vesper-gleboko-spacerowy-i1227191969.html

i ten
http://allegro.pl/2w1-wozek-akjax-mariner-gondola-spacerowka-5-gr-i1237828838.html
tutaj 11 lub 13 mi się podoba 😁

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Nina trzymaj się i nie daj przeziębieniu! No i napisz koniecznie co u lekarza sie dowiesz 🙂 a wogóle to jeśli mój maluszek już był ułożony główką w dół to może się jeszcze obrócić czy już tak zostanie?

Powiem Ci Sylwia na moim przykładzie, że moja księżniczka na wizycie sierpniowej dokładnie na początku sierpnia była ułożona miednicowo ( tj. pośladkowo), miesiąc później kiedy miałam mić kolejną wizytę byłam akurat w szpitalu i podczas USG okazało się, że się obróciła i jest główką do dołu,a więc prawidłowo. Niestety 2 tygodnie po szpitalu podczas wizyty u mojego lekarza okazało się, że znów się obróciła i jest znów miednicowo. niestety teraz im bliżej 30- tego tyg jest coraz mniej szans ann to, żeby dziecko przyjęło prawidłową pozycję choć i zdarzają się przypadki, że dzieci odwracają się czy tak czy tak- nawet w trzydziestym którymś tygodniu. Rozumiem, ze synuś jest dobrze ułożony więc raczej nie powinien się obrócić- no chyba, że zrobi Was psikusa 😉