Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
zapisałam Adus.. Aga napisała ze ma jakies badania jeszcze ale jak bedzie wsio ok to dzis wychodz... i mówiła ze kiepskie jadełko tam dają;p

a'propos jedzonka, to weźcie sobie coś dziewczyny, bo ja jak leżałam na patologii to pierwsze dni na głodno się chodziło.. 😞
porcje nie są duże, a i wiadomo, że nie każdemu wszystko podejdzie.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

eloite napisał(a):
Ola88 napisał(a):
zapisałam Adus.. Aga napisała ze ma jakies badania jeszcze ale jak bedzie wsio ok to dzis wychodz... i mówiła ze kiepskie jadełko tam dają;p

a'propos jedzonka, to weźcie sobie coś dziewczyny, bo ja jak leżałam na patologii to pierwsze dni na głodno się chodziło.. 😞

hahaha a wrześnióweczka kiedy się wybiera na porodówkę??:P nie śpieszno małemu co??:P

eloite napisał(a):
Ola88 napisał(a):

tak jedzenie to masakra 😞,ja byłam akurat na Wielkanoc,bo mały się 8 urodził a była 12,dostaliśmy kawałek białej i jajko 🤪...tylko ja nic nie jadłąm bo tylko kroplówki i potem sam ryż 🤢
ale widziałam co dostawały 🤢

• Mamusia
Fajne łóżko 😁 Zawsze chciałam mieć piętrowe i spać na górze hihi 🙂
Ada.... To łóżko jest trzyosobowe 😎 Czyżbyś coś planowała?? 😉
Mój mąż jeszcze nie wraca, bo bez wypłaty ma się nie ruszać, bo jakby nie poczekał na pieniądze to by miesiąc charytatywnie robił 🤪 a poza tym jakby miał teraz wrócić, to chyba na piechotę 😁 Siedzą we czterech w tym mieszkaniu i biedę klepią.
Kasia "troszkę" by przenosiła jakby miała w grudniu urodzić 🤪 🙃 urodziłaby od razu 7kg synka 😁

ha ha...nie nie planuje 3 dziecka 🤪
to trzecie będzie awaryjne,wiadomo jak maluchy będa chore i trzeba będzie byc przy nich,albo jak goście będą.
My mamy małe mieszkanie a pokój maluchów jest malusi 😞,więc tylko piętrowe może być 😞

• Mamusia
Hej brzuchatki :*
Ja mam ciązka noc za sobą, mamy bank holiday to wiara szalała cała noc 😠 Gorzej jak w Sylwestra bo wtedy jest cisza.
Wiecie, że Maks sie urodził z dużą ilością włosków a zgagi nie miałam więc nie wiem jak to do końca jest.
Zaraz się szykujemy do miasta a pogoda do bani, zimno i szaro.
Miłego dnia babeczki 😘

Beata ja za to miałam zgagę cały 3 trymestr,nic nie pomagało 😞...a mąły sie urodził z długimi włoskami i co najlepsze...rosły dalej i nic się nie wytarły 🤪

Mały wstał,marudzi biedny 😞,nos zatkany,ma 37,2 a ja ledwo siedzę,mam 38,3 😞...jeść mi się nie chce,siedzę na kanapie i nie za bardzo mam siły się ruszać,wiec odchodze stąd jak muszę 😞

• Mamusia
Maks też dzisiaj zakatarzony, to taki okres paskudny. dobrze ze ta 3 dniówke ma za sobą bo to był nie za fajny okres cały czas powyżej 39* .
Adus, juz kupiłaś zimowe rzeczy dla Oskarka, nie mam pomysłu na buty i rękawiczki. Maks wszystko ściąga a juz czas coś na te łapki zakładać bo jest zimno.

Dla Oskara mma kombinezon jednoczęściowy(pisałąm,to ten z zeszłego roku,bo był za duży),do tego mam kurtkę puchową i spodnie narciarskie takie grube od 2-częściowego kombinezonu,na teraz mam kurtkę jesienną,taka cieplejszą z kapturem.
Musze kupic kozaki ciepłe i czapkę.
Rękawiczki mam na sznurkach 2 pary i jedne zwykłe,chyba starczy,do tego 3 szaliki
ciepłe bluzy i rajstopki też już używane

• Mamusia
Wiecie, że ja robię wszystko nie tak, że po prostu powinnam mieć zgagę... Czyli jem za duże porcje...a i tak w ogóle zgagi nie mam 🙂
Także wg przesądów urodzę łysolka 😁 haha a w sumie nie będzie miał po kim mieć gęstych włosów, ja nie mam gęstych włosów, mąż ma zakola i dwa włosy na krzyż 😜 Chociaż ja się urodziłam z bujną, czarną czupryną 😉

Oskar nie cierpi ubierania w czapki itd,wiec będzie koszmar mu rękawiczki i reszte zakładać

Pakuje torbę już 🤪,właśnie wysterylizowałam smoczki,laktator,nakładki itd,połowę spakowałam,rzeczy dla Alanka na wyjście już uszykowane

• Mamusia
Ja zgagę miałam częściej na początku ciąży pamiętam tak maj czerwiec mnie bardziej męczyła. Teraz już tak często mi nie dokucza (może lepiej odpukać w niemalowane) 🙂 Ada Ty już torbe masz prawie spakowana jejku 🤪 a ja jaeszcze połowy nie kupiłam ☺️ ale powoli ciagle coś dokupuje.